Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αξία ο Γιαταμπαρέ, ποιότητα ο Στσέποβιτς

Αξία ο Γιαταμπαρέ, ποιότητα ο Στσέποβιτς


Οι Σαμπού Γιαταμπαρέ και Μάρκο Στσέποβιτς φώναξαν δυναμικά παρών στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Φωκικό. 
Κανένα παιχνίδι με σκορ 5-1 και τέτοια εμφανή διαφορά ομάδων δεν αντέχει κριτικής. Ο Φωκικός όσο και εάν πάλεψε απέναντι στον Θρύλο δέχθηκε πέντε τέρματα και ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να είχε φύγει με πιο μεγάλη ήττα από το Καραϊσκάκη.
Ο Ολυμπιακός εκτός από την εύκολη πρόκριση από το πρώτο κιόλας παιχνίδι έχει πολλά κέρδη. Δύο πολύ βασικά είναι η παρουσία των Σαμπού Γιαταμπαρέ και Μάρκο Στσέποβιτς.
Ο Αφρικανός με ένα γκολ και συμμετοχή σε ακόμα ένα εκτός από τις αμυντικές του αρετές επέδειξε ξεκάθαρα και τις δημιουργικές και επιθετικές του. Πολλή κίνηση, αρκετή δουλειά στον άξονα, τρεξίματα και διεκδικήσεις μπάλας αλλά και φάσεις για γκολ.
Μέχρις ότου μάλιστα μπουν στον αγώνα οι Στσέποβιτς και Ιμπαγάσα ήταν ο MVP του Ολυμπιακού. Ο Στσέποβιτς από την πλευρά του με 2 γκολ και ωραίες κινήσεις στην επίθεση προσθέτει μία ακόμα ουσιαστική λύση για την γραμμή κρούσης.
Ο Ντινγκά φανέρωσε από την άλλη πως είναι ένα καθαρό αμυντικό χαφ που είναι σε θέση να προσφέρει πολλά. Θέτει από τώρα μία ισχυρή υποψηφιότητα για βασικός στο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Άντερλεχτ.
Προσωπικά κρατάω και την εμφάνιση του Χοσέ Χολέμπας στο επιθετικό κομμάτι (με 2 σέντρες που κατέληξαν γκολ) αλλά και εκείνες των Μάικλ Ολαϊτάν και Τζόελ Κάμπελ που επίσης χρίστηκαν σκόρερ.
Μάλιστα θεωρώ πως ο Ολαϊτάν πρέπει και μπορεί να παίζει περισσότερο. Σχετικά με τον Ιμπαγάσα ότι και να γράψει κανείς είναι λίγο. Το γεγονός πως όποτε και εάν μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο κάνει την διαφορά έχει πάψει να συνιστά είδηση.
Είναι λογικό και επόμενο. Ο "Κάνιο" με 2 ασίστ για γκολ παρά τα χρόνια του πιστοποιεί διαρκώς την μεγάλη του ποιότητα. Βέβαια ο ίδιος ξέρει πολύ καλά πως δεν είναι δυνατόν πια να έχει τόσο μεγάλο χρόνο συμμετοχής.
Ειδικά σε μία ομάδα με τόσο καλό ρόστερ, όπως ο φετινός Ολυμπιακός. Όσο για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό και το 0-0 κάθε σύλλογος δικαιούται να έχει μία κακή "παρένθεση".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου