Ως οδηγό αποφυγής της γκέλας στη συνέχεια του πρωταθλήματος χαρακτήρισε το ματς στην Τρίπολη ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε ομιλία του στους ποδοσφαιριστές. Τους ζήτησε να μην το ξεχάσουν με τίποτα και να σηκώσουν το κεφάλι κοιτάζοντας μπροστά.

«Ήταν ένα σκληρό μάθημα για όλους μας. Κάναμε λάθη και το πληρώσαμε. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν είχαμε τη συγκέντρωση που έπρεπε και γνωρίσαμε την ήττα. Είναι ένα πάθημα που πρέπει να μας γίνει μάθημα», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Βαλβέρδε, που επεσήμανε και συγκεκριμένα λάθη που είδε ωστόσο έδωσε και το σύνθημα για τη συνέχεια: «Χάσαμε ένα παιχνίδι αλλά δεν χάνεται ο τίτλος σε ένα ματς. Εχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας, Προλαβαίνουμε να ανατρέψουμε την κατάσταση», κατέληξε

Το ίδιο έλεγαν και στη διοίκηση του Ολυμπιακού καθώς το ρήμα παραδίνομαι δεν υπάρχει στο ερυθρόλευκο λεξιλόγιο. Παρά την πίκρα από την πρώτη φετινή ήττα αλλά και την κάκιστη εμφάνιση της ομάδας υπάρχει πίστη ότι μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση. «Ολυμπιακός είμαστε και δεν παραδινόμαστε ποτέ. Υπάρχουν 21 παιχνίδια μέχρι το τέλος και τίποτα δεν έχει κριθεί. Αυτό που έχει σημασία είναι να κοιτάμε τα ματς ένα ένα. Στα επόμενα 8 ματς δεν είναι δύσκολο να μαζέψουμε 24 βαθμούς. Πέντε ματς στο Καραϊσκάκη έχουμε ενώ τα υπόλοιπα είναι εκτός με Δόξα στο Καυτανζόγλειο, τη Λιβαδειά και την Κέρκυρα. Ας τα πάρουμε εμείς αυτά και θα δούμε αν θα έχει απώλειες ο Παναθηναϊκός. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα πάνε... τρένο οι πράσινοι. Δεν έχουν τις δυνατότητες και κάπου θα στραβοπατήσουν. Ο,τι και να γίνει εμείς θα παλέψουμε και στο τέλος θα δούμε ποιός θα είναι πρώτος».

Στην Τρίπολη δεν ήταν ο Ολυμπιακός αυτός που έπρεπε όμως τόσο στη διοίκηση όσο και στο Ρέντη εκτιμούν ότι αν δεν υπάρξει η άσχημη συγκυρία να απουσιάσει όλη η μεσαία γραμμή δεν θα παρουσιάσει τόσο άσχημο πρόσωπο η ομάδα.