Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Αρχηγού απόντος... δεν "κουνιέται φύλλο"

το Λονδίνο βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης και μέχρι την επιστροφή του δεν θα "κουνηθεί φύλλο" στον Πειραιά, όσον αφορά πιθανές κινήσεις για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Οι περιπτώσεις Εστράδα, Βλαχοδήμου, Καμενί και η επιστροφή Ντιόγκο.Στην αγγλική πρωτεύουσα βρίσκεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης, για προσωπικά και επιχειρηματικά του ζητήματα και μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απολύτως εξέλιξη όσον αφορά πιθανές κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ της ομάδας ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πριν την αναχώρηση του για το Λονδίνο, είχε μιλήσει στους παίκτες του συλλόγου δίνοντας τους συγχαρητήρια για τη νίκη και την εμφάνιση κόντρα στην Άρσεναλ, ενημερώνοντας τους πως θα μοιραστούν το πριμ πρόκρισης για το Champions League, εφόσον κερδίσουν τα επόμενα τέσσερα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι προφανές πως ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών έδωσε το σύνθημα για να στρέψει η ομάδα την προσοχή της στις εγχώριες διοργανώσεις και κυρίως στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εντούτοις οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δεν θα έλεγαν όχι σε μια καλή πορεία στο Europa League και για τον λόγο αυτό εξετάζουν πιθανούς μεταγραφικούς στόχους για την ενίσχυση της ομάδας, καθώς από 1/1 έως και 31/1 του 2012 ανοίγει και πάλι η μεταγραφική περίοδος.Τρεις παίκτες που πιθανόν να απασχολήσουν τους ερυθρόλευκους είναι οι Εστράδα, Καμενί και Βλαχοδήμος. Ο Χιλιανός αριστεροπόδαρος μέσος είναι στα υπόψιν από το περασμένο καλοκαίρι και η περίπτωση του είναι μεν ελκυστική αλλά και συνάμα αρκετά δύσκολη. Η Μονπελιέ, στην οποία ανήκει, κάνει μια καταπληκτική σεζόν και βρίσκεται στην κορυφή του γαλλικού πρωταθλήματος με τον Εστράδα να βρίσκεται ανάμεσα στις βασικές επιλογές του τεχνικού της ομάδας. Το κόστος μιας τέτοιας μετακίνησης θα ήταν πολύ υψηλό, όπως θα είναι και πολύ δύσκολο να δεχθεί να τον παραχωρήσει η Μονπελιέ τον Γενάρη καθώς δεν θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει εύκολα.

Όσον αφορά τον Καμενί, η δική του περίπτωση είναι πιο βατή. Ο Καμερουνέζος δεν είναι βασικός φέτος στην Εσπανιόλ και θέλει να φύγει από την Βαρκελώνη. Ο καταλανικός σύλλογος δεν έχει πρόβλημα να τον αφήσει να φύγει και δεν θα ζητήσει πολλά χρήματα, αφού θα ξεφορτωθεί ένα μεγάλο συμβόλαιο. Βέβαια τα λεφτά με τα οποία αμείβεται ο Καμενί ετησίως (περίπου 1.5 εκ. ευρώ) δεν τα δίνει ο Ολυμπιακός και για να υπάρξει θετικήγ εξέλιξη στην υπόθεση θα πρέπει ο Καμερουνέζος να ρίξει αρκετά το κασέ του.

Από την ελληνική αγορά, αυτός που έχει τραβήξει τα βλέμματα των Πειραιωτών είναι ο Βλαχοδήμος της Ξάνθης. Ανάλογη περίπτωση με του Μήτρογλου (γερμανοαναθρεμμένος), ο νεαρός μεσοεπιθετικός της ακριτικής ομάδας πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός θα ενδιαφερθεί για την απόκτηση του, είτε τον Ιανουάριο, είτε το καλοκαίρι.

Μοναδική σίγουρη προσθήκη θα πρέπει να θεωρείται αυτή του Λουίς Σάντος Ντιόγκο. Ο Βραζιλιάνος θα επιστρέψει στην Ελλάδα μετά τη λήξη του δανεισμού του στη Σάντος και θα έχει μια δεύτερη και τελευταία συνάμα ευκαρία για να αποδείξει ότι αξίζει μια θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Ο παίκτης αποτελεί περιουσία του συλλόγου και η παρουσία του Βαλβέρδε (προπονητής με τον οποίο ο Ντιόγκο έκανε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν με τα ερυθρόλευκα) στον πάγκο της ομάδας κάνει τους ανθρώπους των Πειραιωτών να ελπίζουν σε μια πιθανή αγωνιστική "ανάσταση' του Βραζιλιάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου