Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ντουζίνα από την Αργεντινή

Ντουζίνα από την Αργεντινή
Είναι σε τροχιά επιστροφής. Έχει λίγες πιθανότητες να παίξει με τον Αστέρα, και περισσότερες να μπει ξανά στις… ράγες την Κυριακή στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Όπως και να μετρήσει πάντως αντίστροφα κανείς η ουσία είναι μια. Ο Κώστας Μήτρογλου ετοιμάζεται να πατήσει ξανά στο χορτάρι. Και όσο έλειψε; Ο Ολυμπιακός κάθε άλλο παρά έχασε τον βηματισμό του. Οκτώ νίκες σε ισάριθμα ματς, με συνολική σοδειά 26 τέρματα. Κάτι παραπάνω από τρία γκολ ως μέσος όρος ακόμη και όταν ο Μητρογκόλ δεν ήταν εκεί. Δείγμα της ποιότητας αλλά και της ποσότητας του ρόστερ που έχει στα χέρια του ο Μίτσελ.
Ποιοι ήταν εκείνοι που ουσιαστικά ανέλαβαν την «ευθύνη»; Πολλοί και διάφοροι. Ο Κάμπελ για παράδειγμα σε αυτό το διάστημα κάνει μακράν τα καλύτερα του παιχνίδια με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ο Μανωλάς, ο Χολέμπας. Σπουδαία συνεισφορά. Με βάση τους αριθμούς όμως φαίνεται ξεκάθαρα πως ήταν δουλειά των Αργεντινών σε πολύ μεγάλο ποσοστό ώστε να προκύψουν αυτές οι οκτώ νίκες χωρίς τον σημαντικότερο Έλληνα σκόρερ των καιρών μας. Πως αυτή η «περίοδος» ήταν του Σαβιόλα και του Τσόρι.Όσο ο 25άχρονος φορ ήταν εκτός, οι «Γκαούτσος» πήραν τα όπλα τους. Χωρίς καν να παίζουν διαδοχικά 90άλεπτα. Χωρίς πολλές φορές να βρίσκονται ταυτόχρονα στο χορτάρι. Οι δύο παγκόσμιοι πρωταθλητές Νέων του 2001 έβαλαν τις υπογραφές τους, φαρδιά-πλατιά. Καθάρισαν την Άντερλεχτ στον «τελικό» πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πετυχαίνοντας και τα τρία Ερυθρόλευκα γκολ. Έκαναν όμως και πολύ καλή δουλειά στην Σούπερ Λιγκ όλο αυτόν τον καιρό. Σημαντική συμμετοχή στην δημιουργία και στην εκτέλεση. Υπενθυμίζουμε ότι ο Μήτρογλου έπαιξε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα, απέναντι στον ΠΑΟΚ (4-0) στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής. Από τότε πέρασαν επτά αγωνιστικές.
Με Πανθρακικό (1-4), Εργοτέλη (3-0), Αστέρα (2-0), Άρη (0-2), ΠΑΣ (3-2), Απόλλων (0-5) και χθες με την ομάδα της Καλλονής (4-0). Σκόραραν 23 γκολ στην Σούπερ Λιγκ οι Ερυθρόλευκοι, που κάθε άλλο παρά επιθετικό πρόβλημα παρουσίασαν χωρίς τον πρώτο σκόρερ τους. Ο Σαβιόλα λοιπόν βρήκε δίχτυα στις αναμετρήσεις με Πανθρακικό, ΠΑΣ, Απόλλων (2) και Καλλονή. Ο Τσόρι με Εργοτέλη, Άρη, Αστέρα και βέβαια χθες. Σε κάθε ματς αυτό το διάστημα, ένας από τους δύο τουλάχιστον έβαλε το όνομα του στη λίστα των σκόρερ.
Στο πρωτάθλημα λοιπόν έβαλαν 9 γκολ οι δύο τους. Παράλληλα Τσόρι (3) και Σαβιόλα μοίρασαν και 4 ασίστ! Αν προσθέσουμε και τα γκολ με τους Βέλγους (Σαβιόλα 2, Τσόρι 1) η χωρίς τον Μήτρογλου περίοδος έφερε για τους Αργεντινούς 12 γκολ και 4 ασίστ. Κάτι παραπάνω από το 50% της συνολικής παραγωγής του Ολυμπιακού. «Παρουσία» σε 16 από τα 26 γκολ της ομάδας. Επίτευγμα που εν πολλοίς έδειξε το δρόμο, ώστε να περάσει αυτό το διάστημα χωρίς… αναταράξεις.
Ο Σαβιόλα και ο Τσόρι με βάση τους αριθμούς γενικά κάνουν πολύ καλή δουλειά φέτος, σε αυτή τη μισή σεζόν. Ας μην παίζουν όσο θα ήθελαν οι ίδιοι. Ας είναι τις περισσότερες φορές «ανταγωνιστές» για την ίδια θέση στην 11άδα. Ο Σαβιόλα έχει ως τώρα με τους Ερυθρόλευκους 13 γκολ και 4 ασίστ. Ο Τσόρι είναι στα 6 γκολ και σε άλλες τόσες «πάρε-βάλε» πάσες. Σούμα 19 γκολ και 10 ασίστ από τους δύο σπουδαίους Αργεντινούς. Όλα σε επίπεδο πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ και ενώ ακόμη είμαστε στα μισά του δρόμου. Ενώ μόλις ξεκίνησε η «δράση» για το 2014…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου