Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Άσε μας ρε Τεό…

Άσε μας ρε Τεό…

Ότι θυμάται χαίρεται, δυστυχώς, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι πέρα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν θα επέστρεφε σε κάποια άλλη από τις προηγούμενες ομάδες του. Γιατί δηλαδή ρε Τεό; Δεν θα σε ήθελε ο Α.Ο. Δάφνης ή οι Αμπελόκηποι;
Υπονοούμενα για τον Ολυμπιακό, χωρίς τον παραμικρό λόγο από τον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος προφανώς ακόμη δεν έχει καταπιεί ότι η ομάδα βρήκε τον δρόμο της όταν αποχώρησαν όλοι οι… προπονητές του παρκέ από το ρόστερ της. Όπως αυτός, όπως ο Τεόντοσιτς, όπως κι ο Μπουρούσης.
«Για μένα, η πρόταση για να επιστρέψω στην ΤΣΣΚΑ ήταν μία μεγάλη έκπληξη. Ωστόσο, δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να σκεφτώ. Το να επιστρέψω κάπου αλλού, θα το είχα αρνηθεί», δήλωσε χθες ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος βεβαίως δεν έχει αλλάξει και καμιά 20αριά ομάδες στην καριέρα του. Στη Δάφνη, τους Αμπελόκηπους, τον Εθνικό Ελληνορώσων, τον Πανιώνιο, τον Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ έπαιξε, πριν τελικά καταλήξει στη Μακάμπι.
Βεβαίως, αυτό που ξεχνάει ο Τεό είναι ότι ο Ολυμπιακός επέλεξε να τον αφήσει να φύγει. Και μόλις το έκανε, σε συνδυασμό με τις αποχωρήσεις των Τεόντοσιτς και Μπουρούση, η ομάδα έγινε… πραγματική ομάδα και σταμάτησαν οι μουρμούρες, οι γκρίνιες, οι πολλές κουβέντες, η… προπονητική στο παρκέ, οι «συμβουλές», οι οδηγίες και όλα τα όμορφα που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια από μια ομάδα που η αποτυχία της είχε γίνει δεύτερη φύση.
Η ουσία είναι ότι ακόμη και δύο πλέι μέικερ να είχαν μείνει διαθέσιμη στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, ο Παπαλουκάς και ένας 17χρονος που μόλις τελείωσε το Λύκειο, κάτι μας λέει ότι η επιλογή θα ήταν και πάλι αυτόματη, χωρίς δεύτερη σκέψη. Γι’ αυτό άσε τα «δεν θα γύριζα», γιατί η παροιμία με την αλεπού είναι πασίγνωστη.
O Ολυμπιακός είναι αυτός που δεν θα γύριζε ποτέ πίσω στα χάλια του παρελθόντος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου