Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, ξεκαθάρισμα στο Περιστέρι!

OSFP-Atromitos 0-0 2016-17 477 KypelloΟλυμπιακός και Ατρόμητος ήλθαν ισόπαλοι, 0-0, στο «Καραϊσκάκη», στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδαςκι έτσι η πρόκριση θα κριθεί στηρεβάνς της 22ας Φεβρουαρίου στοΠεριστέρι.

Πάντως, γκολ μπορεί να μην μπήκε όμως το παιχνίδι είχε ρυθμό κι επίσης αμφότεροι οι αντίπαλοι «έφτιαξαν» αρκετές ευκαιρίες, τις οποίες, ωστόσο, σπατάλησαν, είτε λόγω κακών τελικών προσπαθειών είτε λόγω καθοριστικών παρεμβάσεων των αμυνομένων.

Να σημειωθεί, ότι ο Παναγιώτης Ρέτσος έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που χρίσθηκε αρχηγός στην ιστορία του Ολυμπιακού, σε ηλικία 18 ετών, 5 μηνών και 30 ημερών.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και πήρε τον έλεγχο, όμως παρότι δημιούργησε ευκαιρίες δεν κατόρθωσε να βάλει το γκολ. Από την πλευρά του, ο Ατρόμητος, στο ντεμπούτο του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του, είχε «σφιχτή» άμυνα και βασικό στόχο το «μηδέν» πίσω.

Η πρώτη αξιόλογη φάση ήλθε στο 24', όταν ο Μανθάτης απέφυγε ωραία τον Κατράνη και έβγαλε αριστερά στον Ανδρούτσο, που σούταρε, αλλά ο Γκορμπούνοφ έδιωξε – η μπάλα έφτασε στον Καρντόσο, ο Παραγουανός πλάσαρε αλλά και πάλι ο Γκορμπούνοφ μπήκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στο δοκάρι! Στη συνέχεια οι «κυανόλευκοι» αμυντικοί έδιωξαν.

Η μοναδική απειλητική στιγμή για την εστία του Ολυμπιακού δημιουργήθηκε στο 28'. Από γύρισμα του Λημνιού ο επερχόμενος Πλατέλλας, μέσα από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Λεάλι.

Μια από τις καλύτερες ευκαιρίες των «ερυθρόλευκων» να «ανοίξουν» το σκορ υπήρξε στο 35'. Ο Καρντόσο έβγαλε τον Ανσραριφάρντ σε θέση μέσα δεξιά, ο Ιρανός έκανε το σουτ αλλά ο Γκορμπούνοφ με το δεξί χέρι χέρι έδιωξε σε κόρνερ. Το εκτέλεσε ο Μάρτινς, ο Καρντόσο έκανε κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άνω από το δοκάρι.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός παρέμεινε κυρίαρχος αλλά ο Ατρόμητος άρχισε να εκδηλώνει ολοένα και περισσότερη επιθετική δραστηριότητα.

Στο 55' ο Μανθάτης μπήκε από δεξιά, έκανε το σουτ αλλά έστειλε την μπάλα αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Στο επόμενο λεπτό ο Λεάλι έδιωξε δυνατό σουτ του Λημνιού.

Στο 83’, πάντως, η ομάδα του Σα Πίντο έχασε... την ευκαιρία του αγώνα! Από λάθος του Νικολάου ο Τόνσο πήρε την μπάλα και (από δεξιά) έκανε το γύρισμα, μα ο Λε Ταλέκ, μόνος του, ευρισκόμενος περίπου στο ύψος του πέναλτι, απέναντι από τον Λεάλι, έσειλε την μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι!

Δύο λεπτά αργότερα ο Ιντέγε ήταν σε θέση για γκολ, αμαρκάριστος, έκανε την κεφαλιά από κοντά αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το δοκάρι.

Ως το τελικό σφύριγμα το 0-0 δεν άλλαξε κι έτσι τα πάντα θα κριθούν στη ρεβάνς, στο Περιστέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου