Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο Βαλβέρδε ετοιμάζει βασικό τον Πάντελιτς στην Τρίπολη

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε κάνει σκέψεις ώστε να χρησιμοποιήσει βασικό τον Μάρκο Πάντελιτς στην Τρίπολη και να ξεκουράσει τον Ραφίκ Τζεμπούρ, καθώς το αγωνιστικό πρόγραμμα των ερυθρολεύκων στη συνέχεια είναι φορτωμένο και απαιτητικό. Φαβορί για την 11άδα οι Μόνχε και Μαρκάνο.Για την 11η αγωνιστική της Superleague, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει το απόγευμα (19:30, Νοvasports2) της Κυριακής (27/11) τον Αστέρα στην Τρίπολη. Oι θριαμβευτές της Μασσαλίας έχουν ως στόχο να σημειώσουν την έκτη φετινή τους νίκη στην Superleague, ώστενα φτάσουν τους 21 πόντους στην βαθμολογία, με τους Πειραιώτες, όμως, να έχουν και δύο ματς λιγότερα.Το ένα από τα δύο, βέβαια, οι ερυθρόλευκοι θα το παίξουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τετάρτη (30/11) το απόγευμα (19:00), με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Δόξα Δράμας, για τον εξ αναβολής αγώνα της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Για τον λόγο αυτό, σε συνδυασμό πως οι Πειραιώτες προέρχονται από παιχνίδι Champions League με την Μαρσέιγ στην Γαλλία (23/11), συν το γεγονός πως το ερχόμενο Σάββατο (3/12) οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τον Παναιτωλικό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", με το κρίσιμο ματς με την Άρσεναλ στο Νέο Φάληρο να είναι κανονισμένο για τις 6 Δεκεμβρίου, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να ξεκουράσει τους ποδοσφαιριστές του, ειδικά τους βασικούς, ώστε να μην "σκάσουν".Ενόψει του αγώνα στην Τρίπολη, λοιπόν, ο Ισπανός τεχνικός κάνει σκέψεις ώστε να "φρεσκάρει" την  ενδεκάδα του Ολυμπιακού, χρησιμοποιώντας ορισμένα νέα πρόσωπα στο βασικό του σχήμα. Συγκεκριμένα, τερματοφύλακας θα είναι ο Μπάλας Μέγκιερι, στον ρόλο του δεξιού μπακ θα παίξει ο αρχηγός Βασίλης Τοροσίδης, ενώ θεωρείται δεδομένο πως θα λάβει μέρος στο παιχνίδι ο Ιβάν Μαρκάνο, ξεκουράζοντας έναν εκ των Αβραάμ Παπαδόπουλο, Όλοφ Μέλμπεργκ και Χοσέ Χολέμπας, με τον Ισπανό να παίζει στόπερ αν μείνει εκτός κάποιος από τους δύο "βράχους", ενώ θα χρησιμοποιηθεί ως αριστερός οπισθοφύλακας αν ξεκουραστεί ο Ελληνογερμανός.

Οι Πειραιώτες έχουν αρκετούς τραυματισμούς παικτών στο ρόστερ τους αυτή την περίοδο, οπότε οι λύσεις είναι περιορισμένες για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Για αυτόν τον λόγο ο Ισπανός τεχνικός αναμένεται να κάνει και ορισμένες "αλχημείες" στο βασικό του σχήμα και συγκεκριμένα στην μεσαία γραμμή. Ο Φρανσουά Μοδέστο θα αναλάβει τον ρόλο του "κόφτη" στον άξονα, έχοντας δίπλα του σε ρόλο ανασταλτικού χαφ τον δεξιό μπακ, Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος, όμως, πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στο συγκεκριμένο πόστο στην Μασσαλία. Μπροστά τους θα είναι ο Νταβίδ Φουστέρ, με τον Ισπανό να αναλαμβάνει περισσότερο οργανωτικές αρμοδιότητες, καθώς οι Αριέλ Ιμπαγάσα, Λιούμπομιρ Φέισα και Ζαν Μακούν είναι εκτός αποστολής, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Στην κορυφή της επίθεσης, ο Ερνέστο Βαλβέρδε θέλει να ξεκουράσει τον Ραφίκ Τζεμπούρ ενόψει της συνέχειας, ετοιμάζοντας, λοιπόν, για την "μάχη" της Τρίπολης τον έμπειρο σέντερ-φορ, Μάρκο Πάντελιτς, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να ξεκινήσει για πρώτη φορά στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όσον αφορά την φετινή σεζόν, αγωνιζόμενος στην κορυφή της επίθεσης. Δίπλα του σε ρόλο αριστερού χαφ-εξτρέμ αναμένεται να παίξει ο Βισέντε Μόνχε και δεξιά ο Κέβιν Μιραλάς, με τον Γιάννη Φετφατζίδη, πάντως, να διεκδικεί μία θέση, ειδικά αν ο Ισπανός τεχνικός θελήσει να δώσει ανάσες και στον Βέλγο στράικερ.

Με όποια ενδεκάδα, πάντως, και αν αγωνιστούν οι ερυθρόλευκοι, το ζητούμενο είναι ένα για τους Πρωταθλητές: το "διπλό" στην Αρκαδία, ώστε να ανέβουν ακόμη ψηλότερα στην βαθμολογία της Superleague. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε, πως στον Ολυμπιακό εδώ και μέρες τονίζουν πως πρώτος στόχος των ερυθρολεύκων είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος!

Η αποστολή του Ολυμπιακού στην Τρίπολη: Κοστάνσο, Μέγερι, Τοροσίδης, Μανιάτης, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Χολέβας, Μοδέστο, Αμπντούν, Ποτουρίδης, Χαβίτο, Μόνχε, Φουστέρ, Φετφατζίδης, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Μιραλάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου