Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Τα δύο «πρέπει» για τον Ολυμπιακό

Τα δύο «πρέπει» για τον ΟλυμπιακόΗ σεζόν 2012-2013 τελείωσε με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης. «Kαυτό»  αναμένεται το καλοκαίρι για την ομάδα του Πειραιά με τους Σπανούλη και Χάινς να είναι σε πρώτο πλάνο.Αρχίζουν τα κόψε, ράψε για καλύτερο αποτέλεσμα, όχι το ξήλωμα.Επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό δεν υπάρχει. Όχι, δεν χρειάζεται να φτάσει ο νους στο κακό. Όχι, δεν φεύγουν οι Αγγελόπουλοι. Απλά, είναι πάρα πολύ νωρίς για να  ληφθούν αποφάσεις και να αρχίσει ο σχεδιασμός για τη νέα χρόνια.
Ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, αλλά το 2013 πήρε την Ευρωλίγκα και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Συνεπώς το ζητούμενο για την ομάδα είναι να διατηρήσει το βασικό της κορμό και να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Με τους Βασίλη Σπανούλη και Κάιλ Χάινς να αποτελούν προτεραιότητα.Ας τα πάρουμε, όμως, όλα από την αρχή.
1. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος: Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν όλοι μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και τα επεισόδια στο ΣΕΦ, ήταν η αντίδραση των προέδρων της ΚΑΕ. Όχι γιατί χάθηκε το πρωτάθλημα, αλλά γιατί κάποιοι αποφάσισαν να διακόψουν το ματς και κάποιοι άλλοι να μην εκκενώσουν τις εξέδρες. Οι Αγγελόπουλοι ήθελαν να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί εντός παρκέ η σεζόν, αλλά οι ίδιοι οι οπαδοί της ομάδας δεν σεβάστηκαν την επιθυμία τους, αλλά και την προσπάθεια παικτών και προπονητών. Πρόθεσή των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, πάντως,  είναι να μείνουν και να σχεδιάσουν την ομάδα που θα διεκδικήσει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν την Ευρωλίγκα. Δίχως οικονομικές υπερβολές, πάντα βάση το πλάνο της τελευταίας διετίας.
2. Γιώργος Μπαρτζώκας: Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό πήρε τον πιο μεγάλο τίτλο. Την Ευρωλίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν δικαίωμα να του ανανεώσουν το συμβόλαιο και θα το κάνουν. Μόλις το πράξουν, θα γίνει και η συνάντηση με τη διοίκηση, προκειμένου να σχεδιαστεί ο Ολυμπιακός της επόμενης σεζόν.
3. Βασίλης Σπανούλης: Το συμβόλαιό του τελείωσε μετά από τρία χρόνια και οι δύο πλευρές θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι περιζήτητος, τα τελευταία γεγονότα σαφώς τον... ξενέρωσαν. Πριν από ένα μήνα όλες οι πιθανότητες θα ήταν υπέρ της παραμονής του. Τώρα, κάπου χάλασε ο ψυχισμός του. Αν, όμως, ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει αυτό που έχτισε από το καλοκαίρι του 2011, ένα από τα βασικά συστατικά θα είναι η παραμονή του 31χρονου γκαρντ. Πώς; Χρειάζεται μια πρόταση που να δείχνει σεβασμό στην αξία του κορυφαίου παίκτη της φετινής Ευρωλίγκα. Και ο Σπανούλης να αντιληφθεί τα οικονομικά δεδομένα της εποχής.
4. Κάιλ Χάινς: Μαζί με τον αρχηγό του Ολυμπιακού, αποτελεί τα βασικότερα συστατικά για τη νέα σεζόν. Ο Αμερικανός μπορεί να φύγει με ένα μικρό μπάι άουτ, συνεπώς η τρίτη σεζόν του συμβολαίου με τον Ολυμπιακό είναι σαν να μην υπάρχει. Χρειάζεται διαπραγμάτευση από την αρχή και μια γερή αύξηση αποδοχών, ώστε να μείνει κάτοικος Πειραιά ο αγαπημένος Κάιλ των οπαδών.
5. Εϊσι Λο: Το συμβόλαιο μαζί του τελείωσε και δεν μπαίνει στην ίδια κατηγορία με Σπανούλη και Χάινς. Οι εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, που είναι έτοιμες να προσφέρουν επταψήφιες απολαβές στον Αμερικανό. Και τόσο ψηλά, ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να φτάσει.
6. Πέρο Αντιτς: Στα δύο χρόνια του στον Ολυμπιακό, κατάφερε να αυξήσει την τιμή του στην ευρωπαϊκή αγορά. Πολλές ομάδες - κυρίως σε Ρωσία και Τουρκία - θα ήθελαν τον δις πρωταθλητή Ευρώπης, όπως και στην περίπτωση του Λο με επταψήφιες απολαβές. Ο Σκοπιανός είναι ελεύθερος, αφού τελείωσε το συμβόλαιό του και δύσκολα θα παραμείνει στο λιμάνι.
7. Τζος Πάουελ: Πέρασε και δεν ακούμπησε ουσιαστικά. Δεν έκανε τη δουλειά του Ντόρσεϊ, συνεπώς δεν χρειάζεται καν να συζητήσουν διοίκηση και Μπαρτζώκας για να ληφθεί απόφαση. Δεν θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.
8. Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους: Δεν προσέφερε τίποτα, δεν πήρε καν ευκαιρίες. Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να πληρώσει ένα μικρό ποσό για να τον αφήσει ελεύθερο και τούτο το καλοκαίρι θα το πράξει.
9. Γκεόργκι Σερμαντίνι: Το συμβόλαιό του τελειώνει, φέτος πήρε καλά λεφτά γιατί τα περισσότερα τα πλήρωσε η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε τιμή που δεν θα... ξεφύγει, είναι πολύ πιθανό να παραμείνει στον Ολυμπιακό.
10. Κώστας Παπανικολάου: Εχει συμβόλαιο ως προς την Ευρώπη. Μπορεί να φύγει για το ΝΒΑ αν βρεθεί ομάδα δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ στον Ολυμπιακό. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παραμείνει για άλλον έναν χρόνο στον Πειραιά.

11. Στράτος Περπέρογλου: Ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να ενεργοποιήσει το συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν και φυσικά θα το πράξει.

12. Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Βαγγέλης Μάντζαρης, Δημήτρης Κατσίβελης, Γιώργος Γεωργάκης. Δημήτρης Μαυροειδής: Έχουν συμβόλαιο και θα φοράνε και τη νέα σεζόν τη φανέλα του Ολυμπιακού εκτός κάποιου συγκλονιστικού απροόπτου.
Εν συντομία: Ο Ολυμπιακός κρατάει τον Μπαρτζώκα και θέλει να διατηρήσει μίνιμουμ δέκα παίκτες από το ρόστερ της περασμένης σεζόν.
Πρόβλεψη: Δεν θα συνεχίσουν ο καθένας για διαφορετικούς λόγους Πάουελ, Λο, Αντιτς, Γκετσεβίτσιους. Θα γίνει μάχη για Σπανούλη, Χάινς, προσπάθεια για Σερμαντίνι.
Ως προς την ενίσχυση; Ακόμα είναι νωρίς, άλλωστε τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις ανανεώσεις. Ομως υπάρχουν παίκτες που θα ενδιέφεραν τον Ολυμπιακό. Ο Μαυροκεφαλίδης, ο Πέτγουεϊ είναι τέτοια παραδείγματα. Ολα, βέβαια, θα πάρουν το δρόμο τους όταν σχεδιαστεί η επόμενη μέρα από διοίκηση και προπονητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου