Πέρασε το δύσκολο εμπόδιο της Ρούμπιν Καζάν και πλέον άπαντες στρέφουν το (ευρωπαϊκό) ενδιαφέρον τους στις αναμετρήσεις με τη Μέταλιστ για την φάση των "16".

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν φόβητρο οι Ουκρανοί, οι οποίοι πρέπει να πάρουν και τις απαντήσεις τους για εκείνο το 1-0 στο Χάρκοβο την σεζόν 2008-09 για το Europa League. Kαι τότε στον πάγκο ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε...

Το 0-4 της Αυστρίας με τη Σάλτσμπουργκ και το 4-1 εντός έδρας δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν, αλλά ούτε επιτρέπει και εφησυχασμό. Ο καλός Ολυμπιακός μπορεί να περάσει στην 8άδα, θα είναι αμαρτία να μείνει εκτός συνέχειας! Όμως, δεν θα είναι παίξε-γέλασε η υπόθεση της πρόκρισης, γι' αυτό και πρέπει όλοι να επιδείξουν την δέουσα σοβαρότητα.

Η αντίπαλος του Θρύλου δεν υπερτερεί πουθενά. Δεν θα έχει τύχη, αν οι παίκτες του πρωταθλητή Ελλάδας μπουν στο γήπεδο και σκυλιάσουν, τα δώσουν όλα και είναι 100% συγκεντρωμένοι. Ναι, κλισέ εκφράσεις και χιλιογραμμένες, όμως όταν είσαι δεδομένα ανώτερος, τότε πρέπει να κάνεις τα βασικά και το αποτέλεσμα που θέλεις, θα έρθει. Κατά πάσα πιθανότητα βέβαια, διότι για μπάλα μιλάμε...

Το ευρωπαϊκό ταξίδι δεν θα τελειώσει στη Μέταλιστ, αλλά θα έχει και συνέχεια. Ποιος ξέρει μέχρι που, αλλά όπως λέει και το σύνθημα "γι' αυτό θα ζω, με ένα όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό...". Ένα-ένα τα ματς και αν βρεθεί κάποιος καλύτερος και πιο άξιος, ας βάλει τέλος στο όνειρό (μας).

Ο Αβραάμ, ο Όλοφ, ο Κέβιν, ο Ραφίκ, ο Αριέλ και όλοι οι άλλοι, θέλουν να φτάσουν μακριά. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε εγγυάται ότι η ομάδα του θα έχει ταυτότητα στο παιχνίδι, θα παίζει πάντα για τη νίκη και θα προσπαθεί να προσφέρει θέαμα, συνδυάζοντας παράλληλα και την ουσία.

Ο πρόεδρος κάνει από τη μεριά του τα πάντα, ώστε να μη λείπει τίποτα στους παίκτες και το προπονητικό τιμ, τρέχοντας όλη μέρα για την αρρώστια του.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού από τη μεριά του, είναι πάντα εκεί για να βάλει "πλάτη", να στηρίξει, να σπρώξει την ομάδα στη νίκη, όποιος και είναι ο αντίπαλος.

Όλοι μαζί μια γροθιά, ενωμένοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το "ταβάνι" αυτής της ομάδας δεν το γνωρίζουμε ούτε εμείς οι ίδιοι και δεν έχουμε ιδέα για το ύψος του. Μακάρι το "ταξίδι" να έχει δρόμο ακόμα και όλοι να απολαύσουμε τον Θρύλο εκεί που μέχρι σήμερα δεν είχαμε διανοηθεί. Λίγη τύχη χρειάζεται και τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Και να μην έρθουν όμως, πάντα άρρωστοι με τον Ολυμπιακό! Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ...