Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στη Ρουμανία, θα 'ναι ωραία!

Στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του Europa League. Ο πήχης για την ομάδα του Βαλβέρδε είναι ψηλά. Το είπε ο πρόεδρος και προσυπογράφω: με τέτοιες εμφανίσεις, η αρμάδα του Πειραιά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Με τέτοιο πάθος, ο τελικός της Ρουμανίας είναι εφικτός.Υπερήφανοι για τον Ολυμπιακό μας. Το είπε και ο Ερνέστο.Υπερήφανοι για τους ποδοσφαιριστές μας.

Υπερήφανοι για τον προπονητή μας.

Υπερήφανοι για τον υπέροχο λαό μας.

Υπερήφανοι για τον σπουδαίο πρόεδρό μας.

Τέτοιο ποδόσφαιρο δεν έχει παίξει ποτέ καμία ελληνική ομάδα στην Ευρώπη. Σύγχρονο ποδόσφαιρο, με επιθετική φιλοσοφία. Όχι με... πούλμαν μέσα στην περιοχή, όπως κάποιοι άλλοι.

Με ξεγυρισμένη τριάρα στην Ντόρτμουντ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Με αντρίκειο διπλό στην έδρα της Μαρσέιγ.Με τρία γκολ (και λίγα ήταν) στην Άρσεναλ στο Ναό.

Με μπαλάρα στο Λονδίνο. Και πέναλτι που δεν δόθηκε στο 2-1.

Με ικανοποιητική εμφάνιση στο Ντόρτμουντ. Και πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στο 1-0.

Αυτή η πρεμιέρα, μας έκανε ζημιά. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την κακομοιριά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μου αρέσουν οι δικαιολογίες, αλλά αν η ομάδα είχε τουλάχιστον δύο επίσημα παιχνίδια στα πόδια της, δεν έχανε ΠΟΤΕ από τη Μαρσέιγ. Στα υπόλοιπα πέντε ματς του γκρουπ, ο Θρύλος ήταν έξοχος.

Το έγραψα και στην κατάσταση του RedPlanet.gr στο facebook: "μάγκες, είναι τόσο ανυπέρβλητο το μεγαλείο του Ολυμπιακού, που δεν ξενερώνουμε ποτέ. Πάμε δυνατά στο Europa League, μπορούμε!".

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Άρσεναλ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", όπου ο ερυθρόλευκος λαός κατέθεσε ξανά τα διαπιστευτήρια του. Κάλλιστα, το ματς θα μπορούσε να λήξει με 7-2 αντί για 3-1. Η φημισμένη αγγλική ομάδα δεν πήρε ανάσα. Κυριολεκτικά. Τα παλικάρια του Θρύλου την ισοπέδωσαν. Όσοι αγωνίστηκαν, κατέθεσαν την ψυχή τους. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, η πίεση των Πρωταθλητών στην μεγάλη αντίπαλο ήταν ασφυκτική. Εξαντλητικό (για τον αντίπαλο) πρέσινγκ, απόλυτο ποδόσφαιρο, με ζηλευτό πάθος. Μετά το 2-1, ο Ολυμπιακός έδωσε χώρο. Η κούραση επήλθε φυσιολογικά στο ερυθρόλευκο σύνολο, αλλά η πειραϊκή ομάδα ήταν φωτιά και λάβρα στις αντεπιθέσεις. Το τελικό 3-1 μάς αδικεί κατάφορα. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το ματς με 19 τελικές προσπάθειες έναντι 8 της Άρσεναλ.

Βγάζω σε όλους το καπέλο, αλλά θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε πέντε παίκτες.

Στον Φουστέρ. Συγκλονιστικός. Το καλύτερο παιχνίδι του με την ερυθρόλευκη ριγωτή, αν και προερχόταν από τραυματισμό και γαστρεντερίτιδα. Όλοι είχαμε τις αμφιβολίες μας για το αν έπρεπε να ξεκινήσει στην εντεκάδα. Ο Νταβίντ έκανε το θαύμα του. Πίεσε, σέρβιρε, σκόραρε. Μάγκας. Μάγκας και ο Βαλβέρδε που πήρε το ρίσκο και χρησιμοποίησε από την αρχή έναν παίκτη που δεν είναι 100% έτοιμος.

Στον Τζεμπούρ. Ο πιο φορμαρισμένος επιθετικός στην Ευρώπη. Τα γκολ μιλάνε από μόνα τους. Ευχαριστούμε ΑΕΚ.

Στον Μανιάτη. Ρε Γιάννη, τι παιχνιδάρα έκανες; Ακολούθησε και η δήλωση της βραδιάς! Μέχρι το τέλος του αγώνα ο "Μάνια" έτρεχε ακατάπαυστα. Έμπαινε δυνατά σε κάθε μονομαχία. Έκανε τάκλιν αυτοθυσίας. Έκοβε, μοίραζε, δημιουργούσε. Το γκολ είναι θέμα χρόνου να έρθει. Το παλεύει. Βγάζει απίστευτο πάθος στο παιχνίδι του. Γεννημένος για τον Ολυμπιακό. Τέλος.

Στον Αβραάμ. Τα λόγια είναι περιττά. Βασικός σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρώπης.

Στον Μέγκιερι. Δύο καθοριστικές αποκρούσεις, μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση. Ο Ούγγρος έχει λαμπρό μέλλον.

Τέτοιο άνοιγμα ποδιών ούτε η Τζούλια

Η Ντόρτμουντ απέδειξε πόσο μικρή ομάδα είναι. Κι ας έχει ένα Champions League πριν κάμποσα χρόνια. Τέτοιο άνοιγμα ποδιών ούτε η Τζούλια. Μιλάμε για την φετινή ξεφτίλα της διοργάνωσης. Και ο μεθύστακας Κλοπ δεν μπορούσε (και καλά) να πιστέψει στον πάγκο πως το 2-0 έγινε 2-3 μέσα στη Βεστφαλία. Τα δύο τελευταία γκολ της Μαρσέιγ, στο 85' και το 87', είναι για γέλια. Άμυνα με τα μάτια... Γερμανοί, από κάπου αλλού θα το βρείτε... Όλα είναι δανεικά στη ζωή.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι ψεύτικη. Δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στο γκρουπ. Ποδόσφαιρο που μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτό που παίζουν τη φετινή σεζόν οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου στο θεσμό. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας δεν άξιζε μόνο την πρόκριση στη φάση των "16", αλλά και την πρώτη θέση του ομίλου. Δεν αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Ολυμπιακός και Άρσεναλ άξιζαν να προκριθούν, πέρασε μόνο η Άρσεναλ. Εδώ, να μου πείτε, προκρίθηκε ο ΑΠΟΕΛ. Με αποκρουστικό ποδόσφαιρο, τύχη βουνό και διαιτησία να την πιεις στο ποτήρι. Θυμίζει διαιτητική εύνοια... εξασφύριχτρου.

Το γράφω τώρα. Ξημερώνει η έβδομη ημέρα του Δεκέμβρη. Στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του Europa League. Ο πήχης για την ομάδα του Βαλβέρδε είναι ψηλά. Το είπε ο πρόεδρος και προσυπογράφω: με τέτοιες εμφανίσεις, η αρμάδα του Πειραιά δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Με ανάλογο πάθος, ο τελικός της Ρουμανίας είναι εφικτός. Και όταν με το καλό πάμε εκεί, θα επιστρέψουμε ωραίοι και "κουπάτοι"! Το πιστεύω ακράδαντα και το γράφω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου