Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Νάτοι - νάτοι οι πρωταθλητές!

Νάτοι - νάτοι οι πρωταθλητές!

Διαστημικός ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε ...πάρτι το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, τον οποίο συνέτριψε με 4-0 κάνοντας το πιο αποφασιστικό βήμα για τη κατάκτηση του φετινού τίτλου. Κορυφαίος ο Κάμπελ, μοίρασε δύο ασίστ σε Μήτρογλου (36'), Σαβιόλα(60'), ενώ πέτυχε το τελικό 4-0 στο 80' Το άλλο γκολ ο Φουστέρ στο 74'Δώστε του από τώρα το πρωτάθλημα να τελειώνουμε! Ένας εντυπωσιακός, απολαυστικός Ολυμπιακός έκανε... πλάκα στον ΠΑΟΚ, τον οποίο διέσυρε με 4-0 στον «Ναό» και ... εκτόξευσε την διαφορά του από τους Θεσσαλονικείς στους έξι βαθμούς, συνεχίζοντας την εκπληκτική του πορεία προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου!
Παράλληλα, οι νταμπλούχοι Ελλάδας ολοκλήρωσαν με τον ιδναικότερο τρόπο μια ιδιαίτερα καθοριστική τριάδα παιχνιδιών με Παναθηναίκό, Μπενφίκα ακι ΠΑΟΚ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου εδρεύει στον Πειραιά!
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόελ Κάμπελ, που μοίρασε δύο ασίστ στα τέρματα των Κώστα Μήτρογλου (36'), Χαβιέρ Σαβιόλα (60”) , αλλά και ...σκόρερ, με τον Κοσταρικανό να διαμορφώνει το τελικό 4-0 (σ.σ. το άλλο γκολ ο Νταβίντ Φουστέρ στο 74') ο Ολυμπιακός εκτόξευσε στα ...ουράνια τους οπαδούς του φτάνοντας σε μία μεγαλειώδη και εμφατική νίκη και μία από τις μεγαλύτερες στην ιστορία του απέναντισ τον συγκεκριμένο αντίπαλο, που έμεινε με τα ... λόγια!

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ;
Στην επιλογή του Χαβιέλ Σαβιόλα για την θέση του ελεύθερου παίκτη πίσω από τον Κώστα Μήτρογλου προχώρησε ο Μίτσελ.
Ο τεχνικός του Ολυμπιακού αποφάσισε να εμπιστευθεί φανέλα βασικού στον Αργεντινό άσο, ο οποίος αναμένεται να έχει πολλαπλά καθήκοντα οργανωτή, αλλά και κρυφού επιθετικού στο αποψινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Από εκεί και πέρα, ο Ρομπέρτο παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια, ενώ την αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας και Χολέμπας.
Οι Μανιάτης και Σάμαρης ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Φουστέρ και Κάμπελ να κινούνται από τις δύο πτέρυγες και να δίνουν βοήθειες στους Σαβιόλα και Μήτρογλου.
Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χουμπ Στέφενς παρέταξε σχήμα με ενισχυμένο κέντρο, έχοντας ως σαφή πρόθεση να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα και να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα των νταμπλούχων Ελλάδας.
Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Χακόμπο, ενώ την αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι Σκόνδρας, Κατσικάς, Κατσουράνης και Λίνο.
Οι Τζιόλης και Λάζαρ ήταν οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τους Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδη σε πιο επιθετικό ρόλο και τον Στέφανο Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Ολυμπιακός μπήκε με επιθετικό πνεύμα στο ματς, επιδιώκοντας την επίτευξη ενός γρήγορου τέρματος, που θα έδινε από νωρίς σαφές προβάδισμα για την νίκη.
Οι νταμπλούχοι Ελλάδας με τον Τζόελ Κάμπελ να ...οργώνει την δεξιά πτέρυγα, δημιούργησαν σημαντικές φάσεις μπροστά από την εστία του Χακόμπο, με τους φιλοξενούμενους να προσθαούν με διπλή ζώνη άμυνας και ...κλεφτοπόλεμο να αποτρέψουν το ...μοιραίο.
Η πρώτη σπουδαία στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 20' όταν μετά από σέντρα του Κάμπελ, το σουτ του Μήτρογλου βρήκε σε ετοιμότητα τον Χακόμπο.
Η δεύτερη σημαντική στιγμή για τον Θρύλο ήταν στο 34' όταν ο Κάμπελ «χόρεψε» ολόκληρη την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά το γύρισμα του Κοσταρικανού δεν βρήκε τελικό αποδέκτη

Κάμπελ σέρβιρε, «πιστολέρο» ήπιε!
Έτσι, φτάσαμε στο 36' όπου ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ μ' ένα τρόπο, που μας έχει συνηθίσει αρκετές φορές φέτος. Έπειτα από «συστημένη» σέντρα του Κάμπελ από τα δεξιά, ο Κώστας Μήτρογλου με άψογη τοποθέτηση και σουτ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής έδωσε το προβάδισμα στους νταμπλούχους Ελλάδας μέσα σε αποθέωση!
Ένα γκολ- ποίημα ενδεικτικό της κλάσης του «πιστολέρο», ο οποίος πανηγύρισε τον 17ο φετινό γκολ σ' όλες τις διοργανώσεις και το 14ο του στο φετινό πρωτάθλημα!
Ο Ολυμπιακός με παιχνίδι υπομονής έψαξε το δεύτερο γκολ, με τον Τζόελ Κάμπελ να κάνει ...πάρτι από την δεξιά πτέρυγα.
Ασίστ Κάμπελ σε Σαβιόλα και 2-0!
Ο Κοσταρικανός άσος ήταν ο δημιουργός και του δεύτερου τέρματος του Ολυμπιακού! Στο 60' έπειτα από εξαιρετική του προσπάθεια από τα δεξιά πάσαρε έτοιμο ...γκολ στον Χαβι΄δερ Σαβιόλα, με τον Αργεντίνο άσο να βγαίνει υπέροχα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και με έξυπνο πλασέ να γράψει το 2-0 για τον Θρύλο μέσα σε αποθέωση!
Ατέλειωτο πάρτι για το 4-01
Το ...πάρτι είχε και συνέχεια για τον Ολυμπιακό, πουέφτασε σε επίπεδα θριάμβου την διαφαινόμενη νίκη του! Στο 74' έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Χολέμπας ο προωθημένος Φουστέρ στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά καταπέλτη έγραψε το 3-0 !
Το ...πάρτι δεν είχε τελειώσει εκεί. Ο Θρύλος έφτασε στο 80' στο 4-0 με την σφραγίδα του κορυφαίου του ποδοσφαιριστή, του Τζόελ Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός άσος με εκπληκτικό ατομική ενέργεια εξέθεσε ολόκληρη την άμυνα του «Δικεφάλου», με τον Χακόμπο να κάνει απίστευτο λάθος και με προβολή έγραψε το 4-0 μέσα σε αποθέωση.
Οι νταμπλούχοι Ελλάδας μάλιστα άγγιξαν το 5-0 στο 82' όταν μετά από εξαιρετική ενέργεια και μπαλια΄του Χολε΄μπας το σουτ στην κίνηση του Φουστέρ συγκλ΄νισε το κάθετο δοκάρι του Χακόμπο.

Ο ΗΡΩΑΣ; Με ...διαφορά ο Τζόελ Κάμπελ1 Ο Κοσταρικανός άσος μετέτρεψε σε προσωπικό σόου την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Ξέχωρα από το γεγονός ότι ήταν ο ο δημιουργός των δύο πρώτων τερμάτων των Μήτρογλου και Σαβιόλα πέτυχε το τέταρτο γκολ του Ολυμπιακού σε μία προσπάθεια με την οποία εξέθεσε ολόκληρη την άμυνα του ΠΑΟΚ, επισφραγίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη χαοτική διαφορά που χώριζε τις δύο ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου