Να πέσει η Καντού στην... παγίδα του Ολυμπιακού και όχι οι «ερυθρόλευκοι» σ' αυτή που συνηθίζουν να στήνουν οι παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι τους, ζήτησε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς. Ο τεχνικός του Θρύλου στη συνέντευξη Τύπου εν όψει της αυριανής (15/12-21:00) αναμέτρησης με την Καντού για την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων της Euroleague αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχει για την ομάδα το ματς και κάλεσε γι' ακόμη μια εντός έδρας αναμέτρηση τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό της.

Η αρχική τοποθέτηση του Ιβκοβιτς ήταν: «Καλησπέρα σε όλους. Εμείς αύριο παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Παίζουμε με μια ομάδα που δίκαια έχει περάσει ήδη στους «16». Αυτή τη στιγμή θέλω να τους πω και συγχαρητήρια. Είναι μια ομάδα πολύ καλή σε σετ παιχνίδι. Έχω δει όλα τα ματς που έχουν παίξει μέχρι τώρα. Έχουν καλό ρυθμό εκτός έδρας. Έχουν παίκτες έμπειρους όπως ο Μπαζίλε και ο Μαρκονάτο. Δεν θα έχουν πίεση, εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Έχουν καλούς πλέι μέικερ και γενικά είναι καλοί παίκτες, έχουν υπομονή, κυκλοφορούν καλά τη μπάλα. Ο Μίτσοφ είναι σε εξαιρετική φόρμα, ενώ ο Ματζαρίνο είναι έκπληξη φέτος.

Ο Μαρκονάτο δίνει εμπειρία και καλά σουτ. Ο Σερμαντίνι έχει εξαιρετικά ποσοστά στα δίποντα. Εμείς σίγουρα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να πιέζουμε τη μπάλα, να μην δεχόμαστε εύκολα καλάθια, να επιστρέφουμε γρήγορα στην άμυνα και να τρέχουμε όποτε μπορούμε στον αιφνιδιασμό. Μέχρι αύριο θα είμαστε έτοιμοι. Χθες ήμασταν 15 παίκτες στην προπόνηση καθώς ο Σπανούλης δεν προπονήθηκε αφού είχε ένα αιμάτωμα από την προπόνηση της Δευτέρας. Χρειάζεται συγκέντρωση και στα 40 λεπτά της αναμέτρησης και θα πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι. Όλα της τα ματς ήταν ντέρμπι και πολύ κλειστά. Ακόμα δεν έχουμε καταλήξει ποιοι θα είναι οι 12 που θα αγωνιστούν αύριο. Υπάρχουν μερικά προβλήματα, για εμάς οι δύο προπονήσεις που έχουμε ακόμα είναι πολύ σημαντικές».

Εν συνεχεία ο Ιβκοβιτς απάντησε σε ερωτήσεις:

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Καντού: «Πρέπει να τρέχουμε 40 λεπτά, υπάρχουν ομάδες που θέλουν και τρέχουν και υπάρχουν άλλες που ελέγχουν τον ρυθμό. Εμείς θέλουμε να τρέξουμε αύριο. Η Καντού είναι ακριβώς αντίθετη ομάδα από ότι εμείς.

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι: «Όλα θα εξαρτηθούν από την άμυνα. Δεν πρέπει να τους αφήνουμε εύκολα καλάθια, γιατί δεν συγχωρούν. Τον έλεγχο του παιχνιδιού δεν τον έχεις μόνο με τη δυνατή άμυνα. Όσο η επίθεση ήταν στα 30'', υπήρχαν προπονητές που ήταν πραγματικοί μάστορες στο να πηγαίνουν το ματς στους 50-60 πόντους. Το παιχνίδι δεν βγαίνει μόνο από τις στατιστικές».

Για τη βοήθεια του κόσμου: «Πιστεύω ο κόσμος έχει καταλάβει σε τι κατάσταση είμαστε και θα έρθει να μας στηρίξει. Παρά τα προβλήματα που έχουμε, νομίζω ότι αν ξεπεράσουμε το άγχος, στο TOP-16 θα είμαστε καλύτεροι».

Για τη διαφορετική εικόνα που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στα εντός σε σχέση με τα εκτός παιχνίδια του: «Είναι έκπληξη για εμένα η διαφορά των εντός με τα εκτός παιχνίδια και η εικόνα μας. Είναι μεγάλη έκπληξη το πώς παίξαμε τόσο καλά επιθετικά παιχνίδια στο ΣΕΦ».