Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Ντροπή και σκυμμένα κεφάλια!

Ντροπή και σκυμμένα κεφάλια!   

Την χειρότερη φετινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ παρουσιάστηκαν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων για τις ανάγκες ενός αγώνα, ο οποίος έχει ξεχωριστή σημασία για όλους .όσους υποστηρίζουν την κορυφαία ελληνική ομάδα. Ξέχωρα από το όποιο βαθμολογικό κίνητρο, οι ερυθρόλευκοι όφειλαν να δείξουν το ανάλογο πάθος και διάθεση για νίκη κόντρα σε αυτούς που τους αμφισβητούν και φροντίζουν να κάνουν το ...άσπρο μαύρο, για να καλύψουν τη γύμνια που τους χαρακτηρίζει σε όλα τα επίπεδα.
Το ισόπαλο 2-2 απέναντι στον ...διαλυμένο Παναθηναϊκό είναι το λιγότερο που απασχολεί όλους μας. Στο ποδόσφαιρο, άλλωστε, κανείς δεν υπογράφει συμβόλαιο με την νίκη, αφού πρόκειται για το πιο συναρπαστικό άθλημα. Το γεγονός ότι δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος, προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη ομορφιά και χρόνια τώρα καθηλώνει τους πάντες!
Το στοιχείο που ενόχλησε, τόσο τους διοικούντες, όσο πολύ περισσότερο τον αγνό κόσμο που ακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα παντού, ακόμη και στη δύσκολη οικονομικά περίοδο που βιώνουμε όλοι, είχε να κάνει με τη έλλειψη πάθους, αγωνιστικότητας, αλλά και ποδοσφαιρικού εγωϊσμού, που επέδειξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού. Σε βαθμό εξοργιστικό!
Για ντέρμπι προετοιμάζονταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι παίκτες του Ζαρντίμ και μάλιστα, δήλωναν ότι θα μάτωναν, για να φτάσουν στην νίκη! Κι όμως. Μόνο αυτό δεν συνέβη! Απέναντι σε μια ομάδα, η διοίκηση της οποίας αδυνατεί να πληρώσει στην ...ώρα της το ρεύμα του ΟΑΚΑ, οι «ερυθρόλευκοι» ...διάλεξαν το παιχνίδι να φανούν πλαδαροί και χωρίς ίχνος τσαμπουκά και πάθους, κάνοντας ...μάγκες παίκτες που αναζητούν να βρουν την αγωνιστική τους ταυτότητα!
Κόντρα στον ... tweety, τον Αλαφούζο και το σκηνικό με τις ...παράγκες που μας έχουν ζαλίσει, απέναντι σε όσους τολμούν κια αμαυρώνουν την κυριαρχία του Θρύλου, χωρίς να έχουν να επιδείξουν τίποτα, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδωσαν λαβές για πικρόχολα σχόλια από εχθρούς και φίλους.
Έκαναν μάγκα τον ...Χάρη Μαυρία, που έμοιαζε ... Γκαλέτι και Μέσι μαζί, εκμεταλλευόμενος την εξοργιστικά άσχημη βραδιά του Χοσέ Χολέμπας, αλλά και των έτερων ανασταλτικών παικτών του Ολυμπιακού και έδωσαν το δικαίωμα στον Αλαφούζο να πάρει σβάρνα τα κανάλια, να το παίζει αδικημένος (!!!) και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και να φωνάζει για δήθεν πέναλτι σε πέσιμο του Πετρόπουλου στο 89'
Κι όμως. Απέναντι στην ομάδα που του έκαναν ...πλάκα η Μάριμπορ, ο Πλατανιάς, ο Πανθρακικός και ο ΠΑΣ Γιάννινα του ... Ντε Βινσέντι, ο Ολυμπιακός φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων,. Κάκιστη συγκέντρωση, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι χάθηκαν όλες οι στημένες φάσεις, που έγιναν μπροστά από την εστία του Κάρολ, παίκτες ψυχολογικά ανέτοιμοι να διαχειριστούν το πρόσκαιρο προβάδισμα με 1-2, συνέθεσαν την απογοητευτική εικόνα των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που θα πρέπει να αισθάνονται ντροπή για την εμφάνισή τους.
Αδυνατώ να πιστέψω πώς σε κανένα από τα παιχνίδια, που περίμενε ο κόσμος του Ολυμπιακού πώς και πώς (σ.σ. και αναφέρομαι ιδιαίτερα στα εκτός έδρας ματς με Σάλκε, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό), ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε.
Ντροπή και μόνο ντροπή οφείλουν να αισθάνονται οι παίκτες του Ολυμπιακού για την εμφάνισή τους. Τουλάχιστον ας ελπίσουμε να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών στα ντέρμπι του δευτέρου γύρου και να αποκαταστήσουν εν μέρει τις άσχημες εντυπώσεις που οι ίδιοι δημιούργησαν. Το κίνητρο του αήττητου τίτλου, θα πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους! Στο χέρι τους είναι...
Οι ευθύνες βαραίνουν αρκετά τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο Πορτογάλος τεχνικός ίσως και υπό το ψυχολογικό βάρος ότι ήταν το πρώτο κλασικό ντέρμπι στην Ελλάδα για τον ίδιο, βρέθηκε σε άσχημη βραδιά, Η διαχείριση του αγώνα, αλλά και οι αλλαγές του δεν ήταν οι ενδεδειγμένες.
Ίσως θα έπρεπε να είχε τολμήσει να περάσει αλλαγή τον Μήτρογλου αμέσως μετά την ισοφάριση του Τοτσέ, ενώ θα μπορούσε να είχε αντικαταστήσει τον αρνητικό Χολέμπας από το ημίχρονο , να περάσει τον Τοροσίδη αριστερό μπακ, όπως συνέβη στην αναμέτρηση μετην Άρσεναλ και να βάλει τον Κοντρέρας στο κέντρο της άμυνας, ώστε να επέλθει αγωνιστική ισορροπία μεταξύ των γραμμών. ...
Υ.Γ.: Δυστυχώς κάποιοι ποδοσφαιριστές μοναδική τους σκέψη είναι πως θα πληρώνονται και πως θα μπορέσουν να κάνουν επέκταση του συμβολαίου τους.
Έτσι Χοσέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου