Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Όταν η Ντόρτμουντ άνοιξε τα πόδια στην Μαρσέιγ

Οι Άδοξοι Μπάσταρδοι της Βεστφαλίας, άνοιξαν τα... πόδια στους Μασσαλούς, καθώς η Ντόρτμουντ αν και κέρδιζε με 2-0, τελικά, έχασε με σκορ 2-3! Η ισοφάριση στο 85', ενώ το "διπλό" έγινε στο 87'.Με τέρματα των Αντρέ Αγιού στο 85' και Ματιέ Βαλμπουενά στο 87' η Μαρσέιγ έκανε... απίστευτη ανατροπή στην Γερμανία, καθώς νίκησε με σκορ 2-3 την Ντόρτμουντ, η οποία... άνοιξε τα πόδια στην επανάληψη, αφήνοντας τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν να περάσουν στους "16" του Champions League. Οι πονηροί "Άδοξοι Μπάσταρδοι" της Βεστφαλίας, προηγήθηκαν με 2-0, ενώ είναι χαρακτηριστικό είναι πως η γαλλική ομάδα, η οποία ήταν ανύπαρκτη έως εκείνο το σημείο, μείωσε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στην πρώτη της καλή φάση στο ματς.Όταν πλέον η νίκη του Ολυμπιακού ήταν δεδομένη, στα τελευταία λεπτά του ματς οι παίκτες της πρωταθλήτριας Γερμανίας ήταν αδιάφοροι, ουσιαστικά επιτρέποντας στους Μαρσεγέζους να κάνουν την ανατροπή. Η Ντόρτμουντ είχε την υπεροχή και τις φάσεις στα πρώτα λεπτά και επιβραβεύτηκε στο 23', ανοίγοντας το σκορ με τον Γιάκουμπ Μπλαστσικόβσκι.

Ο Πολωνός σκόραρε με σουτ μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φτάνει εκεί μετά από εκτέλεση πλαγίου, ενώ η γαλλική άμυνα αδράνησε, ο Λεβαντόβσκι τοποθετήθηκε σωστά και έδωσε την ευκαιρία στον συμπατριώτη του σουτάρει και να κάνει το 1-0.

Οι Γερμανοί διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 32' με εκτέλεση πέναλτι του Ματς Χούμελς. Το πέναλτι έκανε ο Στεφάν Μπιά στον Σεμπάστιαν Κελ, χτυπώντας τον στο κεφάλι και μάλιστα ο αρχηγός της Ντόρμτουντ τραυματίστηκε σοβαρά και αντικαταστάθηκε αμέσως από τον Αντόνιο ντα Σίλβα.

Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου η Μαρσέιγ κατάφερε να μειώσει σε 2-1 με την εξαιρετική κεφαλιά του Λοΐκ Ρεμί, ενώ αυτή ήταν η πρώτη καλή φάση που δημιούργησαν οι Γάλλοι.

Ο Αντρέ Αγιού, ο οποίος δεν διακρίνεται για το ύψος του και την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, κατάφερε στο 85' να ισοφαρίσει με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Αμαλφιτανό, ενώ ο Γκανέζος βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος στην καρδιά της γερμανικής άμυνας.

Την μεγάλη ανατροπή ολοκλήρωσε ο Ματιέ Βαλμπουενά με καταπληκτικό σουτ (87') από πλάγια αριστερά λίγο μέσα στην μεγάλη περιοχή. Η εκτέλεση και η κίνηση είναι εξαιρετική, αλλά οι αμυντικοί δεν ασχολήθηκαν και πολύ μαζί του...

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ, Φελίπε Σαντάνα, Χούμελς, Λέβε, Κελ (32' Αντόνιο ντα Σίλβα), Γκεντογάν, Μπλαστσικόβσκι, Γκέτσε (46' Πέρισιτς), Λεβαντόβσκι, Μπάριος (63' Καγκάβα).
ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Αθπιλικουέτα, Ν'Κουλού, Ντιαβαρά, Ντζιμί Τραορέ, Μ'Μπιά (46' Μπενουά Σεϊρού), Αλού Ντιαρά, Λούτσο Γκονσάλες (67' Τζόρνταν Αγιού), Αμαλφιτανό, Αντρέ Αγιού, Ρεμί (74' Βαλμπουενά).

Η τελική βαθμολογία

1. Άρσεναλ 11 (6-6)
2. Μαρσέιγ 10 (7-4)
3. Ολυμπιακός 9 (8-6)
4. Ντόρτμουντ 4 (6-11)

Ντόρτμουντ - Μαρσέιγ 2-3

Σκόρερς: 23' Μπλαστσικόβσκι, 32' πέν. Χούμελς / 45'+4 Ρεμί, 85' Αντρέ Αγιού, 87' Βαλμπουενά
Γήπεδο: "Westfalenstadion", Ντόρτμουντ
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου