Με 25 τελικές προσπάθειες και 17 κόρνερ, το 3-0 με τον Εργοτέλη μοιάζει ισχνό. Όπως και άδικο να περιμένουμε μία ώρα για να φύγει το άγχος. Αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ, οπότε προχωράμε με την πεποίθηση ότι το πράγμα διορθώνεται...

Στη Σούπερ Λίγκα υπάρχουν ομάδες (και πρωτοπόρες ενίοτε!) που 25 φάσεις για γκολ κάνουν σε έναν ολόκληρο...γύρο και όχι σε ένα παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έφτανε στις ευκαιρίες με... καταλανική άνεση στο μεγαλύτερο διάστημα του αποψινού αγώνα κι όχι μόνον όταν ο Εργοτέλης έμεινε με δέκα και εννιά παίκτες. Όταν δηλαδή ο Κάκος αποφάσισε αντί να τιμωρεί την εξέδρα να το κάνει για το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Καραγεωργίου, που όπως πάντα ήρθε στο Φάληρο με ζημιάρικη διάθεση.

Το σημερινό παιχνίδι, όπως και εκείνο με τον Πανιώνιο, ήταν ένα ακόμη δείγμα ότι ο κακός Ολυμπιακός των προηγούμενων εβδομάδων ανήκει στο παρελθόν. Υπάρχει διάθεση για καλό ποδόσφαιρο, υπάρχει αποφασιστικότητα για νίκες μέχρι το φινάλε, υπάρχει ατμόσφαιρα να διορθωθούν οι γκάφες που έχουν φέρει την ομάδα πίσω από τον ΠΑΟ στη βαθμολογία, κάτι που δεν μπορεί με καμία λογική να εξηγηθεί βάσει της εικόνας των δύο διεκδικητών στο γήπεδο και της ποιοτικής διαφοράς τους.

Με τις επιστροφές του Μιραλάς και του Τζιμπούρ (αλλά και των Χολέμπας, Φουστέρ, Φέισα), με τη μεταγραφή που θα γίνει τις επόμενες ώρες, αλλά κυρίως με την άνοδο στην απόδοση όλης της ομάδας, έχουμε τη βεβαιότητα ότι ο Ολυμπιακός θα παλέψει ουσιαστικά και δίχως άλλες αυτοκαταστροφές για να κερδίσει τελικά αυτό που όλοι βλέπουν ότι αξίζει μέσα στο γήπεδο: την πρώτη θέση.