Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΜΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑ

Το RedPlanet.gr αναλύει την αγωνιστική παρουσία των παικτών του Ολυμπιακού στην εντός έδρας νίκη (2-1) με τον Πλατανιά, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Κορυφαίος ο Ιμπαγάσα, σκόρερ οι Αμπντούν - Τοροσίδης, έχασαν ευκαιρίες με το... τσουβάλι Φουστέρ και Μήτρογλου.
Ο Ολυμπιακός χάρη στα τέρματα των Αμπντούν με πέναλτι στο 6' και Τοροσίδη με κεφαλιά στο 19', επικράτησε με σκορ 2-1 του Πλατανιά (μείωσε με τον Ουντότζι στο 37') κάνοντας το "7 στα 7" στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", μετρώντας συνολικά 11 νίκες (και 2 ισοπαλίες) στις 13 πρώτες αγωνιστικές της Super League.Κορυφαίος των ερυθρολεύκων ο Ιμπαγάσα, σκόρερ οι Αμπντούν - Τοροσίδης, έχασαν ευκαιρίες με το... τσουβάλι Φουστέρ και Μήτρογλου. Η κριτική των παικτών από το RedPlanet.gr:
 
Κάρολ: Στην πρώτη δύσκολη φάση που του έβαλαν οι αντίπαλοι επιθετικοί, ο Κάρολ αντέδρασε λανθασμένα και δέχθηκε ένα φτηνό γκολ από το μακρινό σουτ του Ουντότζι στο 37'. Στο υπόλοιπο ματς δεν χρειάστηκε ουσιαστικά να επέμβει. Όλοι δικαιούνται μια "στραβή"...

Τοροσίδης: Πέτυχε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στο 19', όταν μετά από σέντρα του Χολέμπας νίκησε με κεφαλιά τον Κηπουρό. Στο 37', ο Ουντότζι τον πέρασε σχετικά εύκολα και με σουτ μείωσε (ευθύνη του Κάρολ) για τον Πλατανιά. Πέντε λεπτά αργότερα θύμισε "Τόρο" από τα παλιά, όταν με ωραία σλάλομ από δεξιά μπήκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έδιωξε σωτήρια το σουτ του αρχηγού των Πειραιωτών. Στην επανάληψη σταδιακά έριξε στροφές και κοίταξε πρωτίστως να διαφυλάξει τα μετόπισθεν.


Σιόβας: Αρκετά καλή εμφάνιση από τον αριστεροπόδαρο διεθνή μεσοαμυντικό που το τελευταίο διάστημα παρουσιάζεται αρκετά ανεβασμένος. Βγήκε σωστά και κάλυψε στις πλευρές, ήταν ψύχραιμος με τη μπάλα στα πόδια, πολύ καλός στον αέρα αλλά και στις μεταβιβάσεις του προς τους μέσους της ομάδας.

Μανωλάς: Δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τους αντίπαλους επιθετικούς και συχνά βγήκε πρώτος στην μπάλα, έχοντας έγκαιρες επεμβάσεις στην πλειοψηφία τους. Ο 21χρονος στόπερ σιγά - σιγά έχει καταφέρει να μην είναι είδηση η καλή αγωνιστική του παρουσία σε ένα ματς αλλά το αντίθετο. Από την δική του απόδοση ενδεχομένως να εξαρτηθούν πολλά για τον Ολυμπιακό απέναντι στην Άρσεναλ την Τρίτη...

Χολέμπας: Ήταν ο δημιουργός του δεύτερου ερυθρόλευκου τέρματος στο 19ο λεπτό, με την καλοζυγισμένη σέντρα του από δεξιά να δίνει την ευκαιρία στον Τοροσίδη να χριστεί σκόρερ. Είχε τις γνωστές του κούρσες από αριστερά, βγαίνοντας συχνά στο πλευρό του Αμπντούν. Αμυντικά δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν ιδιαίτεροι κίνδυνοι από την πλευρά του. Στις καθυστερήσεις του ματς είχε ένα καλό σουτ από μακριά, αλλά ο Κηπουρός του είπε "όχι".

Μανιάτης: Κλασικά... εικονογραφημένα για τον Έλληνα διεθνή μεσοαμυντικό. Στήριξε τον Μοδέστο ανασταλτικά, έδωσε βοήθειες στους παίκτες των άκρων, κέρδισε τις περισσότερες μονομαχίες από τους αντίπαλους χαφ και προσπάθησε να συνεισφέρει στην κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία από τον άξονα δίχως να καταφέρει κάτι ιδιαίτερο. Θετική η παρουσία του στο ματς.

Μοδέστο: Περισσότερο με το φιλότιμο, το πάθος του και την προθυμία του να "σκοτωθεί" για τους συμπαίκτες του αγωνίζεται ο Μοδέστο, παρά με τα αγωνιστικά του προσόντα. Από την στιγμή που όλα αυτά τα δίνει στο 100%, κακή κουβέντα για τον Κορσικανό δεν χωρά. Δεν φταίει εκείνος που πλέον του λείπει η ταχύτητα και ικανότητα να προσφέρει δημιουργικά στο παιχνίδι. Σίγουρα χρειάζεται κάτι ποιοτικότερο ή πιο σύγχρονο αν θέλετε, για την συγκεκριμένη θέση, ωστόσο αυτό δεν είναι θέμα του παίκτη...

Ιμπαγάσα: Μόλις στο 5ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από τον Δέντσα, καθώς πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, αναγκάζοντας τον στόπερ του Πλατανιά να τον ανατρέψει καθαρά με τη φόρα που είχε. Για να αναλύσουμε ξεχωριστά κάθε πάσα του που έβγαλε σε θέση για γκολ τους συμπαίκτες του, πρέπει να γράφουμε δύο... μέρες. Δεν σταμάτησε να μοιράζει ασίστ, μα οι Φουστέρ και Μήτρογλου (κυρίως αυτοί οι δυο) δεν μπόρεσαν να τον κάνουν "μάγκα". Σίγουρα δεν είναι ωραίο να βγαίνει προς τα έξω η γκρίνια και οι λάθος αντιδράσεις του επειδή δεν παίζει βασικός, στο "δια ταύτα" όμως θα πρέπει να του αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό πως όταν βλέπει ό,τι οι υπόλοιποι 7-8 κεντρικοί χαφ του Ολυμπιακού δεν φτάνουν... μισό Ιμπαγάσα δημιουργικά, είναι κατανοητό να θεωρεί εαυτόν αδικημένο.

Φουστέρ: Λες και κάποιος του έχει κάνει μάγια, ο Ισπανός φέτος δυσκολεύεται να βρει δίχτυα σε φάσεις που μέχρι πέρσι τις είχε για... ψωμοτύρι. Στο 8' από θέση μέσα δεξιά δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ - α - τετ τον Κηπουρό, ενώ στο 17' έχασε ένα γκολ αλά... Τούμπα καθώς πλάσαρε άουτ με το αριστερό προ του γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Η απίστευτη γκίνια του συνεχίστηκε στο 38', όταν από γύρισμα του Τοροσίδη και σουτ εν κινήσει, είδε την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Πλατανιά. Στην επανάληψη έψαξε το γκολ σε ακόμη 1-2 περιπτώσεις, δίχως όμως να τα καταφέρει. Ανασταλτικά βοήθησε αρκετά, δημιουργικά λίγα πράγματα. Προσπάθησε αλλά βρέθηκε σε κακό βράδυ ο 30χρονος μεσοεπιθετικός που στο 84' άφησε τη θέση του στον Βλαχοδήμο.

Αμπντούν: Με εύστοχο χτύπημα από την άσπρη βούλα 6', έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Ξεκίνησε με πολλή διάθεση το παιχνίδι, δημιουργούσε συνέχεια πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα και προσπάθησε να συνδράμει στη δημιουργία φάσεων για την ομάδα του. Στην επανάληψη σταδιακά έπεφτε η απόδοση του και δεν μπόρεσε να δείξει το ίδιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο με το πρώτο 45λεπτο.

Μήτρογλου: Στο 22' δέχθηκε την μπάλα από τον Ιμπαγάσα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, γύρισε σωστά το σώμα του αλλά το πλασέ που επιχείρησε έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κηπουρού. Στο 44', από νέα μεταβίβαση του "Κάνιο", κατέβασε άψογα την μπάλα με το δεξί πόδι και με αριστερό σουτ προσπάθησε να σκοράρει δίχως όμως να βρει στόχο. Νέα χαμένη ευκαιρία για τον "πιστολέρο" στο 64', όταν απέτυχε να νικήσει τον Κηπουρό σε τετ - α - τετ μετά από ακόμη μια καταπληκτική πάσα του Ιμπαγάσα. Δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά ο 24χρονος Έλληνας διεθνής φορ. Άφησε τη θέση του στον Τζεμπούρ στο 65'.

Τζεμπούρ: Πήρε την θέση του Μήτρογλου στο 65'. Από οριακή θέση οφσάιντ ένα λεπτό αργότερα απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Φουστέρ. Ακολούθησαν δύο ακόμη αποτυχημένες προσπάθειες του Αλγερινού φορ να σκοράρει με αυτόν τον τρόπο. Ήταν κινητικός, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει. Ας το κάνει με την Άρσεναλ...

Γκρέκο: Στο 74ο λεπτό πέρασε στο ματς αντί του Μανιάτη. Δεν έκανε ιδιαίτερη αισθητή την παρουσία του στα 20 λεπτά που αγωνίστηκε.

Βλαχοδήμος: Πέρασε αντί του Φουστέρ στην αναμέτρηση στο 84' και σε δύο περιπτώσεις πλαγιοκόπησε σωστά την άμυνα των φιλοξενούμενων από δεξιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου