Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Θρύλος ο απόλυτος πλανητάρχης!

 Θρύλος ο απόλυτος πλανητάρχης!

Το Διηπειρωτικό τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός με θριαμβευτικό τρόπο, διασύροντας με 86-69 την Πινιέίρος στον δεύτερο τελικό.Το Διηπειρωτικό Κύπελλο έχει κάτοχο από το απόγευμα της Κυριακής κι αυτός είναι ο Ολυμπιακός! Οι πρωταθλητές Ευρώπης αποδίδοντας καταπληκτικό μπάσκετ διέσυραν την Πινιέιρος στον δεύτερο τελικό του Σάο Πάολο με 86-69 και έφεραν στον Πειραιά το βαρύτιμο τρόπαιο, το οποίο έλειπε από την πλούσια συλλογή τους φουσκώνοντας με υπερηφάνεια του απανταχού οπαδούς τους σ' όλα τα μήκη και πλάτης της γης!
Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας όλους τους παίκτες του σε πολύ καλή ημέρα μπλόκαραν τους Βραζιλιάνους και δεν τους άφησαν σε καμία στιγμή να πιστέψουν στην ανατροπή του 70-81 του πρώτου αγώνα , επιστρέφοντας στον Πειραιά με το Κύπελλο του ...απόλυτου πλανητάρχη στις αποσκευές τους!

Φουριόζοι μπήκαν οι πρωταθλητές Ευρώπης στον δεύτερο τελικό και με προφανή διάθεση να «καθαρίσουν» από νωρίς την υπόθεση – τίτλος! Με «όπλο» την εξαιρειτκή τους άμυνα ακι τιον Πρίντεζη ... βέλος στον αιφνιδιασμό, ο Ολυμπιακός βρέθηκε να προηγείτια στιο 5' με 6-12 και να θέτει τις βάσεις για τον θρίαμβό του.
Οι Βραζιλιάνοι εκμεταλλευόμενοι κάποιες ολιγωρίες των παικτών του ολυμπιακού και με τους Σμιθ και Σαμέλ να βρίσκουν στόχο από την περιφέρεια, μείωσαν με την λήξη του πρώτου δεκαλέπτου σε 21-22.
Οι πρωταθλητές Ευρώπης μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 13' βρέθηκαν να προηγούνται 23-30 με πέντε συνεχόμενους πόντους του Πρίντεζη.
Η Πινιέϊρος μείωσε προσωρινά σε 28-30 στο 16', αλλα΄ο ολυμπιακός με θεαματικά καρφώματα των Ντάνστον και Πετγουέι ξέφυγε εκ νέου με 30-36, για να κλείσει το πρώτο μέρος με 33-40 θέτοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του διηπειρωτικού τροπαίου!
Με τη ψυχολογία στα ύψη, οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να κυριαρχούν και στο τρίτο δεκάλεπτο , με τον Σέντρικ Σίμονς να μπαίνει στην ...επιθετική εξίσωση και με τον Γιώργο Πρίντεζη να συνεχίζει τον εκτελεστικό του οίστρο, προηγήθηκε με 42-54 στο 27' για να κλείσει την περίοδο προηγούμενος με διαφορά 14 πόντων! (50-64).

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μετέτρεψαν σε ... σόου το τέταρτο δεκάλεπτο και με ένα επιμέρους σκορ 2-9 στο ξεκίνημά της ο Θρύλος προηγήθηκε 52-73 με κάρφωμα του Μπέγκιτς, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στην συνέχεια της αναμέτρησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου