Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Οι βάσεις έχουν μπει... Ο θρύλος όμως θέλει και τύχη!

Οι βάσεις έχουν μπει... Ο θρύλος όμως θέλει και τύχη! 

Κρίμα...γιατί πραγματικά ο φετινός Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ άξιζε κάτι παραπάνω σε αυτή την διοργάνωση! Και το λέω με πλήρη επίγνωση των όσων βλέπω παιχνίδι με παιχνίδι απο τον πρωταθλητή Ελλάδας! Πίστευα και το έγραψα κιόλας ότι αυτός ο Ολυμπιακός μπορούσε να μην χάσει, αλλά όπως έχω πει στον αθλητισμό δεν υπάρχουν αν και θα, οπότε δεν μπαίνω καν στην διαδικασία να γράψω αν... και θα ...
 Έγω το ματς το είδα ότι απο το πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός, «πουλούσε»… φτηνά την μπάλα και έδινε την δυνατότητα στους Γερμανούς να κάνουν συνεχώς επιθέσεις και να έχουν και την κατοχή της μπάλας με αποτέλεσμα έστω και έτσι να πάρουν τη νίκη. Αυτό ήταν το πρόβλημα χτες και τίποτε άλλο! Απο εκεί φυσικά ξεκινούσαν όλα... γιατί ναι μεν η διαφορά σε πολλά επίπεδα ανάμεσα σε Σάλκε και Ολυμπιακό μπορεί να είναι μεγάλη, αλλά στο χθεσινό ματς(δεν μιλάω για αυτό που έγινε στο Φάληρο), η διαφορά φάνηκε γιατί ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που το επέτρεψε απο τα βλακώδη ώρες-ώρες λάθη του!
Ο Ολυμπιακός πάντως για μία ακόμα φορά την τελευταία δεκαετία θα παίζει στην Ευρώπη και μήνα Φεβρουάριο, συνεχίζοντας στους 32 του EUROPA, με τις βάσεις για κάτι μεγάλο και ωραίο να έχουν μπει! Άλλωστε όταν γινόταν η κλήρωση στο Μονακό τον περασμένο Αύγουστο, με Αρσεναλ και Σάλκε στον όμιλο, ο πρώτος στόχος των πρωταθλητών ήταν η τρίτη θέση!
Και ο στόχος επετεύχθη!
Με την ενίσχυση που θα γίνει τον Γενάρη και ελπίζοντας ότι η ομάδα αυτή με τα παιχνίδια του Ελληνικού πρωταθλήματος θα δείξει ακόμα καλύτερα στοιχεία, έχει την δυνατότητα και με την βοήθεια της τύχης φυσικά, που πάντα χρειάζεται να κάνει το μεγάλο Ευρωπαϊκό άλμα, που λίγο έλειψε να το πετύχει πέρυσι!
Ο Ολυμπιακός και το έχω πει κατ᾽ επανάληψη τα τελευταία χρόνια έχει ξεφύγει απο την μιζέρια του Ελληνικού ποδοσφαίρου! Και αυτό δεν συμβαίνει επειδή το λέω εγώ, αλλά το λένε τα αποτελέσματα, όντας μακράν η πιο πετυχημένη ομάδα στην Ευρώπη, απο το 2002 και μετά, βάση αποτελεσμάτων και βαθμών που έχει κατακτήσει για την χώρα μας!
Το θέμα είναι ότι τώρα σε αυτό το δίμηνο που μεσολαβεί μέχρι και το πρώτο ματς της φάσης των 32, με ένα παιχνίδι αδιάφορο με την Αρσεναλ, ο Ολυμπιακός και βασικά ο Ζαρντίμ πρέπει να βρεί τον τρόπο και το κουμπί...για να κρατήσει τους παίκτες του σε εγρήγορση και να τους δώσει να καταλάβουν ότι η σεζόν δεν τελειώσει!
Το πρωτάθλημα ουσιαστικά μπορεί να τελειώσει μέσα στον Δεκέμβριο με νίκη την Κυριακή στην Τούμπα και αντίστοιχη επικράτηση επι του Παναθηναϊκού, αλλά άπαντες στο λιμάνι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει και κόσμος που πάντα θέλει να βλέπει τα καλύτερα απο αυτή την ομάδα!
Για να δούμε λοιπόν τι θα δούμε... Γιατί αυτός ο Ολυμπιακός μπορεί ακόμα περισσότερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου