Αλλη διάσταση αποκτά το θέμα Ερνέστο Βαλβέρδε για την Μπαρτσελόνα, καθώς μία ημέρα μετά τα δημοσιεύματα του ισπανικού τύπου, ήρθε και δήλωση στελέχους των μπλαουγκράνα για το ενδεχόμενο ο προπονητής του Ολυμπιακού να καθήσει στο μέλλον στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ευρώπης... Ο λόγος για τον Κάρλες Ρέσακ, παλιό προπονητή της Μπάρτσα και εκ των στενών συνεργατών του προέδρου της ομάδας Σάντρο Ροσέλ, ο οποίος εξήγησε για ποιόν λόγο ο «Τσινγκούρι» βρίσκεται στα υπόψιν των παραγόντων της ομάδας της Καταλωνίας.

«Ο αντικαταστάτης του Γκουαρντιόλα, θα πρέπει να γνωρίζει τον σύλλογο. Να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα μπορεί να καταλάβει το ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα», δήλωσε αρχικά στην ιστοσελίδα elconfidencial.com και αποκάλυψε στη συνέχεια: «Αν ο Γκουαρντιόλα φύγει, τότε θα πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Ελπίζω αυτό να συμβεί σε τρία χρόνια. Ο Χουνιέντ και ο Ντε λα Πένια θα είναι έτοιμοι. Επίσης ο Κούμαν, ο Λάουντρουπ και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχουν την ευκαιρία να προπονήσουν την Μπαρτσελόνα»!.

Στο σχετικό ρεπορτάζ αναφέρεται πως στην καταλανική λίστα υπάρχουν τα ονόματα των Όσκαρ Γκαρσία Χουνιέντ, Ιβάν Ντε λα Πένια, Ρόναλντ Κούμαν, Μίκαελ Λάουντρουπ και φυσικά αυτό του Ερνέστο Βαλβέρδε. Πρόκειται για προπονητές που στο παρελθόν είχαν φορέσει τη φανέλα των μπλαουγκράνα και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι εστί Μπάρτσα. Όλα αυτά ενώ οι δηλώσεις του Γκουαρντιόλα μετά το παιχνίδι με την Βαλένθια έχουν… φουντώσει τις φήμες περί αποχώρησης του από το «Καμπ Νου» στο τέλος της χρονιάς...