Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Η παραμονή Βαλβέρδε πιο δύσκολη από τον τίτλο

Η παραμονή Βαλβέρδε πιο δύσκολη από τον τίτλο


Η είδηση βγήκε μετά την τεσσάρα επί του Λεβαδειακού. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 αγώνων στον πάγκο του Ολυμπιακού, ρωτήθηκε αν θα χαράξει ρότα για τα 200. Η απάντηση «το βλέπω δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσω», είναι μια πρώτη «ριπή» του Ισπανού τεχνικού, στα όσα γράφονται περί πρόθεσης της «ερυθρόλευκης» διοίκησης να τον κρατήσει για άλλα δύο χρόνια.

Το γεγονός ότι η «υπόθεση Βαλβέρδε» δεν είναι εύκολη ακόμη και για ένα brand όπως ο Ολυμπιακός, δεν είναι άγνωστο. Το ξέρουμε όλοι, το θυμόμαστε από την πρώτη κιόλας θητεία του Ισπανού στο λιμάνι.

Αυτό που δεν ξέρουμε, βεβαίως, είναι η τελική έκβαση. Αν προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα βασικά δεδομένα από τώρα, θα δούμε μια διοίκηση που τον θέλει όσο κανέναν άλλο. Αυτόματα, γίνεται κατανοητό πως ο «τσινγκούρι» θα είναι το αφεντικό του λιμανιού, αν αποφασίσει να μείνει και με δεδομένο πάντα τη φωνή της λογικής.

Από την άλλη, έχουμε έναν προπονητή που θέλει να μείνει, αλλά δεν γνωρίζουμε αν και σε τι βαθμό, αυτό είναι στο χέρι του. Αρα, το ντέρμπι που έχει να δώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα είναι πολύ δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, που ήδη βρίσκεται δύο σκαλιά κάτω, θα ισοδυναμούν με παιχνιδάκι για παιδί έως τεσσάρων ετών.

Διότι, όπως διαβάσατε σε αυτήν εδώ τη στήλη μετά το ντέρμπι με τον «αιώνιο», ο καλός Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός που βλέπουμε στα τελευταία ματς με εξαίρεση τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα, δεν χάνει το πρωτάθλημα. Η απώλεια του τίτλου, εάν συνεχίσουν σε αυτούς τους ρυθμούς οι πρωταθλητές, είναι... πάνω από τις δυνάμεις τους.

Θυμηθείτε πότε γκελάραμε: με ΑΕΚ που την υποτιμήσαμε, με Αστέρα που μας έσφαξε ο Κύρκος και με ΟΦΗ που αυτοκτονήσαμε. Τον Παναθηναϊκό δεν τον λογαριάζω, διότι η μπάλα είχε βγει για... πιάτσα.

Στη Λιβαδειά φάνηκε για ακόμη μία φορά ο πλουραλισμός στο έμψυχο υλικό, η πλούσια γκαρνταρόμπα που υπάρχει στο Ρέντη, οι εναλλακτικές επιλογές του προπονητή που σε άλλες ομάδες αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός, αλλά και οι σχέσεις μέσα στην ομάδα, το άριστο κλίμα. Η εικόνα που βγαίνει, παρά το γεγονός ότι ο Θρύλος βρισκόταν από κάτω, δίνει την εντύπωση μιας χαρούμενης και μονιασμένης παρέας, όπως η παρέα του καθενός από εμάς. Και τι κάνουν οι παρέες όταν είναι καλές; Γράφουν ιστορία. Ετσι θα τη γράψει κι ο Θρύλος στις 11 του Μάρτη όταν θα εξασφαλίζει τον τίτλο κόντρα στον «αιώνιο» δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου