Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Στην πόρτα της εξόδου ο Μπιτσαξής


Εδώ και καιρό ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής βρισκόταν στο περιθώριο και έψαχνε την ευκαιρία για την… έξοδο από την Κηφισίας 7, όπου βρίσκεται τώρα το γραφείο του, και την επιστροφή του στη δικηγορία. Αυτή του δόθηκε ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού στις 7 Δεκεμβρίου, επειδή η κυβέρνηση περικόπτει δραματικά τα χρήματα που δαπανά για τον αθλητισμό και πλέον «καλείται να λειτουργήσει με 25 % των χρημάτων σε σχέση με το 2008», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μια από τις τελευταίες αποφάσεις του γγΑ αποτελεί η απόρριψη του αιτήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να υπάρξει οργανωμένη μετακίνηση στην Τρίπολη. Δεν προκάλεσε έκπληξη, επειδή σε όλη τη διάρκεια της θητείας του ο κ. Μπιτσαξής κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με το… κυνήγι του Ολυμπιακού. Ουσιαστικά ο Πάνος Μπιτσαξής δεν είχε αρμοδιότητες, καθώς ασκούνται από τον υφυπουργό, Γιώργο Νικητιάδη. Ισως ο λόγος που τα έβαζε με τον Ολυμπιακό είναι για να βγαίνει στην επικαιρότητα. Δεν πρόκειται να λείψει από κανέναν.

Όσο για την… βιτρίνα της παραίτησής του; Κατά την άποψη του γγΑ ο Ελληνικός αθλητισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει με δαπάνες προϋπολογισμού ύψους 84 εκατ. ευρώ και ζήτησε το ποσό αυτό να αυξηθεί στα 100 εκατ. ευρώ. «Θέλει τη μπαγκέτα του Χάρι Πότερ. Τυχόν εδραίωση της πολιτικής αυτής θα σημάνει αναγκαία και την αποχώρησή μου», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι για το πρόβλημα που βλέπει έχει ενημερώσει και τα υπόλοιπα κόμματα της συγκυβέρνησης, καθώς συγκάλεσε σύσκεψη με τη συμμετοχή των Εμινίδη, Ιωαννίδη, Ανατολάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου