Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

«Νικήσαμε και το άγχος»

«Νικήσαμε και το άγχος»

Ο προπονητής του Θρύλου Γιώργος Μπαρτζώκας απένειμε τα εύσημα στους παίκτες του για τον θρίαμβο επί της Μάλαγα στη πρεμιέρα της φετινής Ευρωλίγκα και πολύ περισσότερο σε όλους όσοι υστερούν σε ανάλογη εμπειρία.Τα εύσημα στους πάικτες του για τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν απέναντι στην Μάλαγα φτάνοντας στον θρίαμβο, εξέφρασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι οι παίκτες του νίκησαν ακι το δικαιολογημένο τρακ της πρεμιέρας και πήραν μία πολύ σημαντική νίκη:  
«Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε. Κουραστήκαμε πολύ να το κερδίσουμε. Δεν είναι φράση κλισέ, επειδή οι πρεμιέρας κρύβουν εκπλήξεις και δυσκολίες. ΆΛλωστε, φάνηκε απ' τα αποτελέσματα χθες (17/10) και σήμερα (18/10). Εμείς έπρεπε να αντιμετωπίσουμε την πολύ καλή άμυνα της Ουνικάχα και το τρακ ορισμένων, καθότι πρώτη φορά μπροστά στο κοινό μας. Χρειαστήκαμε χρόνο μέχρι να μπούμε στις συνθήκες του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε εμείς την αντίδραση, αλλά τη δράση. Πήγαμε πιο επιθετικά στη μπάλα. Τους βγάλαμε απ' το παιχνίδι τους. Δυστυχώς η απουσία του Μπέγκιτς ήταν σημαντική σήμερα (18/10). Δεν είχαμε ρυθμό απ' τα πολλά φάουλ. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε με φορτωμέμους με φάουλ παίκτες. Ευτυχώς βοήθησαν τα "4άρια". Ο Γιώργος (σ.σ. Πρίντεζης) είχε 5 ριμπάουντ κι ο Πέτγουεϊ βοήθησε πολύ στον αέρα. Όταν παίξαμε ομαδικά στην επίθεση, φτάσαμε στη νίκη, η οποία είναι σημαντική για την πρεμιέρα, για την αρχή της Ευρωλίγκας, γιατί έπαιξε καλά κι ο αντίπαλος κι ίσως γιατί ήταν η πρώτη γνωριμία μερικών παικτών με τη διοργάνωση και τις δυσκολίες της. Η Μάλαγα έπαιξε πολύ καλά, οι ισπανικές ομάδες πάντα έχουν ρυθμό στην αρχή κι η Μάλαγα του κόουτς Πλάθα ήταν όπως την περιμέναμε. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε βήμα-βήμα για τους στόχους μας» είπε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Ολυμπιακού.
«Στα αποδυτήρια είπα στους παίκτες πως το κοινό του Ολυμπιακού θέλει να βλέπει τους παίκτες της ομάδος πάντα να παλεύουν και να είναι μαχητικοί. Ο Πέτγουεϊ το έκανε αυτό, είναι τέτοιος παίκτης που παίζει για την ομάδα και με μεγάλη ενέργεια. Νομίζω το χάρηκε. Αλλά είναι πάρα πολύ προσγειωμένος» πρόσθεσε για τον Μπρεντ Πέτγουεϊ (13π., 4ρ., 2κοψ.) o 49χρονος, πριν αναφερθεί και στην κατάσταση του απόντα Μίρζα Μπέγκιτς: «Έχει πρόβλημα στη μέση, ένα μυικό σπασμό αρκετά έντονο, απ' όταν γυρίσαμε απ' τη Βραζιλία. Έκανε ένεση κι έπαιξε με τον Παναθηναϊκό, όπου δεν εήταν έτοιμος. Έχει μία παρόξυνση. Ημέρα με την ημέρα θα δούμε πώς είναι. Ευελπιστούμε πως σε 2-3 ημέρες θα είναι καλύτερα. Θα μιλήσουμε και με τους γιατρούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου