Ο Ολυμπιακός έβαλε έξι γκολ στη Δόξα και θα μπορούσε να βάλει... δεκαέξι. Ήταν μια φωνή της ομάδας ότι σε αγωνιστικό επίπεδο πήρε τα μηνύματα των προηγούμενων ημερών και αφήνει τα δώρα για τον Αη-Βασίλη. Σε επίπεδο συμπερασμάτων, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Βαλβέρδε κατάλαβε πως έχει κι άλλους παίκτες στο ρόστερ για να το διαχειριστεί καλύτερα και να πάρει από τον καθένα ό,τι μπορεί περισσότερο. Η Δόξα ήταν πράγματι σάκος του μποξ, μόνο που αυτό δε σημαίνει ότι παίκτες σαν τον Πάντελιτς, τον Αμπντούν, τον Χαβίτο είναι ανήμποροι να βοηθήσουν ουσιαστικά και σε άλλα παιχνίδια. Ήταν επίσης σωστές οι δηλώσεις του προπονητή σχετικά με τη σημασία που έχει η διατήρηση της σοβαρότητας και για το ματς με τον Παναιτωλικό, παραμονές του μεγάλου τελικού με την Άρσεναλ.

Οι πραγματικές εξάρες που θα πρέπει να φέρει ο Ολυμπιακός στο τάβλι για την κατάκτηση του τίτλου φαίνεται πως έρχονται σε όλα τα μέτωπα. Ποδοσφαιρικοί φορείς, διαιτητές και αρχιδιαιτητές, εισαγγελείς,... Γραμματείς και Φαρισαίοι θα αρχίσουν σιγά σιγά να καταλαβαίνουν ότι παρήλθε η εποχή που ο Ολυμπιακός σιωπούσε και αυτό εκλαμβανόταν ως αδυναμία. Οργίασε η... περιρρέουσα ατμόσφαιρα το τελευταίο διάστημα για δήθεν αμαρτήματα του Ολυμπιακού, που απαντούσε, απαντά και θα συνεχίσει να το κάνει με επενδύσεις για τη δημιουργία ακόμη καλύτερης ομάδας. Και με εμφανίσεις στην Ευρώπη που τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. (Παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια και στον ΠΑΟΚ για τη μεγάλη νίκη του στο Λονδίνο).

Αλλά και πλέον δεν θα αφήνει τίποτε να πέφτει κάτω, όταν λερώνεται και σπιλώνεται το όνομά του, όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντά του, όταν γίνεται εκμετάλλευση σε βάρος του. Ο Ολυμπιακός είναι πανίσχυρος, μόνο που πλέον θα το ακούν όλοι τους συνεχώς.

Έξι, λοιπόν. Κι όποιος αντέξει...