Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Βαριά σκιά λόγω Γερουλάνου...


Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους… Παρά την απειλή της FIFA, όπου η ΕΠΟ κατήγγειλε παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο, η ελληνική Βουλή ψήφισε κατά πλειοψηφία το άρθρο 19, το οποίο επιτρέπει στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να ασκεί έλεγχο στις ομάδες και να υποβάλλει ποδοσφαιρικές ποινές. Το άρθρο 19 ψήφισαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ να σημειώσουμε ότι ο υπεύθυνος αθλητισμού της ΝΔ, Γιάννης Ιωαννίδης, είχε ζητήσει να βρεθεί η «χρυσή τομή», δηλαδή να επέλθει συμφωνία της Πολιτείας με την ΕΠΟ. Το κόμμα που αναθεώρησε την στάση του είναι ο ΛΑΟΣ και ο Γιώργος Ανατολάκης ευχήθηκε να μην συμβεί τίποτα κακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ομοσπονδία θα καθορίσει τη στάση της στο έκτακτο ΔΣ της Πέμπτης, το οποίο θα έχει μόνο θέμα συζήτησης το νέο αθλητικό νόμο. Παρά τις αντιρρήσεις ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος δεν αναθεώρησε την στάση του, άλλωστε έκανε τα πάντα για να φτάσει το νομοσχέδιο στην Βουλή λόγω της διάταξης για την είσοδο ξένων επενδυτών, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «φωτογραφική», προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος στις 9 Μαρτίου έχει ΓΣ για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ.
Αν η FIFA αποκλείσει το ελληνικό ποδόσφαιρο από κάθε ευρωπαϊκή διοργάνωση άμεσο θύμα θα είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος ιδιαίτερα μετά την νίκη επί της Ρούμπιν Καζάν, έχει πολλές πιθανότητες διάκρισης στο Europa League.

Στην ΕΠΟ λένε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και διάταξη με την οποία προβλέπεται όλα τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των ομοσπονδιών να έχουν δικαίωμα υποψηφιότητας για δυο θητείες, που κι αυτό θεωρούν παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου