Πολλούς λόγους για να αισθάνεται καλύτερα είχε τη Δευτέρα στου Ρέντη ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Από τη μία η επιβλητική εμφάνιση στην Κέρκυρα, συνέχεια του θριάμβου επί της Άρσεναλ και από την άλλη οι επιστροφές των Φουστέρ και Γέστε στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων ώθησαν τον Ισπανό να... τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση.

Είναι γεγονός ότι η ομάδα δείχνει επί αγωνιστικού χώρου ότι έχει ξεκινήσει να ρολάρει και να κάνει πολλά απ' αυτά που θέλει ο Βαλβέρδε είτε έχει στην 11άδα της τους λεγόμενους και πρωτοκλασάτους παίκτες είτε αυτούς που «ακολουθούν» και συνήθως, όποτε τους δίνετε η ευκαιρία, παρουσιάζονται ετοιμοπόλεμοι.

Η συμμετοχή των Γέστε, Φουστέρ στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης δεν ισοδυναμεί και με παρουσία τους στην αρχική 11άδα στο εξ αναβολής ματς της Τετάρτης στη Λιβαδειά, αν και για το δεύτερο όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά. Όλα δείχνουν όμως ότι ο «Τσινγκούρι» θα συνεχίσει να στηρίζεται στους παίκτες που τον έβγαλαν και με το παραπάνω ασπροπρόσωπο στα Επτάνησα και απέναντι στον Λεβαδειακό.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΠΑΕ αναφέρει:

«Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας μας γυμνάστηκαν σήμερα στις 10:30, ξεκινώντας την προετοιμασία τους για τον αγώνα της Τετάρτης (14/12, 18:00) με τον Λεβαδειακό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο «Εθνικό Στάδιο Λιβαδειάς» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Super League. Όσοι αγωνίστηκαν στον χθεσινό αγώνα με την Κέρκυρα ακολούθησαν πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά.

Στο πρόγραμμα της ομάδας εντάχθηκαν οι Γέστε και Φουστέρ, ενώ ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γυμναστήριο και στο γήπεδο ακολούθησαν οι Χολέβας, Τζιμπούρ και για λόγους ξεκούρασης ο Α. Παπαδόπουλος. Φέισα, Μακούν και Ιμπαγάσα συνέχισαν το πρόγραμμα αποκατάστασης που ακολουθούν. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους αύριο με την προπόνηση που θα γίνει στις 15:30 και ακολούθως τα μέλη της αποστολής θα αναχωρήσουν για την πρωτεύουσα της Βοιωτίας».