Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να διασπάσει την διπλή ζώνη άμυνας της Κέρκυρας και έμεινε στο 0-0 με τους Φαίακες. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο δεύτερο μέρος. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο δεν είχε ρυθμό, γεγονός φυσικά που οφείλεται εν πολλοίς και στη διακοπή του πρωταθλήματος.
Οι πρωταθλητές Ελλάδας στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έχασαν τεράστια ευκαιρία να πάρουν τη νίκη, όταν το πολύ δυνατό σουτ του Κώστα Φορτούνη έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κουτζαβασίλη. Ο Ολυμπιακός, μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής, έχει 22 βαθμούς σε 9 αγώνες και οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος.
Η εικόνα του αγώνα:
Από την αρχή του παιχνιδιού ήταν ολοφάνερο ότι η Κέρκυρα κατέβηκε στο Καραϊσκάκη με μοναδικό της στόχο να μην δεχθεί γκολ. Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου έπαιζε με διπλή ζώνη άμυνας, γεγονός που δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 20άλεπτο είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά δίχως να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις στην εστία του Κουτζαβασίλη. Στο 24’ ο Μπουχαλάκης έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από τα καρέ των φιλοξενούμενων. Στο 39’ ήταν σειρά του Ομάρ Ελαμπντελαουί να κεραυνοβολήσει την εστία του Κουτζαβασίλη, ο οποίος όμως έδιωξε σε κόρνερ. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.
Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Νίκολα Λεάλι πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση και έδειξε για μια ακόμα φορά τη σπουδαία κλάση του. Συγκριμένα, στο 51’ Ο Τουράμ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, βρέθηκε απέναντι από τον Λεάλι, αλλά ο Ιταλός πορτιέρο του είπε «όχι» και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ. Στο 57’ ο Μπέντο έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Πάρντο και Μάρτινς στις θέσεις των Μπουχαλάκη και Ρέτσο, θέλοντας να δώσει επιθετική ώθηση στον Θρύλο. Στο 61’ ο Μιλιβόγεβιτς έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Κουτζαβασίλης έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ήταν σειρά του Μάρτινς να απειλήσει, όμως, ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων μπλόκαρε. Στο 64’ ο Πάρντο έκανε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ, όμως, η μπάλα δεν πήρε τα φάλτσα που θα ήθελε και πήγε στο κέντρο της εστίας του Κουτζαβασίλη.
Στο 68΄ο Φορτούνης έκανε ανάποδο ψαλιδάκι, όμως και πάλι ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έδιωξε σε κόρνερ. Ο Μπέντο προσπάθησε με την είσοδο του Ιντέγε να κάνει ακόμα πιο απειλητικό τον Ολυμπιακό. Ο Νιγηριανός ήταν ορεξάτος, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον τερματοφύλακα των Φαιάκων. Ετσι, μοιραία το παιχνίδι έφτασε στις καθυστερήσεις και στο 95’ ο Φορτούνης έχασε τεράστια ευκαιρία να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στον Θρύλο. Η μπάλα στρώθηκε στον Ελληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ, όμως, η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Βιάνα, Μποτία, Ομάρ, Ρέτσος (57’ Μάρτινς), Μπουχαλάκης (57’ Πάρντο), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Σεμπά, Ελιουνούσι (72' Ιντέγε), Καρντόσο
Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Σιόντης, Ζαραδούκας, Ιωάννου, Σπίνουλας, Επστάιν (89’ Κόντος), Γεωργίου (66’ Γκόμες), Νίκιτς, Ντουάλα (77’ Ντιμιτρόφσκι), Τουράμ