Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Και ξανά… και ξανά… και ξανά

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρίντεζης: «Η νοοτροπία έχει αλλάξει»

Διπλό με Τζόρτζεβιτς, διπλό με Πεδουλάκη, διπλό με Πασκουάλ. Ο Ολυμπιακός, στην αγαπημένη του… συνήθεια που έχει εξελιχθεί σε… λατρεία, πέρασε για ακόμα μία φορά από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας του Παναθηναϊκού με 79-77, κάνοντας… πλάκα στον αιώνιο αντίπαλο. Πέρσι ήταν τα τρίποντα του Σπανούλη, φέτος ήταν το γκολ – φάουλ του Πρίντεζη, με τον Γιώργαρο να τους κάνει τα νεύρα… σμπαράλια, ευστοχώντας στην βολή, δίνοντας τους την ευκαιρία για ένα τελευταίο σουτ, ακριβώς, όμως, για να τους δει να πίνουν το πικρό ποτήρι του «αχ», αφήνοντας τους με την μπου…και στο στόμα.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αποφασιστικά στο παιχνίδι και με έναν Μπιρτς σε… άγρια κατάσταση (6 πόντους), προηγήθηκε γρήγορα με 4-9. Ο Παναθηναϊκός όμως αντέδρασε και με δύο συνεχόμενα τρίποντα των Φώτση και Φελντέιν πέρασε για πρώτη φορά μπροστά με 14-13. Ο… βομβαρδισμός συνεχίστηκε με τους Σπανούλη και Σίνγκλετον για το 17-16, με το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τις δύο ομάδες ισόπαλες με 23-23.
Οι «ερυθρόλευκοι», με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Χάκετ,  ξεκίνησαν με ένα 0-7 στα πρώτα 80 δευτερόλεπτα του δευτέρου δεκαλέπτου για το 23-30, αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει εσπευσμένα σε τάιμ άουτ. Ο Ιταλός συνέχισε να είναι.. καυτός, καθώς ανέβασε για πρώτη φορά την διαφορά στους 9 (23-32). Σίνγκλετον και Μπουρούσης, από την περιφέρεια, προσπαθούν να κατεβάσουν την διαφορά (34-39), όμως ένα απίστευτο τρίποντο – φάουλ του Σπανούλη (αστόχησε στην βολή), έφερε και πάλι την διαφορά στους 8 πόντους (34-42), ενώ ένα ακόμα τρίποντο του απίστευτου Σπανούλη έφερε την διαφορά για πρώτη φορά στους 10 πόντους (35-45), με το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με τον Ολυμπιακό μπροστά με 39-47, έχοντας έναν Σπανούλη… δαιμονισμένο με 16 πόντους.
Ο Παναθηναϊκός ήταν δεδομένο πως θα αντιδρούσε και με οδηγό τον Καλάθη κατάφερε να μειώσει την διαφορά σε απόσταση βολής (48-51), μέσα σε μόλις 3 ½ λεπτά. Ένα τρίποντο του Ρίβερς έφερε τους γηπεδούχους στο -2 (53-55), όμως το τρίποντο του Πρίντεζη στο 26’ έφερε και πάλι τον Ολυμπιακό στο +5 (53-58). Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό, με τον Καλαθη με τρίποντο (!) και τρεις βολές του Φώτση, να ισοφαρίζει για τον Παναθηναϊκό σε 61-61, 80 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του δεκαλέπτου, το οποίο και βρήκε τον Παναθηναϊκό μπροστά με 63-61, χάρη σε καλάθι του Παππά σε «νεκρό» χρόνο.
Με τρίποντο του Λοτζέσκι για το 63-64 ξεκίνησε το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, ενώ μετά από εκατέρωθεν άστοχα σουτ, ακόμα ένα τρίποντο του Παπαπέτρου έφερε τον Ολυμπιακό στο +4 (63-67) και τον Πασκουάλ να καλεί σε τάιμ άουτ. Οι οδηγίες του Ισπανού έπιασαν τόπο με τον Παναθηναϊκό να «τρέχει» αυτός από την πλευρά του ένα σερί 4-0 για το 67-67, με τον Σφαιρόπουλο να παίρνει αυτός, με την σειρά του, τάιμ άουτ, 5.52 πριν το τέλος, όμως και πάλι ο Ολυμπιακός κάνει ένα δικό του 4-0 για το 67-71. Δύο τρίποντες βόμβες του Ρίβερς φέρνουν και πάλι τον Παναθηναϊκό μπροστά με 73-71, 3.13 πριν το φινάλε. 1 / 2 βολές του Χάκετ, ένα καθαρό φάουλ πάνω σε προσπάθεια για κάρφωμα του Μπιρτς  που δεν δόθηκε και ακόμα ένα τρίποντο του Φώτση, έφεραν τον Παναθηναϊκό για πρώτη φορά στο +4 (76-72), με τον Σφαιρόπουλο να καλεί σε τάιμ άουτ. Δύο βολές του Σπανούλη έφεραν το 76-74, ενώ ο Πρίντεζης με πεταχτάρι ισοφάρισε σε 76-76 στα 1.22. Το φινάλε ήταν… ακατάλληλο για καρδιακούς. Ο Καλάθης πέτυχε μία βολή για το 77-76, ο Πρίντεζης πέτυχε το 77-78 στα 3’’ και κέρδισε και φάουλ, όμως, προς γενική κατάπληξη, ευστόχησε (!) στην βολή για το 77-79, δίνοντας στους «πράσινους» την δυνατότητα για ένα τελευταίο σουτ. Αυτό ήταν άστοχο (τρίποντο Φώτσης), με τον Ολυμπιακό να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα και παράλληλα σημαντικό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου του.
Σαν από… πέρσι συνέχισε ο Βασίλης Σπανούλης, με τον Kill Bill να σταματά στους 22 πόντους και τις 8 ασίστ, την τελευταία στο γκολ – φάουλ του Πρίντεζη που έδωσε την νίκη. Ο υπαρχηγός του Θρύλου είχε 16 πόντους, 11 ο Χάκετ και 8 ο Μπιρτς. Από πλευράς Παναθηναϊκού, 16 πόντους είχε ο Καλάθης, 14 οι Σίνγκλετον Ρίβερς και 13 ο Φώτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου