Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Γροθιά στην... πράσινη προπαγάνδα!


Ολυμπιακός Σύνδεσμος Φιλάθλων Πειραιώς! Ένα όνομα που τα λέει όλα με σήμα τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο και χρώματα το άσπρο και το κόκκινο, της αγνότητας και του πάθους. Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟ και όλα δείχνουν ότι ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου πηγαίνει ενωμένος σαν μία γροθιά. Από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του ο Ολυμπιακός αντλούσε μεγάλη δύναμη από τον πύρινο λαό του. Του έδινε ώθηση και ήταν αυτός που τον οδηγούσε σε επιτυχίες και κατακτήσεις τίτλων. Έτσι και τώρα υπάρχει η αίσθηση ότι όλοι είναι ενωμένοι για το καλό του συλλόγου.

Η μπάλα είναι πόρνη όπως και το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ που θα νικήσει ο καλύτερος (σ.σ. μόνο στην Ελλάδα δεν νικάει πάντα ο καλύτερος στο μπάσκετ) και πολλά μπορούν να συμβούν. Όλοι οι ΓΑΥΡΟΙ, όμως, είμαστε σίγουροι ότι όσο πόρνη κι αν είναι η μπάλα, δεν πρόκειται να γλιτώσουν το Σάββατο το βράδυ από τα... δόντια του αυτοκράτορα του ελληνικού ποδόσφαιρου. Δεν είχα άγχος για το ντέρμπι και δεν έχω ούτε τώρα, αλλά έχω «φτιαχτεί» πολύ αυτή την εβδομάδα.

Κι έχω «φτιαχτεί» γιατί όλοι στον Πειραιά είναι μία γροθιά που έχει σφίξει γερά και είναι έτοιμη να χτυπήσει στο… στομάχι την πράσινη προπαγάνδα. Η διοίκηση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να ηγείται αυτής, ο κόσμος με την Θύρα 7 να μπαίνει μπροστά, οι ποδοσφαιριστές και η τεχνική ηγεσία είναι όλοι ενωμένοι. Όλοι είναι αποφασισμένοι να κλείσουν τα στόματα αυτών που έριξαν τόνους λάσπη στον μεγαλύτερο αθλητικό οργανισμό της χώρας. Αυτός ο σύλλογος έχει περίεργη ιδιοσυγκρασία. Όταν κάποιος απ’ όλους αυτούς που ανέφερα δεν είναι στα καλά του όταν λείπει έστω κι ένας κρίκος από την αλυσίδα τότε τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά ακόμα κι αν έχει υπερομάδα και παιχταράδες.

Όταν όλοι, όμως, είναι μαζί περνάει παντού το πνεύμα που διακατέχει κάθε οπαδό του Ολυμπιακού. Μπαίνει στο πετσί όλων το πάθος, ο τσαμπουκάς και η περηφάνια του ΓΑΥΡΟΥ. Κάπως έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο μεγάλο Λιμάνι λίγες ώρες πριν το ντέρμπι. Με ή χωρίς Ιμπαγάσα ο Ολυμπιακός είναι το αφεντικό. Και είναι γιατί όλοι τους έχουν αντιληφθεί ότι οι λασπολόγοι πρέπει να μπουν στις θέσεις τους. Ο πρόεδρος βγάζει πάθος και οι οπαδοί του ζήτησαν να εξηγήσει στους ποδοσφαιριστές τι σημαίνει γι’ αυτούς το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μόνοι τους οι γνωρίζοντες την σοβαρότητα της κατάστασης μάζεψαν όλη την ομάδα, χθες, στα αποδυτήρια. Μίλησαν και στους νεοφερμένους ξένους και τους εξήγησαν ότι δεν πρόκειται για ένα απλό παιχνίδι. Είναι κάτι παραπάνω από ένα ματς που προσφέρει μόνο τρεις βαθμούς. Αποφάσισαν όλοι μαζί ότι δεν θέλουν κανένα πριμ. Δεν χρειάζεται πριμ για να νικήσεις τον ΠΑΟ. Πριμ θα είναι η μεγάλη αγκαλιά των οπαδών μετά το ματς. Πριμ θα είναι οι πανηγυρισμοί και τα τραγούδια με το τελευταίο σφύριγμα. Αυτό θα είναι το πριμ. Έτσι είναι όλοι τους μία γροθιά.

Γιατί στον Ολυμπιακό υπάρχει διοίκηση και ένας κόσμος που δίνει το στίγμα του. Όταν ο Θρύλος πηγαίνει σε ένα ματς με τέτοιο πάθος τότε μην φοβάστε. Δεν βγάζουν υπεροψία οι ποδοσφαιριστές, αλλά ανυπομονησία για την... μάχη. Όπως έχουν ενοχλήσει όλους εμάς αυτά που υποστηρίζουν οι απέναντι άλλο τόσο έχουν ενοχλήσει και τους παίκτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου