Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αναλύοντας την Μέταλιστ...

Αναλύοντας την Μέταλιστ...

Μεγαθήριο σίγουρα δεν είναι. Είναι όμως μία πολύ υπολογίσιμη και επικίνδυνη ομάδα που εάν την υποτιμήσεις την... πάτησες για τα καλά. Ο λόγος για την Μέταλιστ.

Ικανή για ζημιές...

Με την συμβολή ενός εκλεκτού συνάδελφου που έχει... ειδικότητα σε Ρωσία και Ουκρανία θα επιχειρήσω να κάνω μία όσο το δυνατόν καλύτερη αγωνιστική προσέγγιση της Μέταλιστ. Μίας ουκρανικής ομάδας που είναι γεμάτη με Βραζιλάνους και Αργεντινούς παίκτες που και μπάλα ξέρουν και οι οποίοι είναι ικανοί για μεγάλες ζημιές.

Ο Ολυμπιακός από μέρους του χρειάζεται να προσέξει πάρα πολύ και κυρίως στα άκρα της Μέταλιστ. Πρέπει να είναι σοβαρός, πειθαρχημένος, οργανωμένος και να κάνει όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Οφείλει επίσης να βγάλει πολλά τρεξίματα στο γήπεδο αλλά και ουκ ολίγες τελικές προσπάθειες για να... χτυπήσει την άμυνά της που υστερεί σε σχέση με το κέντρο και την επίθεση.

Τα δυνατά της σημεία

Ο Μιρόν Μάρκεβιτς έχει δημιουργήσει μία ομάδα, που δίνει βάρος στην ανάπτυξη από τα άκρα και... χτυπάει με ταχύτατες αντεπιθέσεις. Από το κέντρο και μπροστά η Μέταλιστ είναι μία πολύ δυνατή ομάδα.

Μία ομάδα που... πετάει φωτιές και η οποία μπορεί να... διαλύσει την αντίπαλό της, εάν δεν προσέξει όσο πρέπει. Μπορεί να... καθαρίσει έναν αγώνα και μάλιστα σχετικά εύκολα με την ταχύτητά της, την τεχνική της κατάρτιση και την πολύ καλή ανάπτυξή της. Κυρίως πάντως βασίζεται στις πτέρυγές της για να κάνει το παιχνίδι της.

Που υστερεί

Στο αμυντικό της κομμάτι ωστόσο η Μέταλιστ υστερεί αρκετά σε σχέση με το δημιουργικό και το επιθετικό σκέλος του παιχνιδιού της. Με εξαίρεση τον πολύ καλό Πάπα Γκουέι δεν έχει κάποιον άλλο αμυντικό που να είναι όντως... ογκόλιθος.

Η ουκρανική ομάδα δεν πρόκειται να πρεσάρει πολύ. Δεν είναι η ομάδα που παίζει με μεγάλη πίεση. Πιέζει όσο χρειάζεται για να κλέψει μπάλες και να βγει μπροστά. Αρέσκεται στο ανοιχτό, γρήγορο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Το σύστημά της

Η Μέταλιστ έχει σύστημα 4-2-3-1. Με αυτό κατεβαίνει στα ματς. Μπροστά από την αμυντική της διάταξη έχει δύο αμυντικά χαφ και έναν επιτελικό παίκτη. Υπάρχουν δύο ποδοσφαιριστές στα άκρα και ένας μοναδικός προωθημένος. Το τεχνικό της τιμ ποντάρει πολλά στην μεσαία της γραμμή και στην επιθετική της τριπλέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου