Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Χάθηκε η μπάλα! 6-0 τη Μαλίν!

Χάθηκε η μπάλα! 6-0 τη Μαλίν!Ο Ολυμπιακός παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο στο πρώτο του φιλικό στο Βέλγιο, απέναντι στη Μαλίν, νίκησε με 6-0 και άφησε ικανοποιημένους τους πάντες με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» δείχνουν ότι σε κάθε φιλικό εμφανίζονται όλο και καλύτεροι, ενώ παράλληλα αναμένονται στην ομάδα και οι Εμενίκε, Καρσελά και όσοι άλλοι παίκτες αποκτηθούν!
Ό,τι ζήτησε ο Χάσι και... 0-3!
Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο έδειξε αυτό που θέλει ο Μπέσνικ Χάσι! Μία ομάδα με την κατοχή της μπάλας, συνεχή κυκλοφορία, γρήγορες πάσες και οργανωμένες πάσες. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν όλα τα παραπάνω στον αγωνιστικό χώρο και έτσι έφτασαν να κερδίζουν με 3-0 στο πρώτο ημίχρονο της φιλικής αναμέτρησης με τους Βέλγους!
Καλή κυκλοφορία της μπάλας από τους «ερυθρόλευκους», ενώ και στην άμυνα μόλις μία φορά κινδύνευσαν σε τετ α τετ της Μαλίν, αλλά ο Καπίνο ενήργησε σωστά και κράτησε το μηδέν. Δεν υπήρξε άλλη στιγμή που ο Ολυμπιακός επέτρεψε στους Βέλγους να απειλήσει την εστία του Καπίνο, χάρη στην καλή συνεργασία που είχε το κέντρο με την άμυνα (σε αυτό μέτρησε και η παρουσία του Ταχτσίδη, ο οποίος μαζί με τον Ρομαό, κάλυψαν αρκετά μέτρα στο γήπεδο χωρίς την μπάλα στα πόδια).
Από εκεί και πέρα, στην επίθεση ο Ολυμπιακός είχε καλή σωστή κυκλοφορία της μπάλας, με γρήγορες πάσες. Το πρώτο γκολ των Πειραιωτών προήλθε από τα... κέφια που είχε στο πρώτο του ματς για φέτος ο Πάρντο. Ο Κολομβιανός ήταν αρκετά δραστήριος σε όλο το πρώτο ημίχρονο και έδειξε θετικά στοιχεία για τη συνέχεια. Ωραία κίνηση από τα δεξιά από τον μέσο του Ολυμπιακού, «γλυκιά» σέντρα και επίσης ωραία κεφαλιά Ελαμπντελαουί αφού κατάφερε να... κρεμάσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 0-1! Ένα γκολ το οποίο προήλθε μετά από συνεχόμενες πάσες σε μικρό χώρο από τους παίκτες του Θρύλου. Κάτι που ζητάει συνέχεια ο Χάσι στο παιχνίδι της ομάδας.
Το 0-2 έγινε στο 21', όταν ο Φορτούνης σέντραρε από τα αριστερά και ο Μποτία από κοντά με το κεφάλι έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Αρκετά... κέφια και από τον Φορτούνη που συνεχίζει τις καλές του εμφανίσεις στα φιλικά και στο 38' έκανε το 0-3 με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, θυμίζοντας το γκολ του με την Άρσεναλ στο Champions League στην Αγγλία!
Το 0-3 ήταν το σκορ του ημιχρόνου, δείχνοντας και την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο φιλικό ματς, αλλά και το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.
Άλλα τρία στο δεύτερο...
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός παρά τις αλλαγές που έκανε δεν έριξε τον ρυθμό του! Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους ο Μπέσνικ Χάσι άλλαξε όλη την ομάδα και πάλι όμως τα πήγαν περίφημα οι «ερυθρόλευκοι». Συνέχισαν το γρήγορο παιχνίδι και τις πολλές πάσες στον αγωνιστικό χώρο, ενώ από ένα σημείο και μετά το ματς άνοιξε και οι Πειραιώτες σε κάθε... κατεβασιά έκαναν και επίθεση!
Για λίγο μόνο στα πρώτα δέκα λεπτά κάπως έχασε ο Ολυμπιακός τη συγκέντρωσή του στην άμυνα και οι Βέλγοι απείλησαν δύο φορές τους «ερυθρόλευκους». Ο Καπίνο όμως και πάλι ενήργησε σωστά και κράτησε το μηδέν στην εστία του.
Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός πήρε... μπροστά!
Στο 59' έγινε το 0-4 για τον Ολυμπιακό με ωραίο τρόπο. Ο Μάριν ξεκίνησε μία ατομική προσπάθεια από τα αριστερά και αφού πέρασε δύο αντιπάλους του έδωσε στον Φορτούνη, αυτός «άνοιξε» την μπάλα στα δεξιά για τον Πάρντο ο οποίος έκανε αμέσως τη σέντρα και ο επερχόμενος Μάριν με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
Δεν σταμάτησαν εκεί οι «ερυθρόλευκοι», αφού όσο περνούσε η ώρα γινόντουσαν όλο και πιο επιθετικοί! Στο 74' ήρθε το 0-5, όταν ο Ανδρούτσος έκανε τη σέντρα στην κίνηση από τα δεξιά και ο Ελιουνούσι με πλασέ χρίστηκε σκόρερ, ενώ το τελικό 0-6 διαμορφώθηκε στο 78' με τον Σεμπά να σεντράρει παράλληλα για τον Ανσαριφάρντ και να «κλείνει» το σκορ του αγώνα!
Το θέμα δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός έβαλε έξι γκολ στη Μαλίν. Αλλά ο τρόπος που αγωνίστηκε και συμπεριφέρθηκε στον αγωνιστικό χώρο, αφού είχε κίνηση και εκτός από τα έξι γκολ που σημείωσε είχε και αρκετές χαμένες επιθέσεις. Κάτι που σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλή κίνηση στο χορτάρι και δημιουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου