Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Κλείδωσε τον και πέταξε το κλειδί


Τι κι αν έπαιζε δίχως την ραχοκοκαλιά του. Τι κι αν έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και όλοι τον είχαν ξεγραμμένο. Τι κι αν η Μαρσέιγ αξίζει τα τριπλά χρήματα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο Θρύλος προελαύνει στην Γαλλία έχοντας ως καθοδηγητή τον Ερνέστο Βοναπάρτη. Πρόεδρε, κλείδωσε τον στου Ρέντη και πέτα το κλειδί στο Πασαλιμάνι.Η μεγάλη νίκη στην Μασσαλία έχει την σφραγίδα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ολυμπιακός για ακόμη ένα εκτός έδρας ματς έπαιξε επιθετικά, όπως θέλει ο κόσμος της ομάδας και αρμόζει στα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.Αυτή την φορά, όμως, δικαιώθηκε, καθώς στο τέλος πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη, η οποία συνδυάστηκε με εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Ειδικά ο Ολυμπιακός του πρώτου ημιχρόνου, ήταν ίσως ο καλύτερος που έχουμε δει ποτέ σε εκτός έδρας αγώνες του Champions League.

Επέβαλε τον ρυθμό του στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας μετατρέψει τους γηπεδούχους σε σάκο του... μποξ. Αν δεν ήταν ο Μανταντά, το σκορ θα είχε φτάσει στα επίπεδα του αγώνα με την Λεβερκούζεν την σεζόν 2002-03. Με την μόνη διαφορά ότι τότε ο Θρύλος έπαιζε στην Ριζούπολη, ενώ τώρα αγωνιζόταν στο "Βελοντρόμ" και μάλιστα δίχως τους Ιμπαγάσα, Μακούν, Ορμπάιθ και Φέισα (σ.σ.: ήταν ανέτοιμος).Όλα αυτά διότι, ο Ολυμπιακός είχε στο πάγκο του, τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος, λοιπόν, με τα "σαπάκια" από την Ισπανία, όπως συνήθιζαν έως και την Τετάρτη το βράδυ να αποκαλούν ορισμένοι τον Μαρκάνο και τα υπόλοιπα παιδιά που το καλοκαίρι έγιναν κάτοικοι Πειραιά, έκαναν την Μαρσέιγ να παρακαλά να λήξει το ματς από το 15'. Από τις 23:30, όμως και μετά ξαφνικά όλοι υποκλίνονται στο μεγαλείο του 47χρονου τεχνικού.

Είναι κακό αυτό; Όχι από την στιγμή που κι αυτοί που έχουν ρίξει τα... πυρά τους στον Βαλβέρδε το κάνουν ελέω της αγάπης τους για την ομάδα, ζητώντας πάντα το κάτι παραπάνω. Και το ερώτημα είναι για ακόμη μία φορά, ο Βάσκος μπορεί να βοηθήσει για να ανέβει σκαλί η ομάδα; Κατά την ταπεινή μου άποψη, η οποία έχει διαμορφωθεί από την περίοδο 2008-09, ναι. Είναι ο καταλληλότερος για να χτίσει έναν Ολυμπιακό, ο οποίος θα συνδυάζει το θέαμα με την ουσία.

Της ίδιας άποψης είναι και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο έχει εκφράσει την επιθυμία να μείνει ο Βαλβέρδε για 10 χρόνια στην ομάδα. Πρόεδρε, εγώ θα συνυπέγραφα όχι για δέκα, αλλά για πάντα. Πρόεδρε, κλείδωσε τον στου Ρέντη και πέταξε το κλειδί στον Κηφισό και αν χρειαστείς βοήθεια εγώ προσφέρομαι, να ξημεροβραδιάζομαι αφιλοκερδώς έξω από το προπονητικό κέντρο για να φυλάω, μπας και προσπαθήσει να αποδράσει.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ γνωρίζει πολύ περισσότερο ποδόσφαιρο, από όλους τους διοικητικούς παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό φάνηκε όταν με το που ανέλαβε τον Ολυμπιακό έδωσε μάχη για να φέρει τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο Λιμάνι. Τελικά, όχι μόνο το κατάφερε, αλλά τον έχρισε και αφεντικό στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο πρόεδρος είναι σίγουρα δικαιωμένος για την επιλογή του, καθώς βλέπει τον άνθρωπο που επέλεξε για να κοουτσάρει την αγαπημένη του ομάδα, να την οδηγεί σε ολοένα και μεγαλύτερες επιτυχίες. Επί τούτου, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για μία χημεία που δεν πρέπει επουδενί να χαλάσει.Το τρικ με τον Μανιάτη

Συγκλονιστική εμφάνιση από τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ήταν άριστος στο πλευρό του Φρανσουά Μοδέστο. Ο πρώην αρχηγός του Πανιωνίου προτιμήθηκε αντί του Βασίλη Τοροσίδη, αποδίδοντας εξαιρετικά σ' ένα ρόλο που είχαμε να τον δούμε από την εποχή που φόραγε την φανέλα της ομάδας της Νέας Σμύρνης. Αν μη τι άλλο, ο Βάσκος έδειξε για ακόμη μία φορά γιατί στηρίζεται σε τεράστιο βαθμό σ' αυτά που βλέπει στις προπονήσεις και γιατί δίνει τόσο βάρος σ' αυτές.

ΥΓ: Αυτή η νίκη ήταν μεγαλειώδης γιατί, ο Θρύλος δίχως βασικά κλειδιά του πήρε το διπλό παίζοντας μάλιστα σπουδαίο ποδόσφαιρο.

ΥΓ1: Αυτή η νίκη ήταν μεγαλειώδης για να κλείσει ο λογαριασμός που είχαμε ανοικτό με την Μαρσέιγ από το 1994. Κασκαρίνο πες αλεύρι, ο Φέτφα σε γυρεύει.

ΥΓ2: Αυτή η νίκη ήταν μεγαλειώδης γιατί σαν το Λιμάνι του Πειραιά δεν υπάρχει πουθενά και σαν τον Ολυμπιακό καμία ομάδα. Με λάθος ομάδα αδελφοποιηθήκατε κύριοι της Μαρσέιγ.

ΥΓ3: Ψυχραιμία, Κέβιν. Δεν χρειάζεται τόσο άγχος.

ΥΓ4: Ψυχραιμία παιδιά (σ.σ.: παίκτες του Ολυμπιακού). Μετά από αυτή την εμφάνιση και αυτή τη νίκη είναι λογικό να νιώθετε υπεράνθρωποι. Μπορείτε και σήμερα να απολαύσετε όλες τις ανέσεις στον πλανήτη Κρύπτον και τη Γκόθαμ Σίτι, αλλά απ' αύριο πρέπει να επανέλθετε στην πραγματικότητα και την Super League. Αυτό το πρωτάθλημα δεν χάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου