Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Το μόνο που δεν είχε, ήταν το γκολ...

Το μόνο που δεν είχε, ήταν το γκολ...Σε ένα ακόμη φιλικό ματς ο Ολυμπιακός έδειξε θετικά στοιχεία! Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν έμειναν στο 0-0 απέναντι στη Λόκερεν στο Βέλγιο, αλλά και πάλι ήταν καλοί στο παιχνίδι τους και το μόνο που δεν είχαν ήταν το γκολ, αλλά αυτό έχει μικρή σημασία όταν μιλάμε για ματς προετοιμασίας.
Η συνεργασία Φορτούνη-Οτζίτζα!
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού με τη Λόκερεν έβγαλε στο γήπεδο όλα όσα μας έχει δείξει στα μέχρι τώρα φιλικά. Πίεση, πολλές πάσες και συνεχή κίνηση χωρίς την μπάλα στα πόδια. Αυτά όσον αφορά την επίθεση, στην άμυνα ο Σισέ ήταν ο... γνωστός αλάνθαστος Σισέ, με τον Ρομαό δίπλα του να τα πηγαίνει αρκετά καλά και σε αυτή τη θέση.
Παράλληλα, τα μπακ Κούτρης και Ελαμπντελαουί, βοήθησαν τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, αφού αμυντικά δεν είχαν και τόση... δουλειά από τους επιθετικούς της Λόκερεν και είχαν τον χώρο αλλά και τον χρόνο να προωθούνται. Η μεσαία γραμμή, όμως, ήταν όλα τα... λεφτά!
Ο Σιώπης έκανε αυτό για το οποίο ξεχωρίζει, έτρεξε πολλά χιλιόμετρα και κάλυψε χώρους, ενώ ο Οτζίτζα (όπως θέλει να τον φωνάζουν) ήταν αυτός ο οποίος ξεχώρισε αρκετά μαζί με τον Φορτούνη! Οι δυο τους συνεργάστηκαν ουκ ολίγες φορές και έκαναν τον Ολυμπιακό επιθετικό. Ο Οτζίτζα δίνει ποιότητα στον χώρο της μεσαίας γραμμής των «ερυθρόλευκων» και αυτό είναι κάτι που φαίνεται αμέσως μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Στα άκρα ο Μάριν δεν ήταν λίγες οι φορές που επέλεγε να κλείνει προς το κέντρο και έτσι βοηθούσε τον Φορτούνη να προωθείται, αλλά να μην έχει πολλές πλαγιοκοπήσεις από την πλευρά του, εν αντιθέσει με τον Καρσελά ο οποίος είναι παίκτης γραμμής και το έδειξε στο πρώτο ημίχρονο που έπαιξε. Δείχνοντας όμως παράλληλα πως θέλει τον χρόνο του για να μπει 100% στο κλίμα της ομάδας. Όσον αφορά τον φορ της ομάδας, Ανσαριφάρντ, ήταν αρκετά κινητικός και είχε ένα δοκάρι στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης, ο οποίος παρότι ήταν με την πλάτη προς το τέρμα έκανε ωραία κίνηση και σούταρε.
Η επόμενη καλή ευκαιρία του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος, ήταν στο 45' από τον Καρσελά, ο οποίος έδειξε λίγο από την κλάση του και βγήκε τετ α τετ αλλά το πλασέ του έδιωξε με το πόδι ο τερματοφύλακας!
Αμυντικά ο Ολυμπιακός δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου και στην επίθεση το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ, για αυτό και έμεινε το 0-0 στα πρώτα 45 λεπτά.
Ο κεφάτος Πάρντο και η «πρώτη» του Εμενίκε
Στο δεύτερο ημίχρονο δεν υπήρξε γκολ, όπως στο πρώτο, αλλά είχε στοιχεία ενδιαφέροντα. Καταρχάς έκανε ντεμπούτο με την ερυθρόλευκη φανέλα ο Εμάνουελ Εμενίκε. Ο Νιγηριανός επιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 61' του ματς αντικαθιστώντας τον Ανσαριφάρντ. Μάλιστα με το που μπήκε είχε και την πρώτη του ευκαιρία ως παίκτης του Θρύλου.
Τετ α τετ στο 63' από κάθετη μπαλιά του Φορτούνη, αλλά το πλασέ του Εμενίκε από πλάγια θέση έδιωξε ο τερματοφύλακας της Λόκερεν.
Γενικά ο Εμενίκε είχε καλή παρουσία για πρώτη του συμμετοχή και με τις κινήσεις που έκανε στην αντίπαλη περιοχή, δείχνοντας όμως ότι θέλει τον χρόνο του για να δείξει την αξία του. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι δεν είναι παρά ελάχιστες ημέρες μαζί με την ομάδα.
Από εκεί και πέρα, σε ένα ακόμη φιλικό που χρησιμοποιήθηκε από τον Μπέσνικ Χάσι, ο Πάρντο έδειξε ξανά να έχει... κέφια! Ο Κολομβιανός με το που μπήκε στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έγινε απειλητικός για την αντίπαλη άμυνα και ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετές φορές από την αριστερή πλευρά του Πάρντο.
Μάλιστα όταν ο Μπέσνικ Χάσι έβαλε στο ματς και τον Σεμπά, επέλεξε να παίξει με διαφορετικά πόδια στα άκρα, αφού έβαλε τον Σεμπά στα δεξιά και στα αριστερά τον Πάρντο, ενώ ο Μάριν πήρε τη φυσική του θέση στο γήπεδο, τον ρόλο του δημιουργού, και άρχισε να γίνεται πιο... επιθετικός στο παιχνίδι του.
Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο έχασε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, αφού το παιχνίδι... άνοιξε από ένα σημείο και μετά, χωρίς όμως να καταφέρνει να σκοράρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου