Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

«Σκούπισε» και πήγε τελικό!

«Σκούπισε» και πήγε τελικό!
Σαν σίφουνας πέρασε ο Ολυμπιακός από το «Μελίνα Μερκούρη», όπου επικράτησε με 80-67 του Ρεθύμνου και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τους τελικούς της Α1 με σουίπ.Το εισιτήριο της πρόκρισης για τους τελικούς της Α1 «τσέκαρε» με εμφατικό τρόπο ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, επικράτησαν άνετα του Ρεθύμνου στο »«Μελίνα Μερκούρη» με 67-80 και έκανα το...σουίπ και πλέον περιμένουν με ...άγριες διαθέσεις τον Παναθηναϊκό στους επερχόμενους τελικούς, με φόντο την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος!

«Φουριόζος» ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός! Οι πρωταθλητές Ευρώπης με «όπλο» την εξαιρετική τους άμυνα, παρουσιάστηκαν απόλυτα συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» την σειρά. Με πλήρη έλεγχο των αμυντικών ριμπάουντ, ανέλαβαν από το ξεκίνημα τα ηνία του αγώνα και με τον Γιώργο Πρίντεζη να τελειώνει ιδανικά όλες τις φάσεις ξέφυγε νωρίς νωρίς στο 4' με 2-12.
Ένα τρίποντο του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη έφερε τον Θρύλο μπροστά στο σκορ με 2-15 στο5' αναγκάζοντας τον Θανάση Γιαπλέ να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ, με τους οπαδούς της πειραϊκής εξέδρας να παραληρούν στις εξέδρες του Μελίνα Μερκούρη»
Το show time από τους παίκτες του Γιώργου Πρίντεζης συνεχίστηκε και με τον Κώστα Παπανικολάου να μπαίνει στην επιθετική εξίσωση, ο Θρύλος έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενος με νταμπλ σκορ και μάλιστα το ίδιο ακριβώς σκορ του πρώτου δεκαλέπτου του δεύτερου ημιτελικού της Παρασκευής! (12-24)
Ο Ολυμπιακός με τον Δημήτρη Κατσίβελη να παίρνει την σκυτάλη βρέθηκε στο 13' να προηγείται με 15-31 με εκπληκτική ενέργεια του 21χρονου πόιντ γκαρντ, ο οποίος διέσχισε ολόκληρο το γήπεδο!
Οι όμορφες φάσεις και συνεργασίες συνεχίστηκαν με τον Ολυμπιακό να προηγείται 21-37 με καλάθι του Γκετσεβίτσιους στο 16'.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν προς στιγμήν και με τους Λάτοβιτς και Προύιν μείωσαν στο 17' σε 27-37, αλλά ο Ολυμπιακός μ' ένα σερί 2-9 βρέθηκε και συνεχόμενα καλάθια των Κατσίβελη, Πρίντεζη να προηγείται 29-46 στο 20' με δίποντο τουαρχηγού του Βασίλη Σπανούλη, για να κλείσει το πρώτο μέρος 31-46.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στην τρίτη περίοδο μκαι με τους Πετγουέι, Προύιν, Κάρτερ να βρίσκουν στόχο μείωσαν σε 50-53 στο 28' , κάνοντα ς...ξαφνικά ντέρμπι το ματς.
Αυτό το ξέσπασμα, όμως του Ρεθύμνου ξύπνησε τους πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι μ' ένα σερί 0-11 έφτασαν στο 50-64 στο 30' χάρη σε καλάθια των Πάουλε, Σπανούλη και τρίποντο του Πέρο Άντιτς. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε 53-64 με τρίποντο του Τσόχλα, αλλά το νερό είχε μπει στο αυλάκι για τον Θρύλο.
Με τους Σπανούλη και Παπανικολάου να εκτελούν έξω από τα 6.75μ. Οι πρωταθλητές Ευρώπης συντήρησαν την διαφορά και στο 38' έφτασαν στο 61-75 με τρίποντο του «Παπ», για να καθαρίσουν το ματς με συνοπτικές διαδικασίες και μαζί την πρόκριση για τους τελικούς της Α1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου