Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Ο Αυτοκράτορας στο θρόνο του!

Ο Αυτοκράτορας στο θρόνο του!
Κυπελλούχος Ελλάδας για 15η φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 6-5 της Βουλιαγμένης έπειτα από έναν συγκλονιστικό τελικό στο κολυμβητήριο της Λαμίας, επιστρέφοντας στους τίτλους.Την μεγάλη του επιστροφή στους τίτλους πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός1 Ο Βασιλιάς της πισίνας θριάμβευσε με 6-5 της Βουλιαγμένης στον μεγάλο τελικό του Final-4 της Λαμίας, και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 15η φορά στην ιστορία του έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που ... καθήλωσε όσους το παρακολούθησαν!Ο τελικός είχε όλα τα στοιχεάι του ντέρμπι ανάμεσα στις δύο κατα τεκμήριο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, με τους παίκτες του Θόδωρου Βλάχου να δείχνουν τρομερά ψυχικά αποθέματα και να κάνουν μια μεγάλη ανατροπή!

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μουδιασμένα και με τρομερό άγχος στον τελικό αντιμετωπίζοντας σημαντικό επιθετικό πρόβλημα, γεγονός το οποίο επέτρεψε στην Βουλιαγμένη να προηγηθεί 2-0 στο πρώτο πεντάλεπτο με τέρματα των Χρήστου Αφρουδάκη και Μανώλη Μυλωνάκη.
Στην συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν αι αφού αρχικά μείωσαν σε 2-1 με τον Γιάννη Φουντούλη στον παίκτη παραπάνω 1'22' πριν την λήξη του πρώτου οκταλέπτου, ισοφάρισαν σε 2-2 στο 9' με τον Φουντούλη να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.
Το πρώτο μέρος του τελικού βρήκε την Βουλιαγμένη να προηγείτια με 3-2 χάρη σε γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη στο 12' με τις δύο ομάδες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα.

Η λήξη της τρίτης περιόδου βρήκε την Βουλιαγμένη να προηγείται 5-4 με τον Αφρουδάκη να σκοράρει, παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός ισοφάρισε δύο φορές προσωρινα΄με τους Τα΄σο Σχίζα και Μπλάι  Μάγιαρακ, όμως στην τέταρτη περίοδο μίλησε η ψυχή και το μυαλό των απικτών του Θρύλου!
Με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή σκοράροντας δύο φορές έναντι καμίας της Βουλιαγμένης, φτάνοντα στο βαρύτιμο τρόπαιο μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς του!
Αρχικά ο Κολόμβος στο 25' ισοφάρισε στον παίκτη παραπάνω, για να πάρει για πρώτη φορά προβάδισμα ο Ολυμπιακός 2' 22'' πριν την λήξη του τελικού χάρη σε εύστοχο πέναλτι του πρώτου του σκόρερ Γιάννη Φουντούλη. Προβάδισμα, που κράτησε μέχρι το τέλος με τους «ερυθρόλευκους» να παίζουν καταπληκτικές άμυνες!
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 1-1, 2-2, 0-2.
ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ: Τσαλκάνης, Μυλωνάκης 1, Χατζηδάκης, Κομάντινα, Ελμισιάν, Βελώνιας, Αφρουδάκης 3, Καρούντζος, Βλαχόπουλος, Γούνας 1, Τίγκας, Βουλγαράκης, Πρωτονοτάριος, Μαυρωτάς, Μασμανίδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δεληγιάννης, Δελακάς, Μάζης, Καπότσης, Φουντούλης 3, Ποντικέας, Μπλάνης, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 1, Σχίζας 1, Φλώρος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου