Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Ράφικ, ξεκαθάρισέ το...

Ράφικ, ξεκαθάρισέ το...

Οι Τούρκοι έφτασαν πάλι μέχρι τον Πειραιά με... ρουκέτες για τον Τζιμπούρ. Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για το ξεκαθάρισμα του «τρομοκράτη», ώστε να απαντηθεί ακόμη και το σενάριο που συσχετίζει το θέμα με την άφιξη Ντιόγο και τη «συμπάθεια» του Βαλβέρδε για τον Βραζιλιάνο.

Οι Τούρκοι ξαναβγήκαν παγανιά και έφτασαν μέχρι τον Πειραιά. Μετά τον Αλμπερτ Ριέρα, έχουν βάλει στο μάτι τον Ράφικ Τζιμπούρ. Είτε «παίζει» το θέμα στη μορφή που παρουσιάστηκε από μέρος των ΜΜΕ, είτε όχι, το ενδιαφέρον των γειτόνων για τον Αλγερινό κανονιέρη του Ολυμπιακού, είναι κάτι περισσότερο από δεδομένο.

Τι λένε οι Τούρκοι και τι λέει ο Ολυμπιακός είναι λίγο πολύ γνωστά και τα έχετε διαβάσει από το πρωί. Αυτό που βγαίνει από την πλατεία Αλεξάνδρας είναι... γέλιο και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε γι' αυτό. Ούτε φυσικά για τις προθέσεις και τα «θέλω» του Ράφικ Τζιμπούρ.

Από τη μία πλευρά είναι ο Ολυμπιακός που έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι όλοι οι παίκτες της ομάδας παραχωρούνται με το ανάλογο αντίτιμο, όπως έγινε στην περίπτωση του Ριέρα. Από την άλλη ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος νοιώθει σαν βασιλιάς στο Ρέντη. Μπορεί, βέβαια, να μην περνάει ο λόγος του όσο θα ήθελε, εξαιτίας της παρουσίας του Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως δεν παύει να είναι πρωταγωνιστής στην πολύ καλή πορεία που διαγράφουν μέχρι στιγμής οι «ερυθρόλευκοι».

Και όταν μια εκρηκτική προσωπικότητα σαν τον Τζιμπούρ περνάει καλά, νιώθει καλά και κάθε εβδομάδα συγκαταλέγεται στους πρώτους 11 του προπονητή του, τότε δεν έχει πολλούς λόγους να σαλπάρει και να ρισκάρει. Δεν θα πρέπει, φυσικά, να ξεχνάμε πως ο Αλγερινός αρέσκεται στις προκλήσεις.

Γι' αυτό το λόγο θα πρέπει ο ίδιος να βγει και να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς γίνεται, σε ποιο σημείο είναι το ζήτημα, αν υφίσταται, και τι σκέφτεται για όλα όσα ακούγονται. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλά κάνει και δεν ασχολείται «επίσημα» με την έκδοση ανακοίνωσης. Ο ποδοσφαιριστής, όμως, πρέπει με την πρώτη ευκαιρία να μιλήσει ανοιχτά. Δεν είναι κακό ακόμη κι αν αφήσει ανοιχτό παράθυρο για πιθανή μετακόμισή του. Εάν ωφεληθεί ο ίδιος, αλλά και η ομάδα, τίποτα δεν απαγορεύεται και κανείς δεν μένει με το ζόρι. Ως γνωστόν, υπάρχουν πάντα πορτοκαλιές, πόσο μάλλον... τρομοκράτες.

Για το «ξεκαθάρισμα», πάντως, θεωρώ ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε να επικαλεστεί κι άλλον ένα λόγο, ο οποίος δεν είναι τόσο ασήμαντος: Λουίς Ντιόγο. «Πού κολλάει ο Βραζιλιάνος;» ίσως αναρωτηθείτε μερικοί.

Κι όμως, ένα «συνωμοτικό» μυαλό θα μπορούσε να σκεφτεί το παρακάτω σενάριο: Τι θέση παίζει ο Ντιόγο; Μήπως ο Τζιμπούρ που δεν έχει μάθει να χειροκροτάει τους συμπαίκτες του από τον πάγκο και γνωρίζοντας ότι ο Βαλβέρδε «συμπαθεί» τον Βραζιλιάνο, ανακινεί το ζήτημα και ψάχνεται;

Αυτό μπορεί κάλλιστα να στηρίζει σενάριο για ταινία, όμως ας βγει να πει τι συμβαίνει και κυρίως αν έχει εκφράσει την επιθυμία να φύγει. Ούτως ή άλλως καθαρός ουρανός, «ρουκέτες» δεν φοβάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου