Στην πατρίδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα διέρρευσε η είδηση ότι ο Παναθηναϊκός του κατέθεσε πρόταση ανανέωσης। Ετσι λοιπόν οι άνθρωποι είπαν να ρωτήσουν τον ίδιο τον τεχνικό των «πρασίνων» για το τί είναι η αλήθεια και τί όχι. Ο Φερέιρα δεν αρνήθηκε την είδηση ωστόσο είπε κι άλλα πολλά.
Η απάντηση δημοσιεύεται στην A' Bola σε δημοσίευμα όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν μπορώ να διαψεύσω ότι όντως μου έχει γίνει πρόταση ανανέωσης, ωστόσο δεν μπορώ ν' απαντήσω έτσι όπως είναι η κατάσταση στην ομάδα. Υπάρχει πολύ μεγάλη αβεβαιότητα. Από τον Νοέμβριο του 2010 δεν έχουμε πρόεδρο (σ.σ. και ο Γόντικας;), ενώ από τότε που έφυγε και ο Κάρλος Φρέιτας δεν υπάρχει τεχνικός διευθυντής.

«Υπάρχουν πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα και μεγάλη αβεβαιότητα για το μέλλον» δήλωσε ο Φερέιρα στο TSF και κατέληξε: «Είναι πάρα πολύ δύσκολα...» Ο Πορτογάλος βέβαια αναφέρθηκε και στο μεγάλο του όνειρο να κατακτήσει τον τίτλο: «Σε εξέλιξη βρίσκεται μια πολύ μεγάλη μάχη και θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας ώστε να τελειώσουμε το πρωτάθλημα πρώτοι».