Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

«Νίκες με ΑΕΚ και Οσμανλί, πρόκριση στην Τουρκία»!

«Νίκες με ΑΕΚ και Οσμανλί, πρόκριση στην Τουρκία»!Σύνθημα νίκης στα παιχνίδια με την ΑΕΚ και την Οσμανλισπόρ έδωσε ο Γιώργος Μανθάτης, μιλώντας στον «ΓΑΥΡΟ». Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στα δυο δύσκολα ματς που ακολουθούν για τους πρωταθλητές Ελλάδας, αρχικά με αντίπαλο τους «κιτρινόμαυρους» στο ΟΑΚΑ, την Κυριακή (19/02), σε ένα ντέρμπι... γοήτρου, με δεδομένη την τεράστια βαθμολογική διαφορά (21 βαθμούς) μεταξύ των δυο ομάδων, και στη συνέχεια στον κρίσιμο επαναληπτικό με την Οσμανλισπόρ στην Αγκυρα (23/02), για τη φάση των «32» του Europa League.
«Σίγουρα θα είναι δυο δύσκολοι αγώνες, καθώς παίζουμε εκτός έδρας. Θα αναλύσουμε πολύ καλά τους αντιπάλους μας αυτές τις ημέρες, όπως κάναμε και στο πρώτο ματς με αντίπαλο την Οσμανλισπόρ. Από εκεί και πέρα μοναδικός μας στόχος είναι οι δυο νίκες και η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League», ξεκαθαρίζει ο 19χρονος εξτρέμ.
Ο Μανθάτης θεωρεί ότι οι Πειραιώτες εξακολουθούν να έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση και απαντά στο ερώτημα... ποιο είναι το μυστικό για να την πάρει η ομάδα του: «Πρέπει να πάμε στην Τουρκία με σωστή νοοτροπία, διότι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα κριθεί το “εισιτήριο” για τον επόμενο γύρο. Ετσι θα έχουμε το πάνω χέρι».
Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, αν και ανώτεροι από την Οσμανλισπόρ στον αγώνα της περασμένης Πέμπτης (16/02), στο Καραϊσκάκη δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να τραγουδά και να τούς δίνει ώθηση. «Θέλουμε την πρόκριση, γιατί την οφείλουμε στους οπαδούς μας. Παρότι δεν σκοράραμε απέναντι στην Οσμανλί, δεν σταμάτησαν ούτε λεπτό να είναι στο πλευρό μας φωνάζοντας συνθήματα υπέρ μας. Αυτό δείχνει πως, ακόμη κι όταν η ομάδα δεν πατάει τόσο καλά στο γήπεδο ή χάνει ευκαιρίες και δεν βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα, εκείνοι εξακολουθούν να μάς στηρίζουν και να βρίσκονται στο πλευρό μας. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα», υπογραμμίζει ο Μανθάτης.Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, όμως, τι έφταιξε και ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κερδίσει; «Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, μάς έλειψε η αποτελεσματικότητα. Το θετικό είναι ότι δεν δεχτήκαμε γκολ, οι αντίπαλοί μας δεν δημιούργησαν καμία ευκαιρία. Αυτό είναι σημαντικό, διότι δείχνει ότι ήμασταν πολύ καλά στημένοι στο γήπεδο. Είχαμε διαβάσει πάρα πολύ καλά τον αντίπαλο», απαντάει ο νεαρός ποδοσφαιριστής, ο οποίος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή, στη θέση του Φορτούνη, στο 71’.
Συνυπολογίζοντας τις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός έπαιξε με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 20 λεπτά, εξαιτίας της αποβολής του Μπρούνο Βιάνα (74’) με απευθείας κόκκινη κάρτα. Παρ’ όλα αυτά, δεν απειλήθηκε, ενώ σε γενικές γραμμές συνέχισε να έχει τον έλεγχο. «Ακόμη και στο διάστημα που αγωνιζόμασταν με παίκτη λιγότερο, διατηρήσαμε την κατοχή της μπάλας, εξακολουθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Σίγουρα θα είχαμε ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα αν ήμασταν 11 ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά. Θεωρώ ότι σε αυτή την περίπτωση θα είχαμε δημιουργήσει ακόμη περισσότερες ευκαιρίες. Αναμφίβολα, δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα, ωστόσο όταν ένα παιχνίδι δεν μπορείς να το κερδίσεις παίζοντας με παίκτη λιγότερο, τουλάχιστον κοιτάζεις να μην το χάσεις», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου