Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σήμερα «προσπέραση», αύριο αποφάσεις

Η ευκαιρία που ζητούσε ο Ολυμπιακός είναι μπροστά του. Η… προσπέραση που έψαχναν οι ερυθρόλευκοι και η… εγκατάσταση στην πρώτη θέση εξαρτάται από τους ίδιους και μόνο. Το λέγαμε και πριν τον Πανιώνιο, αποδείχθηκε στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ούτε το ρόστερ, ούτε την ψυχολογία για να διαχειριστεί την κατάσταση. Πλέον η πίεση προς τον δικέφαλο του βορρά έχει αυξηθεί, σε βαθμό… ζάλης για Αναστασιάδη και παίκτες.
Οι πρωταθλητές οφείλουν να… πνίξουν στο άγχος τους Θεσσαλονικείς. Ο τρόπος για να το κάνουν είναι μόνο ένας. Να περάσουν από τη Μυτιλήνη και να τους βάλουν από κάτω. Εκεί κι αν θα νιώσουν την πίεση. Δεν είναι καθόλου απλό και αποδεικνύεται. Ο ΠΑΟΚ στα ματς «must» δεν τα καταφέρνει. Επικίνδυνος είναι όταν παίζει άνετα, όταν δεν είναι φαβορί. Στη Λιβαδειά θα χρειαστεί να κλείσει τον αντίπαλο…
Πριν φθάσουμε εκεί όμως, υπάρχει το πολύ δύσκολο ματς του Ολυμπιακού στην Καλλονή. Ο Ματζουράκης έχει φτιάξει μια ομάδα που ξέρει να κρατάει το μηδέν. Δεν έχει δεχθεί γκολ στην έδρα της, δεν έχει ηττηθεί στο νησί. Οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να… πεθάνουν στο χορτάρι για να πάρουν το ζητούμενο. Δεν θα τους χαριστεί τίποτα, όπως δεν τους έχει χαριστεί όλη τη χρονιά.
Και αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να συζητηθεί επί της ουσίας η υπόθεση Αφελάι. Κάποια πράγματα άπτονται αρχών. Ουδείς είναι πάνω από την ομάδα και άσχετα με το όποιο σημερινό αποτέλεσμα, ο Μίτσελ έδειξε ότι πάνω απ’ όλους βάζει την ομάδα. Δεν υπάρχουν πρόσωπα και εγωισμοί, υπάρχει μόνο το σύνολο και η επίτευξη του στόχου.
Αυτό οφείλουν να το αναγνωρίσουν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες και να παίξουν και για τον προπονητή τους. Γιατί σήμερα θα χρειαστεί να παίξουν και γι’ αυτόν… Στη συνέχεια θα υπάρξει χρόνος και ηρεμία για να «ζυγισθούν» τα πράγματα και να παρθούν αποφάσεις. Όλα θα γίνουν μετά όμως από το διπλό στη Μυτιλήνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου