Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε κάτι καλό "χτίζεται"!

Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε κάτι καλό Σιγά - σιγά  το οπλοστάσιο γεμίζει. ΕΤΣΙ, όμως, φτιάχνονται οι ομάδες, πρώτα επενδύεις και μετά απολαμβάνεις τους καρπούς. Θεωρώ τους Εμενίκε και Καρσελά ποιοτικές προσθήκες. Αυτούς τους ξέρουμε, έχουμε δει την ποιότητα τους τα προηγούμενα χρόνια. Ελπίζω να την δούμε και με τα ερυθρόλευκα. Ο Ταχτσίδης θεωρητικά θα προσφέρει περισσότερα από τον Μπουχαλάκη. Ο Σισέ δείχνει στοιχεία αν μη τι άλλο καλύτερα από τον Βιάνα, όπως και ο Κούτρης, οι οποίοι, όμως, πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμη περισσότερο για να εδραιωθούν στο ρόστερ. Σίγουρα ο αποκλεισμός του Ρισβάνη μου προκάλεσε έκπληξη. Δεν είμαι εγώ, όμως, αυτός που τον ζει καθημερινά στις προπονήσεις, ούτε ξέρω πως ανταποκρίνεται στα θέλω του κόουτς. Για μένα είναι μικρό το διάστημα για να βγουν ολοκληρωτικά συμπεράσματα, πάντως. Μακάρι να μην έχει γίνει λάθος. Περιμένω σε πρώτη φάση να δω ποιος θα είναι ο εκλεκτός για την πολύπαθη θέση του στόπερ που τα τελευταία χρόνια ψάχνουμε τον ηγέτη της άμυνας, για να έχουμε μια πρώτη εικόνα της ομάδας που θα παλέψει στα προκριματικά να μπει στους ομίλους.
Δεν πιστεύω ότι για παίκτες της αξίας των Εμενίκε και Καρσελά είναι μικρό το διάστημα που απομένει μέχρι το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας για να προσαρμοστούν. Σίγουρα αν είχαν έρθει λίγο νωρίτερα θα ήταν καλύτερα. Αλλά, για μεταγραφές τέτοιου επιπέδου, δυστυχώς, είναι χρονοβόρες οι διαπραγματεύσεις. Ο Ολυμπιακός ρισκάρει με δύο ακόμη μεγάλα συμβόλαια, (μαζί με αυτά των Φορτούνη και Μάριν) τα οποία «παντρεύεται» για τουλάχιστον τρία χρόνια χωρίς να έχει σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια τα έσοδα του Champions League. Και θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες μεταγραφές. Τουλάχιστον δύο που πρέπει να ολοκληρωθούν όσο πιο σύντομα γίνεται... χτες κιόλας. Και αν στη θέση του χαφ υπάρχει ο Μάρτινς και ο Ανδρούτσος, στα στόπερ δεν είναι λογικό να πάμε με τους υπάρχοντες. Δίπλα στον Ρέτσο και τον Σισέ, δεν νομίζω να υπάρχει οπαδός του Ολυμπιακού που να αισθάνεται σιγουριά αν αυτός θα είναι ο Μποτία. Και ο χρόνος εδώ πιέζει. Ασφυκτικά θα έλεγα. Στη θέση αυτή πρέπει να γίνει ακόμη μια υπέρβαση. Ίσως η μεγαλύτερη από όλες. Στις άλλες θέσεις που χρειαζόμαστε παίκτες μπορούμε να κινηθούμε με την ησυχία μας μετά. Πόσο μάλλον αν έχουμε μπει και στους ομίλους.
Προσωπικά, με τις μέχρι τώρα κινήσεις είμαι ικανοποιημένος. Αν ισχύσει το ρητό, η αρχή είναι το ήμισυ του παντός περιμένω και ανάλογη συνέχεια. Ασφαλή συμπεράσματα από τα πρώτα φιλικά δεν είναι δυνατόν να βγουν. Δεν πρέπει ούτε να ενθουσιαζόμαστε, ούτε να απογοητευόμαστε. Ας βγουν και πάλι άλλοι πρωταθλητές καλοκαιριού. Ας συνεχίσουμε να χτίζουμε με καλά υλικά και όλα τα άλλα θα τα δούμε στο γήπεδο. Εκεί που θα κριθούν όλοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου