Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Πανηγυρίζουν στο ….-16 για το «Χ» με τον Ολυμπιακό

Πανηγυρίζουν στο ….-16 για το «Χ» με τον Ολυμπιακό

Πόσο μικρή ομάδα έγινε τελικά ο Παναθηναϊκός; Από τις αντιδράσεις και μόνο των παικτών του, αλλά και της διοίκησης μπορεί να
καταλάβει κανείς πόσο έχει κατέβει ο πήχυς στην Παιανία.
Έφεραν 2-2 με τον Ολυμπιακό και θα έχουν να το θυμούνται μια ζωή. Θα το λένε στα παιδιά τους, θα το μάθουν τα εγγόνια τους, θα το…γράψει η Ιστορία! Κι όμως το 2-2 με τον Ολυμπιακό πανηγυρίστηκε σαν ένας πολύ μεγάλος θρίαμβος του Παναθηναϊκού!
Από τον κόσμο τους, από τις εφημερίδες, τα κανάλια. Ένας χαμός. Τι άλλο χρειάζεται κανείς για να καταλάβει πόσο μικρή ομάδα έχουν κάνει τον Παναθηναϊκό αυτοί που τον διοικούν... Ακόμη κι ένα …χωριό δεν θα πανηγύριζε με τέτοια ένταση μια ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό.
Αλλά όταν δεν μπορείς να δεις ούτε την πλάτη του αντιπάλου σου με 16 βαθμούς διαφορά στην βαθμολογία είναι φυσικό να παίρνεις μια ισοπαλία απ' αυτόν και να…πανηγυριζεις σαν μικρό παιδί.
Ενώ στον Ολυμπιακό η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό έμοιαζε σαν… ήττα.Οχι γιατί αυτοί παρουσίασαν κάνα σύνολο της προκοπής. Αλλά γιατί ο Ολυμπιακός έπαιξε μόλις 10 λεπτά καλή μπάλα, τους έβαλε δύο γκολ και μετά δεν ασχολήθηκε με το παιχνίδι.
Αυτή ήταν η πραγματικότητα του ντέρμπι που οδήγησε ορισμένες εφημερίδες και κάποιους δημοσιογράφους να παρομοιάζουν τον Μαυρία με…Σαραβάκο, τον Χριστοδουλόπουλο με Δομάζο και τον Τοτσέ με Αντώνη Αντωνιάδη.
Το πρόβλημα του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ήταν πως οι παίκτες πίστευαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουν απ' αυτόν τον Παναθηναϊκό. Το απέδειξαν όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και σε ρυθμό…προπόνησης γύρισαν το παιχνίδι και πίστευαν μέσα τους πως ό,τι και να γινόταν δεν θα έφευγαν χαμένοι από το Μαρούσι.
Γι' αυτό δεν μπορεί να τους πει κανείς τίποτα. Δεν είναι ούτε έπαρση, ούτε αλαζωνεία, αλλά επίγνωση της πραγματικότητας. Και θεωρώ ότι είναι «σημάδι υγείας» που όλος ο Ολυμπιακός (παίκτες και ομάδα) έχουν σκάσει που δεν τους κερδίσαμε μέσα στο ΟΑΚΑ. Γιατί ήταν βέβαιο πως αν η ομάδα έπαιζε άλλα…πέντε λεπτά μπάλα θα έτρωγαν άλλα δύο και θα πήγαιναν το βράδυ στο ΣΚΑΙ να αναλύσουν που τους αδίκησε η διαιτησία παρέα με τον Περικλή Βασιλάκη.
Δεν έγινε, δεν τρέχει και τίποτα.
ΥΓ: Εάν αυτό που συνέβη χθες μετά το τέλος του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ συνέβαινε στο «Καραϊσκάκη» θα είχε γίνει σκάνδαλο μεγατόνων.Με το σφύριγμα της λήξης καμιά πενηνταριά χουλιγκάνοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν μια ανάσα από το μπουθ στο οποίο φιλοξενούντο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Άρχισαν να βρίζουν και να απειλούν, ενώ πλησίασαν με απειλητικές διαθέσεις προς την «ερυθρόλευκη» αποστολή. Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έλαμψαν με την απουσία τους. Ίσως γιατί πανηγυρίζαν στα αποδυτήρια το «Χ» με τον Ολυμπιακό….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου