Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Η «ΕΞΗΓΗΣΗ» ΤΟΥ ΣΙΣΚΑΟΥΣΚΑΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΕΙ... ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας μίλησε στο "sport-fm.gr" και προσπάθησε να βρει... εξήγηση για αυτό που παθαίνει η ΤΣΣΚΑ απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ αναφέρθηκε στον Σπανούλη και τον τελικό με τη Ρεάλ.

Έχει ζήσει το Final Four από την καλή, κατακτώντας τον τίτλο με τον Παναθηναϊκό το 2007 και την ΤΣΣΚΑ το 2008, αλλά και την... ανάποδη, όντας ο μοιραίος το 2009 στο Βερολίνο (αστοχώντας σε τρίποντο στο τέλος) και την Πόλη το 2011 (αποτυγχάνοντας σε δύο βολές πριν το νικητήριο καλάθι του Πρίντεζη).

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας είναι ο πλέον... κατάλληλος για να μιλήσει για όσα έγιναν στον ημιτελικό μεταξύ Ολυμπιακού και ΤΣΣΚΑ, αλλά και το τι θα δούμε την Κυριακή στον τελικό.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σισκάουσκας μετά τον αγώνα επίδειξης βετεράνων παικτών:

-Πώς νιώθεις που επιστρέφεις σε ένα Final Four, όχι για να παίξεις σε ημιτελικό ή τελικό, αλλά παίζοντας σε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι;
«Είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ. Είναι ένα ματς επίδειξης, αλλά το μπάσκετ παραμένει μπάσκετ».

-Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τον χθεσινό ημιτελικό μεταξύ ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακού. Όλοι στις τάξεις της παλιάς σου ομάδας είναι απογοητευμένοι, ενώ στον Ολυμπιακό ενθουσιασμένοι.
«Φαντάζομαι πως όλοι είναι απογοητευμένοι. Είχαν τον έλεγχο για 35 λεπτά, αλλά τα τελευταία λεπτά ήταν πολύ άσχημα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Κατά την άποψή μου η ΤΣΣΚΑ σταμάτησε να παίζει 3-4 λεπτά. Προσπαθούσε να εξαντλήσει το χρόνο κι όχι να παίξει για να τελειώσει το ματς».

-Τι φταίει γι’ αυτό και η ΤΣΣΚΑ τα τελευταία χρόνια δεν τα καταφέρνει στα Final Four και σταματά, πολλές φορές πάνω στον Ολυμπιακό;
«Δεν ξέρω. Είναι δύσκολο να πει κανείς. Όχι μόνο φέτος, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, η ΤΣΣΚΑ όταν είναι μπροστά μοιάζει να φοβάται να νικήσει. Προσπαθεί να ροκανίσει το χρόνο, κρατά την μπάλα και δεν παίζει όπως στα προηγούμενα λεπτά. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά όταν ελέγχεις το ματς στη μεγαλύτερη διάρκειά του και μάλιστα φτάνεις να προηγείσαι με εννιά πόντους λίγο πριν το τέλος, αλλά τελικά χάνεις, τότε κάτι δεν πάει καλά».

-Τι έχεις να πεις για τον Βασίλη Σπανούλη. Τον ξέρεις πολλά χρόνια…
«Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη. Πραγματικά σπουδαίος. Όμως ένα ματς δεν κρίνεται στο τελευταίο σουτ ή έστω στα τελευταία σουτ. Δεν πρέπει να επιτρέψεις σε μια ομάδα που είναι πίσω στο σκορ να επιστρέψει στο ματς. Σύμφωνοι, ο Σπανούλης έβαλε μεγάλα καλάθια, δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Όμως το θέμα είναι πώς έφτασε εκεί το παιχνίδι».

-Για τον τελικό τι βλέπεις;
«Είναι ένα ματς, ένας τελικός, όχι μια σειρά αγώνων. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν. Δεν νικούν πάντα τα φαβορί. Για την ακρίβεια, τα τελευταία χρόνια τα αουτσάιντερ είναι αυτά που παίρνουν τον τίτλο, όπως συνέβη με τον Ολυμπιακό και τη Μακάμπι. Πιστεύω πως είναι 50-50».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου