Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (21:00, Novasports 3) τη Μακάμπι στο ΣΕΦ και ψάχνει τη νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στους «8» της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην 3η θέση και έχουν το ίδιο ρεκόρ (7-4) με τη 2η Σιένα, η οποία υπερτερεί στην ισοβαθμία. Η ομάδα με νίκη κόντρα στη Μακάμπι εξασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τη συμμετοχής της στα προημιτελικά της διοργάνωσης και απο κει και πέρα θα ψάξει το καλύτερο πλασάρισμα. Από την μεριά του, το σύνολο του Ντέιβιντ Μπλατ ψάχνει μια νίκη παραπάνω από την 4η Κίμκι για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για τους «8».
Η νίκη, συνεπώς, αυτοσκοπός και για τις δύο ομάδες. Στο ματς του πρώτου γύρου εκείνος που είχε... χαμογελάσει ήταν ο Ολυμπιακός, ο οποίος πανηγύρισε μια σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Αυτό δεν σημαίνει πως το έργο του σήμερα (21:00, Novasports 3) θα είναι είναι εύκολο, αφού η Μακάμπι βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση και έρχεται από συνεχόμενες νίκες.
Αγωνιστικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν μπορεί να υπολογίζει στους Πρίντεζη και Μαυροειδή. Ο πρώτος δεν πρόλαβε να είναι έτοιμος για το αποψινό ματς, ενώ ο Έλληνας σέντερ υποβλήθηκε σε επέμβαση και θα απουσιάσει για τουλάχιστον ένα μήνα. Αντίθετα, δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Η κατάταξη: Μπαρτσελόνα 11-1*, Σιένα 7-4, Ολυμπιακός 7-4, Κάχα Λαμπόράλ 6-6*, Κίμκι 6-5, Μακάμπι 6-5, Φενέρ/Ούλκερ 2-9, Μπεσίκτας 0-11