Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Αυτά είναι τα όνειρά τους για το ποδόσφαιρο...

Αυτά είναι τα όνειρά τους για το ποδόσφαιρο...Ωραία, μια χαρά. Το κλείνουμε γι’ ακόμη μια βδομάδα το μαγαζί, μόνο και μόνο για να κάνουμε το χατίρι των «εξυγιαντών» και των παπαγάλων τους. Τι κι αν η FIFA επιχειρούσε με το ζόρι να επιβάλει τη λογική; Στην Ελλάδα, όπου ο Μελισσανίδης λανσάρεται ως επικεφαλής της «εξυγίανσης», ο Αλαφούζος ως γνώστης του ποδοσφαίρου και ο Ιβάν ως ο επενδυτής που περιμέναμε με ανυπομονησία για να σώσει τη χώρα, όλα μπορούν να γίνουν. Kατά τ’ άλλα, την… αποστολή μηνυμάτων προς Τριτσώνη, Κουτσοκούμνη και σία να πάνε με τα νερά τους, την αντιλαμβάνεται κι ένα μικρό παιδί.
Αυτά, όμως, είναι τα όνειρά τους για το ποδόσφαιρο. Θέλουν να συμπαρασύρουν τα πάντα στη δική τους μιζέρια γιατί έτσι μόνο πιστεύουν ότι θα δουν μιαν άσπρη μέρα. Βλέπετε, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους στο ποδόσφαιρο, πρέπει με κάποιο τρόπο να σταματήσουν τα διαδοχικά ρεζιλίκια τους. Κι επειδή στο γήπεδο δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο, κοιτάνε να βολευτούνε αλλιώς, όπως ξέρουν άλλωστε από παλιά. Χρησιμοποιούν την ίδια συνταγή με ολίγη από επιπλέον συκοφαντία και προπαγάνδα διά χειρός Κυριάκου και sdna. Το είπαμε, όμως, και το ξαναλέμε. Είναι τόσο ισχυρά τα θεμέλια του σημερινού Ολυμπιακού, που ό,τι κι αν κάνουν θα τους γυρίσει μπούμερανγκ. 

Ο,τι έγινε, έγινε. Ωστόσο, από δω και μπρος γεννάται ένα μεγάλο θέμα για τη διοικούσα επιτροπή. Τα μέλη της οφείλουν πια να αποφασίσουν αν όντως θα λειτουργήσουν στην κατεύθυνση της… εξομάλυνσης, ή θα πέσουν στην παγίδα εκείνων που θέλουν να τινάξουν το ποδόσφαιρο στον αέρα επιτρέποντας να επικρατήσουν οι λογικές τους. Τα ψέματα πια τελείωσαν. Ας αποφασίσουν αν θέλουν να διασώσουν το εγχώριο ποδοσφαιρικό προϊόν ή να το κάνουν ερασιτεχνικό επειδή το θέλει ο αντιολυμπιακός συνεταιρισμός…
(Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον «ΓΑΥΡΟ» στις 18/11/2016)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου