Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού

Η μεγάλη ευκαιρία του ΟλυμπιακούΟ Ολυμπιακός θα δώσει την Πέμπτη ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, αντιμετωπίζοντας την Οσμάνλισπορ στο “Καραϊσκάκη” και οι πρωταθλητές Ελλάδος καλούνται να πάρουν μια νίκη που θα τους δώσει άλλο “αέρα” για τη ρεβάνς στην Τουρκία. 

Ακόμα και μια νίκη με 1-0 θα είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του Πειραιά και τούτο το γνωρίζει πολύ καλά ο Μπέντο και οι παίκτες του. Κανένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολο κι αυτό βέβαια σημαίνει πως οι “ερυθρόλευκοι” θα χρειαστεί να δώσουν το 100% για την επίτευξη του στόχου. 

Οφείλει όμως κάποιος να επισημάνει πως ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, για να πάρει την πρόκριση στη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τους πειραιώτες, μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο υπάρχει το δέλεαρ της διάκρισης στο Γιουρόπα και ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος ν΄αφοσιωθεί στα δύο ματς με την τουρκική ομάδα. 

Μάλιστα είναι τέτοια η ασφάλεια που νιώθει η ομάδα του Πειραιά στο ελληνικό πρωτάθλημα (σε ότι αφορά τη βαθμολογική διαφορά) που επιτρέπει σε Μπέντο και παίκτες να έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά στις δύο αναμετρήσεις με την Οσμάνλισπορ. Ο Ολυμπιακός θα δώσει την Πέμπτη ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν, αντιμετωπίζοντας την Οσμάνλισπορ στο “Καραϊσκάκη” και οι πρωταθλητές Ελλάδος καλούνται να πάρουν μια νίκη που θα τους δώσει άλλο “αέρα” για τη ρεβάνς στην Τουρκία. 

1.Οι συνθήκες πρόκρισης είναι ιδανικές για τον Ολυμπιακό και δε χωρά αμφιβολία πως η κλήρωση ήταν πολύ καλή για τους πρωταθλητές Ελλάδος. Υπήρχαν πολύ καλύτερες ομάδες στο...δρόμο του Ολυμπιακού ως πιθανοί αντίπαλοι αλλά ευτυχώς για τους “ερυθρόλευκους” η τύχη ήταν στο πλευρό τους. 

2.Αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδος είναι μια καλή ομάδα, η οποία όμως δεν έχει εμπειρίες, δεν έχει παραστάσεις από ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπορεί η συγκεκριμένη άποψη να φαντάζει σε πολλούς τετριμμένη, ωστόσο είναι η πραγματικότητα. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια η εμπειρία που έχει μια ομάδα παίζει σημαντικό ρόλο και αν μη τι άλλο ο Ολυμπιακός έχει στη “φαρέτρα” του το “βέλος” που γράφει πάνω εμπειρία.

3.Η αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο η αντίπαλος του Ολυμπιακού, δε φαίνεται να είναι και η καλύτερη δυνατή. Τα αποτελέσματα της Οσμάνλισπορ δείχνουν πως η τουρκική ομάδα έχει “θέματα” και μάλιστα μεγάλα, τα οποία καλείται να εκμεταλλευτεί οι πρωταθλητές Ελλάδος. Οι ήττες είναι μαζεμένες για την ευρωπαϊκή αντίπαλο του Ολυμπιακού και όταν μια ομάδα “μαζεύει” ήττες στην...πλάτη της, τότε και η ψυχολογία της δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο. 

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός έχοντας και τη βοήθεια των οπαδών του, είναι σε θέση να πάρει το αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να πάει στη ρεβάνς της Τουρκίας ως το ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση. Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν μπροστά τους μια πολύ μεγάλη ευκαιρία δεν πρέπει να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη. Ένα μεγάλο “πρέπει” συνοδεύει την προσπάθεια των “ερυθρόλευκων” σ' αυτά τα δύο ματς με την Οσμάνλισπορ κι αυτό το πρέπει αφορά την πρόκριση. 

Προσοχή, κανείς δεν λέει ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί χωρίς να ιδρώσει απέναντι στην τουρκική ομάδα. Είπαμε ότι θα πρέπει οι παίκτες του και ο προπονητής του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι για να πετύχουν το στόχο. Θα είναι σημαντικό κέρδος για την ομάδα του λιμανιού αν πάρει το “εισιτήριο” για τη φάση των 16 της διοργάνωσης και θα είναι μεγάλη αποτυχία αν δεν τα καταφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου