Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αποκαθιστά την τάξη!


Η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού παίζει την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, στο ΟΑΚΑ (20:30, Novasports 4), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής για την Α1, κόντρα στον Παναθηναϊκό, με σκοπό να αποκαταστήσει την τάξη, με ιερό φανατισμό και με ανωτερότητα.

Αυτό που συζητιόταν σε ένα από τα μέρη του Μικρολίμανου που μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τη μαγεία που ο σύλλογος Ολυμπιακός έχει διοχετευμένη στο εσωτερικό του, ήταν το «πού έχουμε καταντήσει και τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό θεωρούνται ντέρμπι». Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στο ΟΑΚΑ με το σαφές κίνητρο του να δείξουν ότι ο αντίπαλός τους δεν γίνεται να αποτελέσει εμπόδιο και ότι δεν έχει την ίδια ποιότητα που διαθέτει η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για αυτό το παιχνίδι, άλλωστε στο νου των παικτών του έχει σκιαγραφηθεί η εικόνα της πάση θυσίας νίκης μετά το ματς με την Μπούντβα και ξέρουν ότι παίζουν για κάτι παραπάνω από ένα τρίποντο, που θα τους κρατήσει στην πρώτη τετράδα, θα μεγαλώσει τη διαφορά από τον Παναθηναϊκό στους 9 βαθμούς και θα τους κρατήσει σε απόσταση 4 βαθμών από τον τέταρτο Πανιώνιο (εφόσον δεν κάνει την έκπληξη την Τετάρτη, κερδίζοντας οτιδήποτε κόντρα στον ΝΟ Βουλιαγμένης.

Είναι κυρίως ένα ματς που θα τονώσει τον εγωισμό της ομάδας και θα τον κρατήσει σε υψηλό επίπεδο, άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν έχει την έφεση να ασχολείται με τα χαμηλότερα στρώματα της βαθμολογίας. Η νίκη θα δώσει ώθηση για τα δύο επόμενα πολύ δύσκολα παιχνίδια, δηλαδή εκείνο με την Πριμόριε Ριέκα, στις 26 Νοεμβρίου, για την 3η αγωνιστική του Champions League, αλλά και το πιο δύσκολο, αυτό με τον ΝΟ Βουλιαγμένης, στις 30 του ίδιου μήνα, για τη 10η αγωνιστική της Α1 πόλο Ανδρών, και τα δύο στο «Πέτρος Καπαγέρωφ».

Στον Παναθηναϊκό θεωρούν ότι μπορούν να πάρουν κάτι από αυτό το παιχνίδι, αλλά και ότι πρέπει, κιόλας, εν τούτοις οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν ότι η δική τους καλή απόδοση θα είναι το σημείο αναφοράς που θα κρίνει το αποτέλεσμα. Προφανώς, οι παίκτες δεν μιλάνε διότι γνωρίζουν ότι το καλύτερο δυνατόν δεν αρκεί σε αυτό το παιχνίδι και απέναντι σε μία ομάδα η οποία πελαγώνει, αν και, πλην του Γιώργου Αφρουδάκη έχει ακόμα δύο «ερυθρόλευκους», δηλαδή τον Άντρια Κομάντινα και τον Νικήτα Κόχειλα, που στα γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας αποφάσισαν το καλοκαίρι ότι δεν τους θέλουν και για αυτό συνέχισαν αλλού την καριέρα τους. Κυριολεκτικά αλλού, άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν έχει κάποια σχέση με άλλη ελληνική ομάδα, υπό την έννοια της πίεσης που ασκείται στους παίκτες (αυτόφωτα, χωρίς να υπάρχει κυριολεκτικά) για να νικάνε.

Ο Βαγγέλης Δελακάς θα είναι στην αποστολή της ομάδας για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Για τους «πράσινους» έπρεπε να γίνει αυτό το ματς πάση θυσία με τον κόσμο της ομάδας στο πλευρό τους, για αυτό και το γεγονός ότι η έφεσή τους έγινε δεκτή και «εξαφανίστηκε» η μία αγωνιστική που έπρεπε να παίξουν κεκλεισμένων των θυρών, τους γέμισε με ελπίδα, η οποία, ωστόσο, αναμένεται να αρχίσει να φοράει το σάβανό της την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, στις 20:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου