Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου...

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου...
Ήταν στο μυαλό κάτι μαγικό αυτός ο Θρύλος που διέσυρε με 4-0 τον ΠΑΟΚ. Για να λέμε όλη την αλήθεια τον λυπήθηκε κιόλας, καθώς από τη στιγμή που οι παίκτες του Στέφενς πέταξαν λευκή πετσέτα στο χορτάρι του «Καραϊσκάκη», ο Ολυμπιακός τους σεβάστηκα και δεν τους έβαλε ακόμη περισσότερα...
Ο φωτεινός πίνακας έγραψε 4-0 και το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι ο Θρύλος «καθάρισε» σαν αυγό τον... δεύτερο της βαθμολογίας χωρίς να ιδρώσει. Κοντρόλαρε όπως έπρεπε το παιχνίδι, κυριάρχησε στο τερέν με την κατοχή μπάλας να αγγίζει το 65% και έβαζε τα γκολ όπως κι όποτε ήθελε...
Παιχνίδι έγινε ουσιαστικά μέχρι το 1-0 του Μήτρογλου. Γκολ καρμπόν με εκείνο που δέχθηκε ο ΟΦΗ πριν από δύο εβδομάδες στο ίδιο γήπεδο. Σέντρα Κάμπελ στο δεύτερο δοκάρι κίνηση του Μήτρογλου στην πλάτη της άμυνας και... παρ’ το!
Μια πρόχειρη ματιά να έριχνε κανείς στα πεπραγμένα των δύο ομάδων από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, θα καταλάβαινε ότι τα 4 γκολ που δέχθηκε ο «δικέφαλος του Βορρά» ήρθαν μάλλον φυσιολογικά! Αυτός ήταν και ο μέσος όρος του Ολυμπιακού στο απόρθητο «κάστρο» του από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια με αντιπάλους -κατά χρονική σειρά-, Ατρόμητο, Ξάνθη, Βέροια και ΟΦΗ οι «ερυθρόλευκοι» του Μίτσελ πέτυχαν 17 γκολ! Τέσσερα και κάτι δηλαδή ανά ματς. Όσο μέτρησε χθες και ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μόνο εικόνα που διεκδικεί το πρωτάθλημα δεν παρουσίασε στο «Καραϊσκάκη» παρά τις ντόπες του Σαββίδη!
Αλήθεια, αυτή τη φορά ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ που είχε τάξει και πριμ (σ.σ. ξέρει πότε τάζει ο Ιβάν, όταν είναι σίγουρος ότι δεν θα τα δώσει...) φόρεσε κασκόλ του ΠΑΟΚ στη σουίτα, το ξέχασε ή μήπως το έβγαλε μετά το 1-0; Καλά είναι τα επικοινωνιακά τρικ και οι... τσάμπα μαγκιές, αλλά κάποια στιγμή ο κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του, όπως λέει και η παροιμία.
Το κακό είναι ότι δεν τους έμεινε πλέον ούτε μία δικαιολογία. Μέχρι και οι «δικές τους» ιστοσελίδες, αυτές που προβάλουν το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ, παραδέχθηκαν ότι η εμφάνισή τους στο «Καραϊσκάκη» ήταν... ξεφτίλα! Δεν τους έδωσε και δικαίωμα ο Παπάς έστω με ένα ανάποδο κόρνερ ή φάουλ για να πιαστούν από κάπου βρε αδερφέ...
Όσο για τα δικά μας, ένα μεγάλο μπράβο στο Μίτσελ και τα παιδιά του, επειδή αυτό που πέτυχαν μέσα στη «διαβολοβδομάδα» δεν έχει προηγούμενο. Και κράτησαν το καλύτερο για το τέλος τα... παλιόπαιδα! Ούτε από κούραση καταλαβαίνουν, ούτε από απουσίες, ούτε από τίποτα!
Ταρίφα έχουν κόψει φέτος και έχουν απογειώσει τον κόσμο στα ουράνια. Αυτόν τον Ολυμπιακό θέλει να βλέπει ο κόσμος του, αυτόν που έχτισε ο Μαρινάκης εντυπωσιακά, διορθώνοντας άριστα μέσα σε λίγους μήνες τα όποια λάθη του παρελθόντος.
Νομίζω ότι μιλάμε για μια σεζόν στην οποία η ηδονή θα είναι ατελείωτη για τον Θρύλο και τον κόσμο του και η πίκρα ατελείωτη για όλους τους άλλους. Με... πόρδους δεν βάφεις αυγά! Αν δεν επενδύσεις, δεν στηρίξεις, δεν αγαπήσεις, δεν... ματώσεις, όχι τίτλο δεν βλέπεις, αλλά ούτε την τρύπα από το κουλούρι. Κουλούρι Θεσσαλονίκης παρακαλώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου