Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Και τυπικά τέλος

Το «διαζύγιο» θεωρούνταν δεδομένο από τις 9 Νοεμβρίου, από τη στιγμή που η Superleague αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει την αντικατάσταση των Ανδρέα Φάκου και Εμμανουήλ Αντωνακάκη από το πόστο των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων. 

Το αίτημα της διοργανώτριας εγκρίθηκε (επίσης ομόφωνα) από το ΔΣ της ΕΠΟ που συνεδρίασε την Τετάρτη. Οι βασικοί λόγοι της αντικατάστασής τους έχουν να κάνουν με τις επιλεκτικές πειθαρχικές διώξεις που ασκούσαν, όπως επίσης και με τις συχνές εμφανίσεις τους στους ραδιοφωνικούς και τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Τους λόγους που η Superleague ζητεί την αντικατάσταση των Φάκου, Αντωνακάκη, στους οποίους τονίζουμε ότι έβγαλαν… κόκκινη κάρτα όλες οι ομάδες της Λίγκας, ανέλυσε στο ΔΣ της ΕΠΟ ο Γιάννης Μώραλης, ο οποίος είναι εκπρόσωπός της στην Ομοσπονδία, καθώς απουσίαζε ο πρόεδρός της, Απόστολος Παπουτσάκης, ενώ δεν παρέστη ούτε ο Θανάσης Αθανασιάδης, σε αντίθεση με τον Γιώργο Χριστοβασίλη που έδωσε κανονικά το παρών. 

Η ΕΠΟ δεν είχε αντίρρηση να εγκρίνει το αίτημα της διοργανώτριας, καθώς και η ίδια είχε παράπονα από τα πεπραγμένα της μονοετούς θητείας των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων. Μέχρι να αντικατασταθούν τα καθήκοντά τους θα ασκεί η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΟ.

Η ομοσπονδία θα ζητήσει λίστα από τον σύλλογο συνταξιούχων δικαστικών. Θα ακολουθήσει κλήρωση, προκειμένου να προκύψουν τα νέα μέλη που θα στελεχώσουν τις δικαστικές της επιτροπές (Πειθαρχική, Εφέσεων, Διαιτητικό Δικαστήριο κτλ), οι οποίες ωστόσο θα συνεχίσουν να λειτουργούν με την υπάρχουσα σύνθεση, μέχρι να γίνουν οι αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου