Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Η (επ)ανάσταση του Ντιόγκο

Ο Ντιόγκο είναι (ήταν;) ένας επιθετικός με προσόντα αξίας λιγότερης των εκατομμυρίων που ξόδεψε ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει, αλλά όχι και του ενός γκολ το χρόνο που κατάντησε τη τελευταία σεζόν στην Βραζιλία.

Ο Βαλβέρδε τον εμπιστεύτηκε την πρώτη χρονιά της συνύπαρξής τους στον Ολυμπιακό κι ο Ντιόγκο είχε δείξει στοιχεία καλού επιθετικού. Μπορεί το κοντρόλ του να μην άρμοζε σε Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, η ντρίμπλα του να μην ήταν φαντεζί, το θεαματικό κομμάτι στο παιχνίδι του να απείχε από αυτά που θα περίμενε ο οπαδός από μια μεταγραφή υψηλού κόστους.

Ήταν όμως φορ-ταυράκι. Με παλικαρίσια γκολ, με ικανότητα στην περιοχή, ψηλά και χαμηλά, με δύναμη και κυρίως με διάθεση για προσφορά.

Στην πορεία της καριέρας του όλα αυτά άρχισαν να σβήνουν. Οι φήμες για την εξωγηπεδική ζωή του είχαν φτάσει και από την πατρίδα του στα μέρη μας, με συνέπεια εκείνος να φύγει από τα μέρη μας για την πατρίδα του μετά το... κύκνειο άσμα στο Τελ Αβίβ και την έκρηξη Μαρινάκη σε βάρος του.

Η κατιούσα στην Βραζιλία έπιασε...πάτο. Το μεγάλο ταλέντο της Πορτουγκέζα έμεινε στα αζήτητα και ο Ολυμπιακός τον υποδέχεται με βαριά καρδιά και με την κρυφή ελπίδα ότι κάτι θα πάρει πίσω φέτος από το πανάκριβο συμβόλαιο που πληρώνει για την αφεντιά του.

Το θέμα είναι τι λέει η καρδιά του Ντιόγκο. Καλύτερα, αν το λέει η καρδιά του. Το σίγουρο είναι πως γνωρίζει καλά ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία του για να φτιάξει το όνομά του ξανά. Και να αναζητήσει λίγο αργότερα ένα νέο συμβόλαιο με αξιοπρεπείς όρους.

Στο πλευρό του θα έχει τον Βαλβέρδε που εκτιμά ότι μπορεί να τον κουλαντρίσει και να τον αξιοποιήσει. Στην αρχή θα εισπράξει και την συμπαράσταση της εξέδρας που, έστω και δειλά ή δύσπιστα, θα τον στηρίξει. Το έργο του θα είναι δύσκολο γιατί οι επιθετικοί που έχει ο Ολυμπιακός, βασικοί και παγκίτες, σκοράρουν κατά βούληση. Είναι όμως καιρός για τον Ντιόγκο να αρχίσει ξανά να παίρνει τον ανήφορο, να προσπαθήσει πραγματικά για το συμφέρον του και να επιστρέψει στην ομάδα του ένα μέρος από το επενδυτικό κεφάλαιο σε χρήμα και όνειρα.

Ο Ολυμπιακός είναι αλήθεια ότι δεν θα έφερνε πίσω τον Ντιόγκο αν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Από μια χαμένη υπόθεση, ωστόσο, κάτι μπορείς να κερδίσεις. Ό,τι και να γίνει, λοιπόν, μια ακόμη ευκαιρία για τον Βραζιλιάνο επιθετικό, έστω και αναγκαστικά, μόνο όφελος μπορεί να έχει για τους ερυθρόλευκους. Ή, με άλλα λόγια, τη μικρότερη δυνατή ζημιά.

Ας το πιστέψουμε, επομένως, αυτό το στοίχημα και... Ποιός ξέρει, μπορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου