Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τουρκοφάγος ο παγκόσμιος πρωταθλητής!

Τουρκοφάγος ο παγκόσμιος πρωταθλητής!

Διαστημικός ο πρωταθλητής Ευρώπης και Κόσμου Ολυμπιακός θριάμβευσε της Γαλατασαράι με 67-78 στο «Αμπντί Ιπεκτσί» και ζευγάρωσε τις επιτυχίες του στην νέα Ευρωλίγκα. Τον τίτλο της κορυφαίας ομάδας της Ευρώπης επιβεβαίωσε πλήρως ο Ολυμπιακός !
Παρουσία του Ντιντιέ Ντρογκμπά στις εξέδρες ο Θρύλος απέδωσε καταπληκτικό μπάσκετ για τρεις περιόδους και ανάγκασε τους Τούρκους στην ...απόλυτη υποταγή μέσα στο « Αμπντί Ιπεκτσί» στην ...αγαπημένη του Πόλη στέλνοντας το μήνυμα σε κάθε παραλήπτη ότι δείχνει αποφαισμένος να γράψει ιστορία και να κτακτήσι την τρίτη συνεχόμενη Ευρωλίγκα!
Μετά το αρχικό 7-4 υπέρ της Γαλατασαράι, ο Ολυμπιακός επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό του στο παρκέ του «Αμπντί Ιπεκτσί».
Με ηγέτη ένα ... σεληνιασμένο Βασίλη Σπανούλη, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές με όπλο την πιεστική τους άμυνα έκαναν ένα εκπληκτικό σερί 0-15 με τους Ντάνστον, Αγραβάνη, Πρίντεζη και Λοτζέσκι να βοηθούν στο σκοράρισμα!
Με τρίποντο του «Kill-Bill» στην λήξη της πρώτης περιόδου, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε 11-22 , βάζοντας τις βάσεις για τον θρίαμβό του στην ...δική του Πόλη!
Οι «ερυθρόλευκοι» παρά τις διαρκείς αλλαγές του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισαν να ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα και με δύο τρίποντες «βόμβες» του Μπρεντ Πέτγουέι βρέθηκαν να προηγούνται με 19-33 στο 16'
Οι γηπεδούχοι μην μπορώντας να βρουν λύσεις στην καλά στημένη άμυνα του Ολυμπιακού επιχείρησαν να φορτώσου τις επιθέσεις τους κάτω από τον καλάθι, με τους Έρτσεγκ και Τζαουάι να κερδίζουν συνεχόμενα φάουλ. Κάπως έτσι, ο Σέντρικ Σίμονς φορτώθηκε με τέσσερα φάουλ αναγκάζοντας τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον αποσύρει στον πάγκο.
Από την άλλη πλευρά του γηπέδου, ο Βασίλης Σπανούλης με 14 πόντους αι εξαιρετικές ασίστ ενορχήστρωνε το παιχνίδι των πρωταθλητών Ευρώπης και Κόσμου, με τους Λοτζέκσι και Ντάνστον να παίρνουν πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες και να κρατούν τον Ολυμπιακό στο 30-42, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.
Οι Τούρκοι μπήκαν αποφασισμένοι στο τρίτο δεκάλεπτο και μ' ένα σερί 5-0 στο πρώτο δίλεπτο μείωσαν σε 36-42. Ο Ματ Λοτζέσκι με τρίποντη βόμβα έφερε τον Ολυμπιακό στο +9 στο 23' (36-45).
Οι παίκτες της Γαλατά με την βοήθεια του κόσμου μείωσαν στο 28' σε 52-56, κάνοντας το ματς ...ντέρμπι, για να προσπεράσουν στο 29' για πρώτη φορά με τρίποντο του Αρόγιο.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης ακι Κόσμου, όμως παρά το γεγονός ότι χρεώθηκε με αυστηρό τέταρτο φάουλ και ο Ντάνστον δεν προηγήθηκαν και έκλεισαν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 57-59 χάρη σε 2/2 βολές του Σπανούλη και ½ του Μάντζαρη,
Ο Ολυμπιακός με τρίποντη βόμβα του Περπέρογλου προηγήθηκε 59-64 στο 32', για να μειώσει στον πόντο η Γαλατά (63-640 με τον 20ό πόντο του Τζαουάι
Σε εκείνο το σημεί πέρασε ο Λοτζέσκι με τον Αμερικανό άοσ με τρίποντη βόμβα να πετυαίνει το 65-69 στο 36'
Δύο εκπληκτικές άμυνες από τον Θρύλο κι ένα τρίποντο μαχαιριά του Πρίντεζη έφεραν τους παγκόσμιους πρωταθλητές στο 65-72 στο 37', θέτονταις βάσεις για τον θρίαμβό του στην Πόλη! Μία νίκη, που τον καθιστά φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου