Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Όλα στο χέρι σου Θρύλε μου

Τώρα πλέον τα πάντα βρίσκονται στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού...

Μετά την φυσιολογική γκέλα του Παναθηναϊκού στη Λιβαδεια, ο Θρύλος έχει την κατάσταση στα χέρια του.

Το σενάριο είναι απλό. Μόνο νίκες μέχρι το τέλος και η Κούπα έρχεται και πάλι στο λιμάνι. Για 39η φορά συνολικά, 2η σερί και 14η τα 16 τελευταία χρόνια.

Όλα όμως ξεκινούν από την Τούμπα, εκεί που απόψε στις 19:30 ο Ολυμπιακός καλείται να βγάλει τον τσαμπουκά που πρεσβεύει αυτή η βαριά και ένδοξη φανέλα και να τσακίσει αγωνιστικά τον ΠΑΟΚ μέσα στο "σπίτι" του.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε μπορούν και δεν πρέπει να μασήσουν ούτε από την εξέδρα, ούτε από τους π-άντα προκλητικούς με τον Ολυμπιακό- παίκτες του "Δικεφάλου του Βορρά"

Όλη την εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές ζούσαν και ανέπνεαν για το ματς. Το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν με χαμόγελα την «γκέλα» του Παναθηναϊκού στη Λιβαδειά, αλλά από μόνη της δεν φτάνει και πρέπει να συνδυαστεί με νίκη του πρωταθλητή Ελλάδας, ώστε μειωθεί η διαφορά.

Όσον αφορά το σχήμα, ο Μέγιερι θα είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα οι Τοροσίδης, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος και Χολέμπας. Ο δε Μανιάτης είναι φαβορί για τον ρόλο του αμυντικού χαφ και για την άλλη θέση παλεύουν οι Μοδέστο, Ορμπάιθ και Μακούν. Ο Ιμπαγάσα θα είναι πιο μπροστά τους, ο Μιραλάς αριστερά, δεξιά μπορεί και ο Καζίμ, ενώ στην γραμμή κρούσης έχει το προβάδισμα ο Τζεμπούρ σε σχέση με τον Πάντελιτς.

Ο Θρύλος πρέπει και μπορεί να πάρει το παιχνίδι αυτό και να πάρει "φωτιά" το πρωτάθλημα. Οι άλλοι είναι... λιγόψυχοι και σε ταλέντο υστερούν. Δεν χρειάζονται άλλα δώρα, τέλειωσαν, Από εδώ και πέρα, όλοι θα προσκυνήσουν τον "αυτοκράτορα" του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρχής γενομένης από το συγκρότημα του Λάσλο Μπόλονι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου